Top 10 favoriete kindermuziek - Mamaliefde

Top 10 favoriete kindermuziek

Overdag staat de tv hier nauwelijks aan, soms als manlief vrij is of als dreumes ziek is dan wordt er een uitzondering gemaakt. Om af en toe toch wat achtergrondgeluid te hebben gebruik ik de laptop of tv om muziek af te spelen. Af en toe, want stilte kan ook erg fijn zijn, of het geluid van (het hier in huis beperkte) speelgoed. Zelf liedjes zingen of muziek maken is ook erg leuk!

Top 10 favoriete kindermuziek - Mamaliefde

De top 10 hier in huis;

Efteling radio

Via de tv op ziggo radio kanaal 772. Ideaal omdat ze niet alleen kindermuziek afspelen maar ook nummers uit musicals of popmuziek. Regelmatig rondom een bepaald thema. Een aantal keer per dag wordt er ook een sprookjesboom verhaal voorgelezen. Vind het zelf ook fijn om naar te ‘luisteren’.

Baby TV

Deze hebben wij niet in ons tv-pakket maar kan je ook op youtube vinden. Vooral baby girl vond deze erg leuk om te luisteren. Zelf vind ik het soms verwarrend omdat ze bekende kinderliedjes net ietsjes anders brengen.

Muziek van het Jonge Kind

Over deze site heb ik eerder al een blog geschreven. Ik heb deze liedjes gedownload, aangevuld met die van het youtube kanaal. Aangezien ze ook regelmatig terugkomen tijdens de Muziek op Schoot bijeenkomsten zijn ze bekend. Ideaal als ze geen zin heeft om te slapen en we terug van oma en opa op Texel naar huis reizen.

Woezel en Pip

Naast leuke boeken, tv-programma’s, theatershow hebben ze ook leuke liedjes en een liedjesboek.

K3

Niet alleen de cd’s, maar ook de dvd’s met theatershows en films heb ik gedownload, ja ik weet het, maar zonde om ze te kopen als ze toch maar 1 keer afgespeeld worden.

Dirk Scheele

De cd Dikkie Dik en zijn vriendjes was hier erg in trek nadat we naar zijn concert waren geweest. Vooral de liedjes; ren muisje ren en Dikkie Dik is boos.

Lees ook: Dirk Scheele; huis, tuin en keuken avonturen

Disney

Er zijn veel cd’s met muziek uit films. Vooral de bekende sprookjes vind ik zelf soms ook leuk om te luisteren, ben ik zelf weer even kind.

Kinderen voor Kinderen

Vooral peuter pleegkind vond dit erg leuk om te luisteren, dreumes dochter moet hier net iets ouder voor zijn. Heb ik nog even tijd om ze te verzamelen…

Raimond Lap

Heeft een aantal cd’s gemaakt, zowel met klassieke muziek zoals Baby Beethoven en Baby Bach, maar mijn favoriet; Sleepy Baby (werkt echt).

 Nijntje

De laatste is slechts een liedje; namelijk Nijntje danst. Via youtube of de kinderkijkbuis app op telefoon of tablet.

Wat zijn volgens jullie kinderen de populaire kinderliedjes?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 4 )

  • Nijntje dansles, Olivia is er echt dol op! Beetje jammer dat ik het deuntje niet meer uit mijn hoofd krijg hihi!

    • Dat is zo herkenbaar, gisteren was er in sesamstraat een liedje over een nijlpaard, zit nog steeds na te dreunen. Gelukkig is het wel een vrolijk melodietje.

  • Hier zijn de meiden gek op k3 en kinderen voor kinderen hahaha
    Floortje komt nu in een tijdperk dat ze gek is op jongens groepen zoals Main street en Justin bieber…. Pfffff
    ach ja gewoon gezellig die muziek!

    • Leuk hoor, heeft ze haar kamer dan ook al vol hangen met posters?

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top