DIY: Valentijn knutselen volwassenen ideeën

Over precies een maandje is het zover; Valentijnsdag. Het leek me daarom leuk om allerlei inspiratie voor diy cadeautjes, decoratie, kaarten en inpakken te delen. Gelijk handig als je meedoet met de tweede editie van de mamaswap in Valentijn thema. Afgelopen weekend zijn alle 250 lootjes verstuurd. Wat een hoop werk moet dat zijn geweest. Er zijn een paar dagen in gaan zitten voordat iedereen een lootje had ontvangen. Zelf ben ik erg blij met mijn lootje; het is iemand die ik al volg en redelijk open is. Het lootje zelf was ook vrij helder, ik had alvast het een en ander gekocht dus kon gelijk aan de slag. Helaas geld dat niet voor alle mama’s. Dat had ik met twitkerst ook, dan weet je gewoon niet waar te beginnen. Eerder heb ik al inspiratie gedeeld voor het inpakken. Vandaag deel ik graag wat specifieke creatieve Valentijn inspiratie. Natuurlijk niet (alles) wat ik zelf van plan ben om te gaan maken 😉

Lees ook: Hartvormige hapjes maken voor Valentijn of moederdag met oa chocolade en aardbeien

Valentijn knutselen volwassenenDIY: Mamaswap valentijnseditie inspiratie - Mamaliefde

Het is natuurlijk een valentijn swap. Met roze, rood, en hartjes kom je een heel eind.

 1. Persoonlijke kaars met servet en fohn
 2. Versierde gevulde mason jars (of jampotjes) met snoepjes of mini-cadeautjes
 3. Papieren hart decoratie (25 ideeën)
 4. Canvas met decoratie; Met een effen achtergrond en een hartje van kralen, takjes, gesmolten krijtjes, confetti etc. kom je al heel ver.
 5. Hanger  / krans met hartjes
 6. Verlicht hartjesvormige bakvorm
 7. Houten blokjes met letters en foto’s
 8. Versierde letters van hout of karten met draad of washitape
 9. (Klein) kussen met een hartje erop genaaid.
 10.  DIY zelf een foto op canvas maken met mod-podge

Lees ook: Valentijn knutselen; 11 originele ideeën met kinderen

Eenvoudige decoratietips

Als je iets hebt gekocht of ergens uit een kast hebt gehaald is het heel leuk om het verder te personaliseren. Met een paar eenvoudige trucjes maak je het helemaal af. Kan natuurlijk ook met het inpakpapier. Denk dan eens aan;

 1. Een wc-rol iets indeuken zodat er een hartje ontstaat en daarmee stempelen.
 2. Iets doen / maken met de naam / initialen van de ontvanger en / of de kinderen.
 3. Knip een hartje uit en stempel daar met de gum achterop een potlood stippen omheen. Als je het hart weghaalt zie je als het goed is in het midden het hartje.
 4. Op het interest zijn er genoeg ‘free label print(ables) valentijn’ te vinden om je cadeautjes / verpakkingen mee op te vrolijken.
 5. Een lintje / touwtje met een houten kaartje / labeltje (hebben ze bij de action) aan het cadeautje

Valentijnskaarten knutselen

Bij je swap is het altijd leuk om een kaartje te ontvangen. Je kan er eentje kopen, of ook eentje zelf maken. Een moodboard met wat inspiratie.

DIY: Mamaswap valentijnskaarten inspiratie - Mamaliefde

1. Kaart met envelop vol hartjes 2. Kaart met envelopjes 3. Persoonlijk bericht een doosje 4. Hartvormige spiraal 5. Kaart met slinger 6. Stempelhart 7. Bloemenhartjes 8. Hangende hartjes 9. 3D hart

Een kaartje met een handgeschreven tekst is altijd bijzonder om te ontvangen.

Lees ook: Valentijnskaarten maken met kinderen

Valentijn cadeautjes inpaktips

Tot slot wat inspiratie voor het inpakken. Als je dezelfde kleuren, materialen of een detail laat terugkomen wordt het al snel een mooi geheel.

DIY: Mamaswap valentijn inpakken inspiratie - Mamaliefde

1. Pakjes met labels 2. Hartjes door touw 3. Met houten detail 4. Met hartjesstempels 5. Halve hartjes 6. in zakjes 7. met pompoms / rozen 8. goud / zwartkleurig 9. met hartjeslabels

Lees ook: Cadeautjes inpakken; 17 originele ideeën

Algemene tips voor een mamaswap

Eerst even wat algemene tips delen op basis van mijn eerder ervaringen als gever en ontvanger;

