De afgelopen week was een heel feestelijke week. Centraal stond de verjaardag van onze dochter. En niet zomaar een verjaardag, maar de vijfde, dus de eerste met een kinderfeestje. En daar horen natuurlijk originele kadootjes bij om haar te schenken. Als je mijn blog volgt zal je dat vast niet zijn ontgaan ;-) Zo leuk om al jullie reacties te lezen! Ik was echt heel opgelucht dat het zo liep zoals gehoopt. Ook werd er gesmuld, zo moesten er traktaties gemaakt worden, hadden we een prinsessen high lunch, een fruit & cocktailparty, mamabloggerborrel, lunch bij Dudok en lunch in het Louwmanmuseum en eindigden we de week met een food festival en een persbrunch tussen de appelbomen. Het was een week die best veel energie kostte, maar ook heel veel heeft opgeleverd omdat het echt genieten was!

Maandag; buiten spelen

De maandag is een dag die altijd voorbij vliegt. Wat wel fijn was, is dat het aan het einde van de dag nog even mooi weer was. Konden we in de middag lekker buiten spelen. Ze hadden een lege mini wijnfles te pakken die ze gingen vullen met blaadjes, takjes en water om er een spinnenhuisje van te maken. Ook na het eten speelden ze nog even lekker buiten. Zo maakten ze van ‘de vloer is lava’ een spelletje dat wij vroeger speelden met de titel ‘voetje van de vloer’.

Lees ook: De leukste uitjes tijdens de lerarenstaking op dinsdag 12 december

Dinsdag; staking & traktaties

Vanwege de staking was het een beetje een rare ochtend, zoonlief begon wel op tijd dus konden helaas niet een uur langer laten liggen. Daarna moesten we weer naar huis om de schoonmaakster te ontvangen en daarna door naar school waar we nog maar net op tijd waren ondanks dat het een uur later begon. Na een paar maanden kwam vandaag weer een schoonmaakster, wat natuurlijk betekende dat ik daarvoor mijn best heb gedaan het zo opgeruimd mogelijk te maken zodat ze overal goed bij kan. Ik vind dat altijd wel spannend, iemand anders in huis en zeker voor de schoonmaak want die ziet natuurlijk alles. Maar ik ben erg blij met haar, dus zij gaat tijdens de zomer om de twee weken komen en daarna misschien iedere week.

Nadat ze weg was kon ik in de keuken aan de slag met de traktaties. Dochterlief had bedacht dat ze graag ijsjes en cupcakes wilde trakteren. Natuurlijk, doen we… Helaas zagen ze er niet helemaal zo uit als het voorbeeld, dus maakte ik een extra ritje naar de supermarkt. Zodat ik daarna door kon om zoonlief op te halen van de peuterspeelzaal. Over het eindresultaat van de ‘ijsjes die niet smelten‘ ben ik nog redelijk tevreden. Ook al is ze donderdag jarig, trakteert ze al op woensdag. Dit zijn geen traktaties om twee dagen te laten staan en woensdag is een volle dag dus dan kom ik daar niet aan toe.

Dochterlief ging die avond op tijd naar bed, zodat wij alvast wat slingers konden ophangen en ballonnen opblazen. Natuurlijk hielp zoonlief ook mee. Hij mocht ook wat langer opblijven, zodat hij de volgende ochtend zou uitslapen en we dus even alle aandacht hadden voor de jarige.

Woensdag; trakteren, kinderfeestje & Mamabloggerborrel

Vandaag was het dus zo ver; ze mocht trakteren op school. Nadat de directeur die vaak bij de ingang staat, haar feliciteerde en de juf spontaan begon te zingen werd ze toch wel een beetje verlegen en verstopte ze zich achter mijn rug. De juf nam de traktaties over zodat ze haar jas uit kon trekken en het eerste vriendinnetje al klaar stond met een cadeautje voor het kinderfeestje en dat het liefste direct al had gegeven om te laten uitpakken ;-) In de klas stond er een versierde stoel klaar en een verjaardagsmuts en mocht ze naast de juf zitten. Ze voelde zich zo wel heel erg jarig.