Skip to Content

Thomas de Stoomlocomotief review bioscoop film

Thomas de Stoomlocomotief review bioscoop film

Thomas de stoomlocomotief; wie kent deze trein niet? Hij is erg populair vanwege de filmpjes op YouTube en op RTL kids. En ook de theatertour waarin Thomas echt tot leven kwam was een groot succes.

De cd met liedjes van de musical luisteren we nog steeds, ook afgelopen vakantie was dit één van de favoriete cd’s van de kinderen en zingen ze het ene na het andere lied mee.

Toen zoonlief opving, toen ik de weekplanning besprak met manlief, dat we in het weekend naar de première zouden gaan van de film nu hij ook op het witte doek te zien is, was hij natuurlijk niet meer te houden.

Iedere dag kreeg ik wel de vraag of we al naar Thomas gingen en telde hij de dagen af. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver; het was wel even vroeg opstaan want we waren uitgenodigd om naar Mattel Play in Sevenum (Limburg) te komen. Maar dat hadden de kinderen er zeker voor over!

Thomas de Stoomlocomotief; opgraven & ontdekken

In de verschillende films van Thomas ontdekken ze iedere keer een nieuwe wereld; van het vaste land tot en met Afrika. Ook in deze film is dat het geval en is Thomas in Italië.

Samen met zijn nieuwe vriendin Gina gaat hij op ontdekking en wil hij graag helpen met de bouw van het museum.

Want in Italië zijn er een hoop schatten te vinden; van scheefstaande torens tot gebouwen onder de grond en maakt hij kennis met amfibieboten die net zoals een krokodil zowel op het land als in het water kunnen voortbewegen.

Dan verdwaalt Thomas in een oude mijn en hoort hij over de legende van de Verdwaalde Locomotief, zou hij hem echt ontdekt hebben of is het toch zo dat hij zichzelf hoort…

Na de hoofdfilm volgden er nog twee korte filmpjes onder andere over een Italiaanse operazingende locomotief die zichzelf wel heel erg graag hoort zingen…

Wat vonden wij er van?

Thomas de Stoomlocomotief review bioscoop film - Mamaliefde

De film en twee korte filmpjes duren in totaal een uur; dat is voor kinderen precies lang genoeg om geconcentreerd te blijven en het verhaal te kunnen volgen.

Wel viel het me op dat er een aantal jonge kinderen na een tijdje gingen spelen, wat ik ook wel begrijp want die speelwerelden zagen er ook wel heel erg leuk uit.

In een ‘echte’ bioscoop zal dat wellicht anders gaan. Mijn kinderen hebben hem echter vanaf het begin tot eind helemaal afgekeken, sterker nog toen hij later die dag nog twee keer werd afgespeeld zat met name zoonlief weer vooraan op de kussens om te kijken. Hij kon er dus geen genoeg van krijgen en ook op de terugweg bleef hij er over praten.

Ook dochter vond het een leuke film en herkende wat dingen van toen we zelf in Italië waren zoals de scheve toren van Pisa. Op de cipresbomen na, vond ik het persoonlijk niet heel erg Italiaans.

Op het moment dat Thomas vlakbij de mijn is en de rotsen gaan afbrokkelen werd het ook wel een beetje spannend en deed het zelfs een beetje Indiana Jones aan. Dat duurde echter wel heel kort. Naast Thomas kwamen er verder niet veel andere bekende figuren voor uit de serie.

Première Thomas de Trein

Thomas de Stoomlocomotief review bioscoop film - Mamaliefde

Bij aankomst kwamen de kinderen stuiterend binnen, zoveel zin hadden ze. We kregen we een armbandje op, als echte ‘vip’ en liepen daarna naar binnen. Bij de ingang stond de controleur ons al op te wachten op de blauwe loper compleet met ballonnenboog om samen op de foto te gaan.

Zoonlief vond dat toch een beetje spannend, dus ging alleen dochter op de foto en liepen we door naar de hal die was ingericht in bioscoopopstelling.

De ouders zochten een plaatsje aan tafel en de kinderen konden vooraan zitten / liggen / hangen op de bankjes of op één van de enorme kussens. Het was nog even wachten tot de film begon en dan zien de speelwerelden er wel heel erg verleidelijk uit!

Voordat de film begon zongen ze eerst nog met zijn allen het introlied van Thomas en daarna begon toch echt de film.

Linda van Aken