De afgelopen week was een heel feestelijke week. Centraal stond de verjaardag van onze dochter. En niet zomaar een verjaardag, maar de vijfde, dus de eerste met een kinderfeestje. En daar horen natuurlijk originele kadootjes bij om haar te schenken. Als je mijn blog volgt zal je dat vast niet zijn ontgaan ;-) Zo leuk om al jullie reacties te lezen! Ik was echt heel opgelucht dat het zo liep zoals gehoopt. Ook werd er gesmuld, zo moesten er traktaties gemaakt worden, hadden we een prinsessen high lunch, een fruit & cocktailparty, mamabloggerborrel, lunch bij Dudok en lunch in het Louwmanmuseum en eindigden we de week met een food festival en een persbrunch tussen de appelbomen. Het was een week die best veel energie kostte, maar ook heel veel heeft opgeleverd omdat het echt genieten was!

Maandag; buiten spelen

De maandag is een dag die altijd voorbij vliegt. Wat wel fijn was, is dat het aan het einde van de dag nog even mooi weer was. Konden we in de middag lekker buiten spelen. Ze hadden een lege mini wijnfles te pakken die ze gingen vullen met blaadjes, takjes en water om er een spinnenhuisje van te maken. Ook na het eten speelden ze nog even lekker buiten. Zo maakten ze van ‘de vloer is lava’ een spelletje dat wij vroeger speelden met de titel ‘voetje van de vloer’.

Lees ook: De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking op dinsdag 12 december

Dinsdag; staking & traktaties

Vanwege de staking was het een beetje een rare ochtend, zoonlief begon wel op tijd dus konden helaas niet een uur langer laten liggen. Daarna moesten we weer naar huis om de schoonmaakster te ontvangen en daarna door naar school waar we nog maar net op tijd waren ondanks dat het een uur later begon. Na een paar maanden kwam vandaag weer een schoonmaakster, wat natuurlijk betekende dat ik daarvoor mijn best heb gedaan het zo opgeruimd mogelijk te maken zodat ze overal goed bij kan. Ik vind dat altijd wel spannend, iemand anders in huis en zeker voor de schoonmaak want die ziet natuurlijk alles. Maar ik ben erg blij met haar, dus zij gaat tijdens de zomer om de twee weken komen en daarna misschien iedere week.

Nadat ze weg was kon ik in de keuken aan de slag met de traktaties. Dochterlief had bedacht dat ze graag ijsjes en cupcakes wilde trakteren. Natuurlijk, doen we… Helaas zagen ze er niet helemaal zo uit als het voorbeeld, dus maakte ik een extra ritje naar de supermarkt. Zodat ik daarna door kon om zoonlief op te halen van de peuterspeelzaal. Over het eindresultaat van de ‘ijsjes die niet smelten‘ ben ik nog redelijk tevreden. Ook al is ze donderdag jarig, trakteert ze al op woensdag. Dit zijn geen traktaties om twee dagen te laten staan en woensdag is een volle dag dus dan kom ik daar niet aan toe.

Dochterlief ging die avond op tijd naar bed, zodat wij alvast wat slingers konden ophangen en ballonnen opblazen. Natuurlijk hielp zoonlief ook mee. Hij mocht ook wat langer opblijven, zodat hij de volgende ochtend zou uitslapen en we dus even alle aandacht hadden voor de jarige.

Woensdag; trakteren, kinderfeestje & Mamabloggerborrel

Vandaag was het dus zo ver; ze mocht trakteren op school. Nadat de directeur die vaak bij de ingang staat, haar feliciteerde en de juf spontaan begon te zingen werd ze toch wel een beetje verlegen en verstopte ze zich achter mijn rug. De juf nam de traktaties over zodat ze haar jas uit kon trekken en het eerste vriendinnetje al klaar stond met een cadeautje voor het kinderfeestje en dat het liefste direct al had gegeven om te laten uitpakken ;-) In de klas stond er een versierde stoel klaar en een verjaardagsmuts en mocht ze naast de juf zitten. Ze voelde zich zo wel heel erg jarig.

Tijdens schooltijd begonnen wij aan de race om alle voorbereidingen voor het feestje op tijd af te hebben. Om kwart voor twaalf stond Miriam op de stoep met haar dochter die zouden helpen en om twaalf uur haalde ik lopend het eerste kindje op van school zodat de laatste autostoeltjes in de auto konden. Helaas waren we toch aan de late kant en was het nog best een uitdaging om alle kinderen bij de auto te krijgen, omdat ze continu opgehouden werden door vriendjes en vriendinnetjes. Eenmaal thuis kon de verjaardagspret goed beginnen met een prinsessenverjaardagsfeestje en brachten we een bezoek aan kasteel Duivenvoorde. Dit was een groot succes.

Nadat de kinderen waren opgehaald en manlief met zoonlief ook thuis waren. Zij waren met oma en opa naar de dierentuin geweest. Er werd patat gehaald en bleven Miriam en Sanne ook kijken en was het alweer bedtijd.

