Skip to Content

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad

Als ik met de kinderen op de achterbank door het glooiende landschap van Limburg rijd beginnen ze meteen over de schitterende uitzichten die ze hier zien, van dalen, bossen en een paar keer dat we de Maas oversteken.

Vanuit het platte Holland in het westen heb je dat niet, daarom associëren ze die uitzichten met vakantie. Nog voordat we aankomen zitten ze dus al in de vakantiemodus!

Voordat we naar Landal Lommerbergen rijden brengen we eerst nog even een bezoekje aan het attractiepark Sevenum op ongeveer 20 minuten rijden. Zodat we aan het begin van de avond aankomen en kunnen beginnen met genieten van een heerlijk Paasweekend.

Aangezien man en kinderen (een deel van het weekend) weg zijn in verband met een scoutingkamp hebben we dit geboekt omdat ik dan niet in één weekend een paar keer het halve land hoef te doorkruisen, zeker niet met dit warme weer, maar we gewoon lekker kunnen genieten!

Landal Lommerbergen

In Reuver, met in het noorden Venlo en in het zuiden Roermond en in het westen de Maas en in het oosten Duitsland, vind je dit Landalpark midden in een heuvelachtige, bosrijke omgeving. Hierdoor zijn er ook veel Duitsers op het park en ben ik vooral Duitstalige menukaarten tegengekomen. Bij aankomst is het druk en staan de parkeerplaatsen vol, er zijn meerdere velden en achteraan vinden we nog een plekje.

Omdat ik alleen ben met twee kinderen en het al later is besluit ik direct de bagage mee te nemen zodat we niet eerst naar de receptie hoeven te lopen en dan de auto op te halen om naar de bungalow te rijden en dan weer weg te brengen. Bij de receptie is het rustig en worden we meteen geholpen. De formulieren liggen klaar, we krijgen de sleutel en ik had het fun & familypakket gereserveerd omdat ze bowlen en minigolf erg leuk vinden en voor mezelf een WiFi-code, zodat als ik alleen ben, ik nog even kan werken.

Op de plattegrond wordt onze bungalow aangewezen, tegenover de kinderboerderij en vlakbij de speeltuin en het avontureneiland. Hier had ik bij de reservering voor gekozen omdat we dan lekker dichtbij zitten en met het idee dat de kinderen dan zelf op pad kunnen gaan.

Het is ongeveer tien minuten lopen naar de bungalow waar we de tassen droppen en de kinderen een spelletjesdoos in de kast vinden en beginnen met spelen om daarna naar de plaza te gaan voor het avondeten voordat de restaurants dicht zijn. Vanwege het Paasweekend was dit een extra lang weekend en was het niet maandagochtend, maar dinsdagochtend uitchecken.

Meer informatie over Landal Lommerbergen vind je hier.

De accommodatie

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Doordat we last minute (lees 4 dagen van tevoren) de bungalows hebben geboekt was er niet veel keuze meer en was ik allang blij dat ik nog íets kon vinden en heeft vooral de ligging een doorslaggevende rol gespeeld. We verblijven in een vierpersoonsbungalow, het is duidelijk te zien dat dit voorheen een Center Parcspark was, zowel van binnen als buiten valt dat aan de indeling op.

Er zijn twee slaapkamers; één met twee bedden tegen elkaar aan geschoven en een tweede kamer met een stapelbed voor de kinderen. Op de bedden liggen lakenpakketten klaar, deze zijn verplicht als je reserveert. Een woonkamer met relaxte hoekbank en tv en een compact keukenblok met tafelkoelkast en magnetron. In de badkamer is een bad, toilet (wel vlak tegen het bad aan) en wastafel. Deze badkamer is in tegenstelling tot de badkamers die ik in de soortgelijke bungalows van de originele eigenaar tegenkwam wel goed onderhouden en schoon.

Achter de bungalow hebben we een terras en hebben we uitzicht op het bos, waar we aan de voorkant de kinderboerderij voor de deur hebben vind je aan de achterkant de wandel- en fietsuitgang naar het bos. Een prima en groen uitzicht dus, nog meer instant vakantiegevoel. Wat wordt versterkt doordat de bungalow een puntdak heeft en aan de zijkant een extra verhoogde muur met glas. Dus ook als de gordijnen gesloten zijn houd je boven het schitterende uitzicht en kan je de vogels en andere kleine bosdieren in de bomen spotten.

Zeker met dit zonnige weer ben ik heel erg blij met deze ruimte. Ik had geen speelgoed meegenomen voor de kinderen en dat was ook niet nodig, ze hebben zich prima vermaakt. En toen ik alleen was zat ik heerlijk met de benen omhoog op de bank te genieten van het uitzicht en had ik toch het gevoel buiten te zijn. Het motto ‘ontdek wat groen kan doen’ komt hier zeker tot zijn recht! Het enige wat het nog beter had kunnen maken is een ligbed buiten ;-)

De parkplaza

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Centraal op het park vind je de parkplaza; een complex waarin je het winkeltje en supermarkt vindt, meerdere restaurants, een brasserie met terras binnen en buiten, snackbar, het podium en uitvalsbasis voor het fun & entertainmentteam, de infobalie, een binnenspeeltuin voor de kinderen en een game & amusementhal & casino voor de ouderen en de ingang naar het subtropische zwembad. Ook hier binnen is alles groen en tropisch ingericht, de kinderen zien al snel de vijver met vissen en spotten een waterval. Natuurlijk willen ze ook over de houten loopbrug.

