Overdag staat de tv hier nauwelijks aan, soms als manlief vrij is of als dreumes ziek is dan wordt er een uitzondering gemaakt. Om af en toe toch wat achtergrondgeluid te hebben gebruik ik de laptop of tv om muziek af te spelen. Af en toe, want stilte kan ook erg fijn zijn, of het geluid van (het hier in huis beperkte) speelgoed. Zelf liedjes zingen of muziek maken is ook erg leuk!

Lees ook: Muziekinstrument voor baby’s en kinderen, Compleet overzicht van accordeon tot xylofoon

De top 10 hier in huis;

Efteling radio

Via de tv op ziggo radio kanaal 772. Ideaal omdat ze niet alleen kindermuziek afspelen maar ook nummers uit musicals of popmuziek. Regelmatig rondom een bepaald thema. Een aantal keer per dag wordt er ook een sprookjesboom verhaal voorgelezen. Vind het zelf ook fijn om naar te ‘luisteren’.

Baby TV

Deze hebben wij niet in ons tv-pakket maar kan je ook op youtube vinden. Vooral baby girl vond deze erg leuk om te luisteren. Zelf vind ik het soms verwarrend omdat ze bekende kinderliedjes net ietsjes anders brengen.

Muziek van het Jonge Kind

Over deze site heb ik eerder al een blog geschreven. Ik heb deze liedjes gedownload, aangevuld met die van het youtube kanaal. Aangezien ze ook regelmatig terugkomen tijdens de Muziek op Schoot bijeenkomsten zijn ze bekend. Ideaal als ze geen zin heeft om te slapen en we terug van oma en opa op Texel naar huis reizen.

Woezel en Pip

Naast leuke boeken, tv-programma’s, theatershow hebben ze ook leuke liedjes en een liedjesboek.

K3

Niet alleen de cd’s, maar ook de dvd’s met theatershows en films heb ik gedownload, ja ik weet het, maar zonde om ze te kopen als ze toch maar 1 keer afgespeeld worden.

Dirk Scheele

De cd Dikkie Dik en zijn vriendjes was hier erg in trek nadat we naar zijn concert waren geweest. Vooral de liedjes; ren muisje ren en Dikkie Dik is boos.

Lees ook: Dirk Scheele; huis, tuin en keuken avonturen

Disney

Er zijn veel cd’s met muziek uit films. Vooral de bekende sprookjes vind ik zelf soms ook leuk om te luisteren, ben ik zelf weer even kind.

Kinderen voor Kinderen

Vooral peuter pleegkind vond dit erg leuk om te luisteren, dreumes dochter moet hier net iets ouder voor zijn. Heb ik nog even tijd om ze te verzamelen…

Raimond Lap

Heeft een aantal cd’s gemaakt, zowel met klassieke muziek zoals Baby Beethoven en Baby Bach, maar mijn favoriet; Sleepy Baby (werkt echt).

 Nijntje

De laatste is slechts een liedje; namelijk Nijntje danst. Via youtube of de kinderkijkbuis app op telefoon of tablet.

Wat zijn volgens jullie kinderen de populaire kinderliedjes?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.