Nadat ik even op de bank had gezeten en de laatste rommel beneden had opgeruimd was het weer tijd om te gaan. Die avond hadden we namelijk een tweede mamabloggerborrel afgesproken, dit keer waren uitgenodigd door het Hofhouse in Den Haag voor een hapje en drankje. Dat hapje was wel iets groter dan we dachten en bijna een volledige maaltijd met proeverijen van de diverse foodstands die je daar kan vinden. Van Burgerz tot en met Aziatisch en heerlijke pizza’s. We kregen ook een heerlijke cocktail en andere drankjes en eindigden bij het toch wel spectaculaire Lekkernijs die met behulp van stikstof van cava-ijs maakte. Het was zo gezellig dat ze een uur langer open bleven omdat ze ons niet de deur uit wilden zetten ;-)

Donderdag; lunchen & shoppen

Vandaag was ze dan toch echt vijf jaar. Papa had voordat hij wegging nog een cadeautje achter gelaten en ik maakte van wat boterhammen een taartje zodat we op een feestelijke manier de dag konden beginnen. Natuurlijk compleet met kaarsje om uit te blazen ;-) Simpel maar wel heel feestelijk. Er was echter ook nog het een en ander over van de vorige dag, dus wilde ze dit graag mee naar school in haar lunchtrommel en at ze wat kleine hapjes voor ontbijt ;-)

Daarna kon ik aan de slag met het uitzoeken van de foto’s van het kinderfeestje, ik had de andere ouders beloofd die door te sturen. Vind dat zelf altijd wel leuk om te zien wat er gedaan is, want ze vertellen vaak maar de helft. Er hadden al een aantal mama’s afgesproken om samen naar Den Haag te gaan, omdat ik nog even langs de Primark wilde en ze afspraken om te gaan lunchen bedacht ik me lastminute (lees vijf minuten voor ik het huis uit moest om daar met de tram heen te gaan) dat ik toch ook wel wilde gaan. Eerst even checken bij manlief of hij wel op tijd weg kon om zoonlief op te halen. Het was erg gezellig met Miriam, Fleur en Merel, eerst even een hapje eten bij Dudok.

Daarna gingen we langs de van van Allocacoc die een aantal nieuwe gadgets hebben. Waaronder een heel handige stekkercube zodat je stekkers niet meer elkaar in de weg zitten en compleet is met een reisstekker die ik volgens hen nodig had voor de persreis naar Zweden. Tot slot gingen we nog even de Primark in, in principe voor wat spaghettihemdjes en een bloemenkrans maar natuurlijk ging ik met meer naar huis.

Die middag kon ze dan eindelijk gaan spelen met het speelgoed dat ze had gekregen, samen met papa werd de Lego in elkaar gezet. Moest de Playmobil uit de doos, wilde ze met de barbie spelen en moest het horloge om. ’s Avonds mocht ze kiezen wat ze wilde eten; pannenkoeken. Dus ging papa aan de bak. Hij maakt namelijk altijd de pannenkoeken hier in huis.

Vrijdag; Belle & Het Beest

Vrijdag was het erg regenachtig, dus deed ik eerst samen met zoonlief de boodschappen voor het avondeten en gingen we op cadeautjesjacht. Hij vond het helemaal niet erg om mee te gaan want er was een aanbieding dat je bij aankoop van een x-bedrag aan Lego een zakje mocht uitzoeken. Die moest thuis natuurlijk in elkaar gezet worden! Daarna was hij er wel even zoet mee.

In de middag werd dochterlief door oma & opa opgehaald om mee te gaan naar een toneelvoorstelling van Belle & Het Beest op een middelbare school waarbij oma had geholpen met rekwisieten etc. maken. Ze zouden later op de middag komen, maar toen ik thuis kwam stonden ze al voor de deur en mocht ze mee. Eerst gezellig naar het pannenkoekenrestaurant nog vanwege haar verjaardag en daarna in een gouden verkleedjurk naar de voorstelling.

Zaterdag; Cars & Verjaardag

Omdat het gisteren zo laat was geworden kon ik vandaag uitslapen tot half negen. Het is een dag waar onze zoon al lang naar uitkeek. We gingen namelijk naar een voorvertoning van Cars 3. Daar hadden ze een heel leuk event van gemaakt met een bezoek aan het Louwmanmuseum waar we ook gingen lunchen. Daarna begon er een soort minischoolreisje waarbij we met een bus naar het centrum werden gebracht om in Pathé op het Spui de nieuwe film te bekijken. Na afloop kregen ze een goodiebag mee waaronder een stripboek met het verhaal, de film heeft heel veel indruk gemaakt op onze zoon. Hij praat nog steeds over niets anders.

Zondag: Hello Food Festival

De week sloten we af met een bezoekje aan het Hello Food Festival dat werd georganiseerd vanwege het 5-jarig bestaan van Hello Fresh. Hiervoor waren we te gast op Landgoed de Olmenhorst waar we uitgenodigd waren voor een persbrunch en daarna een bezoekje aan het festival. Het zag er heel erg leuk uit zo’n gedekte tafel tussen de appelbomen. Samen met de man van Miriam deed ik mee aan een workshop wijn proeven en gingen de kinderen stempelen met fruit bij de dames van Lady Lemonade. De kinderen vermaakten zich ook prima in de speeltuin.

Komende week is de laatste schoolweek, nog twee hele en twee halve dagen en dan begint donderdagmiddag de zomervakantie. Zes weken vrij! En nog geen idee wat we gaan doen…