Skip to Content

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis

Heb je zin om weer eens iets met elkaar te ondernemen, gewoon omdat je elkaar een beetje kwijtraakt in de hectische wereld van een baby- of peuterouder (of oudere kids natuurlijk)? Natuurlijk kun je een oppas regelen en gewoon naar de film gaan, maar iets originelers mag ook wel.

Toch? Daarom hierbij 10 originelere ideeën voor een date night dan samen uit eten gaan of een filmpje pakken.

Een kok thuis uitnodigen

De kinderen slapen bij oma en een kok komt voor je koken. Zo hebben jullie alle tijd voor elkaar. Gewoon lekker in je eigen huis je laten verwennen door het heerlijkste eten en je hoeft er nog eens niks voor te doen ook!

Romantisch tafelen dus aan je eigen eettafel. Uiteraard kun je daar ook de hele sfeer in de kamer bij aanpassen! En het voordeel is: als de kok weg is, kunnen jullie samen jullie feestje blijven vieren, gewoon lekker op de manier zoals jullie dat willen.

Je hebt met niemand iets te maken, het is immers jullie eigen terrein. Van elkaar genieten dus op een heerlijk ontspannen manier.

Boek een hotelsuite (of een B&B)

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Oké, misschien niet heel origineel om samen een weekendje weg te gaan, maar maak dan de plek waar je heen gaat bijzonder. Boek een suite in een prachtig hotel! Ben je niet zo fan van luxe?

Boek dan een heerlijk nachtje in een romantisch bed & breakfast. Wakker worden terwijl je buiten het getsjilp van de vogeltjes hoort of juist het bruisende leven van de stad. Boek een kamer op een bijzondere plek.

Boven of op het water, bijvoorbeeld. Of in een boomhut of op het strand. Even zoeken en je vindt de leukste ideetjes!

Scoor een gezamenlijke hobby

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Samen een hobby delen is ontzettend leuk. Als je kiest voor een hobby die je gewoon thuis kunt uitoefenen, dan kun je er vanzelfsprekend vaker mee aan de slag dan buitenshuis. Dan moet je immers elke keer op zoek naar een oppas.

Maar ook dat zou kunnen. Samen fietsen, kajakken, zeilen of gewoon een bepaalde televisieserie volgen of samen postzegels verzamelen: je kunt het zo gek niet bedenken.

Of denk creatiever en ga samen films maken, een boek schrijven of met muziek maken aan de slag! Wie weet worden jullie nog samen beroemd!

Op GPS-tocht

Met behulp van GPS in de nacht een bos door struinen. Voel je jong en onbezonnen. Lekker spannend met al die enge bosgeluiden en samen maar hopen dat de GPS jullie weer veilig thuis zal brengen…

Liever minder eng? Een GPS-tocht kun je natuurlijk ook op minder enge plekken houden. Of je maakt er gewoon een GPS-kroegentocht van…eh…of dat nog spannend is, is natuurlijk wel de vraag. Gezellig is het uiteraard wel.

Film avond

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Ok, toch staat een filmpje in dit overzicht. Maar dan niet samen op de bank maar in een romantische setting in de tuin.

Een escaperoom

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

’s Avonds samen een escaperoom in en samen proberen er het beste van te maken. Na afloop natuurlijk nog even nakletsen over jullie (domme of briljante) acties in een gezellig barretje.

Samen dingen beleven is goed voor jullie relatie en is gewoon al leuk op zich. Boek een escaperoom dichtbij of juist verder weg. Of ga ze allemaal langs natuurlijk! Kijk maar eens rond, je hebt escaperooms in allerlei variaties.

Ga je voor een stukje geschiedenis, één die juist iets vraagt van je conditie of juist van je denkvermogen (dat zijn de meeste natuurlijk), of wil je in de eerste plaats spanning en ga je op zoek naar een onderliggend horrorverhaal?

Karaoke zingen thuis of je beste dansmoves laten zien…

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Een hoop plezier beleef je samen als jullie gezellig de karaoke- of dansspellen opzetten op de Wii, Playstation of wat dan ook.

Grote lol om naar elkaar te kijken, nog leuker om gewoon het sámen te doen. Gordijnen dicht, lekker eten en drinken erbij en nou ja, gewoon zien waar het op uitloopt…

Speel twister

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Zin in een hoop lol en onmogelijke standjes? Speel twister! Meer lol kun je praktisch niet hebben. Vraag jij je af hoe je dan de draaischijf moet draaien?

Speel een opname af die je eerder opneemt, die doorgeeft welke kleur komt. Zo moet je nog opschieten ook… Slappe lach gegarandeerd. En was lachen nou niet juist gezond?

Massage voor samen

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Er zijn mogelijkheden om als stel een massagebeurt te ontvangen. Duo-massage of koppelmassage wordt dit ook wel genoemd. Heerlijk samen ontspannen.

Let wel even op wat je precies zoekt, want hier zijn ook erotische varianten in, maar dat moet je natuurlijk wel allebei willen. Boek dit dan ook niet alleen maar omdat jij het fijn vindt, maar omdat jullie het samen graag willen.

Picknick

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Natuurlijk kan je in het park picknicken, maar er zijn ook meer romantischer plekken te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick op het strand rond zonsondergang?

Zoek naar adrenaline

Samen dingen beleven verbindt. Houden jullie wel van een adrenalinekick? Zoek dan iets spannends op om samen te gaan doen. Parachutespringen bijvoorbeeld.

Of gaan jullie ’s avonds op stap (logisch met een date night) dan zal je even moeten zoeken naar een aanbieder van bepaalde evenementen die ook ’s avonds werkt. Soms hebben attractieparken avondopeningen.

Maar je kunt natuurlijk ook denken aan lekker hard rondscheuren in een kart of torenhoog klimmen op een klimwand. Misschien niet de adrenalinekick als dat je uit een vliegtuig springt, maar toch…

Vertel elkaars secret dreams

10 originele date night ideeën met je partner thuis of buitenshuis - Mamaliefde

Wie heeft ze niet: iets wat je graag zou willen doen, maar niet durft te vertellen. Richting je partner tijdens een date night mag je inderdaad denken aan seks.

Beloof elkaar dat je de ander er niet om zal veroordelen en dat je dus gerust je wens mag delen. Wie weet waar het op uitloopt! Sowieso is praten over dat soort dingen vaak al een mooie aanloop tot een vrijpartij…

Je kunt dit misschien best gewoon zo plompverloren doen, maar je kan het ook spannender maken door er een spel van te maken. Je kunt zelf kaartjes maken met een vraag over seks erop.

Geef de andere kant van het kaartje een nummer. En ga dobbelen. Heb je drie drieën, dan moet je kaartje drie trekken, bijvoorbeeld. Of ga ganzenborden en bij ieder plaatje op het bord, waar je normaal een opdracht hebt, pak je nu een bepaald nummer kaartje.

Met korting een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes. Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden. Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen. Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)