 1. Probeer het pakket zo persoonlijk mogelijk te maken. Zelfs als het een lastig lootje / persoon / profiel is. Stop er dan gewoon heel veel van jezelf in. Iemand ziet wel of het zo gekocht en ingepakt is. Of dat er tijd in is gestoken. Zelfs als je niet creatief bent is het zoveel fijner om een ‘creatie’ te ontvangen.
 2. Zet je social media profiel (tijdelijk) open. Als iemand je ‘opeens’ gaat volgen en meedoet met de mamaswap is de kans groot dat zij je swapmaatje is. Als je hem tijdelijk een maand open zet is je swapmaatje in staat om je te ‘volgen’.
 3. Twijfel je over de duidelijkheid van je lootje, of wil je graag het een en ander toelichten. Deel dan wat keywords in een vrolijk plaatje via instagram en twitter. Grote kans dat je swapmaatje dat voorbij ziet komen en je het voor haar makkelijker maakt, en de kans groter dat jij het leuker vind. Tips voor keywords zijn kleuren van je interieur, hobby’s, producten die je graag gebruikt, dingen waar je allergisch voor bent, of er huisdieren in huis zijn, wat je werk is etc.
 4. Wees beperkt in het maken van een ‘verlanglijstje’ daarmee beperk je je swapmaatje enorm. De kans is kleiner om je te verrassen en je weet nooit wat het aanbod ergens anders is.
 5. Maak het persoonlijk; bijvoorbeeld met een foto. Zo stopte ik in de vorige swap een kaarsje met foto van de echo die ik op instagram had gevonden.
 6. Een mamaswap waarvoor je veel hebt gekocht hoeft niet perse beter en mooier te zijn.
 7. Als er een kleinigheidje in zit voor de kinderen maak je van een valentijn swap al snel een mamaswap. Iedere mama zal dat waarderen.
 8. Zelfgebakken cadeautjes zijn niet handig; het zit tenslotte een week ingepakt.

Voor meer inspiratie verwijs ik je graag naar het pinbord dat ik hiervoor heb aangemaakt.

Volg het bord Swap: Mamaswap Valentijn van Mamaliefde op Pinterest.

Heb jij al wat geknutseld?

Inspiratie voor creatieve diy ideeën voor Valentijn. Van kaarten, inpaktips en knutselen voor volwassenen, ook geschikt voor een mamaswap - Mamaliefde.nl

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
DIY: Valentijn knutselen volwassenen ideeën
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 17 )

 • Yep, ik doe ook mee. Ik vind het wel lastig hoor. Ik dacht echt dat ik zou overlopen van inspiratie net zoals bij verjaardagen, maar iets maken voor een vreemde is toch een stuk lastiger dan voor een bekende. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook wat onzeker van wordt. Wat als ze het niet mooi vindt?!

  • Dat blijft inderdaad lastig. Zelf vind ik het vooral fijn als de ander er tijd en aandacht in heeft gestoken. Smaken verschillen.

 • Fijne inspiratie. Ik ga dit keer proberen zelf wat te maken.

  • Zelf maken is altijd bijzonder, om te geven en ontvangen.

 • Had zelf ook al hoop van die dingen gevonden op pinterest inderdaad, maar fijn dat je het voor ons op een rijtje hebt gezet!

  • Lang leve pinterest, nog gelukt met inkopen doen?

 • Thanks voor de inspiratie Linda! Ben niet zo creatief en zo handig in het opzoeken van die dingen, dus ik maak dankbaar gebruik van je post. 🙂 Mijn #swapmama heeft een gesloten IG account, maar gelukkig wel wat dingen waar ik wat mee kan a.d.h.v. het mailtje.

 • wat leuk zeg…ik doe niet mee met de mamaswap…omdat ik al met 3 andere swaps mee doe…anders werd het een beetje te veel van het goede…

  • Drie swaps is inderdaad wel erg veel. Wel leuk dat je zo actief bent!

 • Super handig! Ik doe mee en kan mijn mamaswap helaas niet peilen. Iemand onbekend. Maakt het wel leuk maar op het moment even lastig. Deze DIY’s zijn heel leuk, maaaar weet dus niet wat mijn mamaswap ervan zal vinden.

 • Ik dacht dat ik leuke dingen verzonnen had…totdat ik eens ging kijken wat er zoal op #mamaswap voorbij kwam. Ik ben niet zo creatief en oh boy ik word een beetje onzeker van alle mooie dingen die ik zie….

  • Oh en idd een gesloten ig account. Iemand die ik niet ken en ook niet volg…zó lastig

   • Dat is zeker lastig als je het pakketje zo goed mogelijk wilt laten aansluiten om de swapmama. Veel succes, komt vast goed!

  • Zo herkenbaar, daar kan je zo onzeker van worden. Het belangrijkste is dat je er tijd en aandacht in steekt; iedereen heeft andere kwaliteiten. Ooit een pakketje gekregen dat het net niet was, maar je duidelijk kon zien dat ze haar best had gedaan. Daar kan ik dan toch heel erg blij mee zijn. Alleen al het leuk inpakken zodat het een feestje is om uit te pakken maakt het al bijzonder om te ontvangen.

 • Pingback:Mamaswap; Valentijnseditie - Mamaliefde

 • Wat een leuke ideeën op een rijtje zeg! Zit zeker dingen tussen die ik ga onthouden.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top