Indoor binnenspeeltuin

Het voordeel van de binnenspeeltuin is dat hij heel overzichtelijk is, hier zitten dezelfde draaideuren als bij het zwembad. Je kan wel gewoon naar binnen, maar kleine kinderen die niet weten hoe het werkt met het indrukken van de groene knop, kunnen niet zomaar weglopen. Terwijl buiten het kwik stijgt blijft het hier zeer aangenaam. Voor de ouders zijn er genoeg zithoeken en kan je bij de zijkant van de snackbar wat eten en drinken bestellen.

Restaurants

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

In totaal zijn er drie restaurants, ideaal is dat je via de app kan zien welke dat zijn, de menukaart en je ook een tafel kan reserveren!

Restaurant Il Piazza. Een Italiaans restaurant met heerlijke pizza’s en pasta’s op de kaart. Zoals de pikante pizza die ook echt heerlijk pittig is. De kinderen willen een hapje proeven van mijn pizza, ook van de groene pepertjes maar daar komen ze na een hapje snel van terug ;-) Voor de kinderen is er een speciale kaart met kindergerechten zoals pasta en pizza, maar ook het pancakes menu met ‘versier je eigen pannenkoek’. Daar hoeven ze natuurlijk geen twee keer over na te denken!

De kinderen krijgen als we gaan zitten een kleurplaat en kleurtjes zodat ze lekker kunnen kleuren terwijl we wachten, althans heel lang hoeven we niet te wachten want onze bestelling wordt echt snel op tafel gezet. De pannenkoeken gaan er ook zo in één keer in! Waarschijnlijk omdat ze daarna heel graag bij de visjes willen kijken en spelen.

Helaas liep dat iets minder goed af, want zoonlief schoot zonder het te zeggen naar de speeltuin buiten met als gevolg dat ik hem dus nergens meer kon vinden. Ook niet buiten. Nadat ik dit bij de infobalie had gemeld, werden alle restaurants en speeltuin binnen gecheckt en gingen er medewerkers naar buiten om te helpen met zoeken en troffen ze hem aan in het midden van avontureneiland… Ook bij hem zat de schrik er nu goed in!

Restaurant Steaks Burgers met zoals de kaart het al zegt een menu met steaks en burgers en restaurant die steeds die in de ochtend een ontbijtservice heeft en in de avond open is voor het diner. Normaliter is dit een buffetrestaurant met voor de kinderen het befaamde Bollobuffet. Hier had ik dan ook willen eten na het scoutingkamp, maar vanwege Tweede Paasdag was er geen buffet maar alleen de mogelijkheid om à la carte te eten. Ook voor de kinderen.

Tot slot heb je het grand café en terras; met relaxte loungeplekken buiten met uitzicht ook op de speeltuinen en genoeg parasollen die voor schaduw zorgen en binnen bij de activiteiten op het podium. Hier kan je terecht voor de lunch, maar ook een cocktail, een ijsje of een drankje. Bij het grand café kan je bij de ijsvitrine ook een ijsje halen in een hoorntje of beker. Wat we natuurlijk ook proberen!

Parkshop

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Voor de nodige boodschappen; van zonnebrand omdat je niet had verwacht dat het zo zonnig zou zijn, tot een spontane BBQ of ingrediënten om zelf te koken, hoef je niet van het park af. In samenwerking met de Spar wordt de winkel bevoorraad. Eventueel kan je vooraf een boodschappenpakket met essentiële boodschappen bestellen.

Tijdens de vakantie is het ook mogelijk om gebruik te maken van de ontbijtservice waarbij de broodjes aan de deur worden gehangen of de gourmet of BBQ-service. Tweede Paasdag leek het me wel gezellig om te bbq-en en heb ik overwogen om dit te reserveren, maar in de winkel hadden ze ook de nodige boodschappen hiervoor.

Fun & Entertainmentprogramma

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Omdat we hier in de meivakantie zitten is er een heel actief fun & entertainmentprogramma. Ook hiervoor is de Landal-app ideaal; je kan daar precies zien hoe laat en waar de activiteiten worden georganiseerd. De eerste avond duiken de kinderen meteen op de app om te zien wat er allemaal te doen is en worden er overal hartjes bij gezet om het op te slaan zodat ze het niet vergeten. Er staat ook bij of iets gratis is, of dat er een vergoeding wordt gevraagd, zoals het knutselen of koekjes bakken, en of aanmelding vooraf nodig is, zoals bij het lasergamen of de huifkartocht.

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Gedurende het weekend zijn we regelmatig in de plaza te vinden, ook al is het buiten ook heel aangenaam. Zo komen we hier voor het Bollo welkomstfeest waarbij we een paar dansjes doen met Bollo, het Bollo theater en het voorlezen met Bollo. Maar ook het paasmandjes knutselen waarbij er heel slim een bouwplaat is ontworpen die je alleen hoeft uit te knippen en vervolgens in elkaar kan zetten. Heel slim zijn er hiervoor nummertjes uitgedeeld zodat je niet in een rijtje hoeft te wachten, maar gewoon wacht tot je nummer wordt geroepen. Vervolgens kan je kiezen voor Bollo of een prinses en kregen ze nog een kroontje.

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Gedurende het weekend is er een heel actief en afwisselend programma met elementen voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo schreef ik al dat er diverse Bollo activiteiten zijn zoals het theater en voorlezen. Maar ook Puk en Pelle; de karakters van Lommerbergen hebben eigen programma onderdelen zoals de minidisco en zag ik ze voorbij komen na het paaseieren zoeken. Heel leuk was ook de Bollo picknick; waarbij ze buiten gaan lunchen (als de kinderen niet op scoutingkamp waren, had ik ze daar ook zeker voor aangemeld).

Ook kunnen de kinderen op verschillende momenten geschminkt worden in het schminktheater. Voor de oudere kinderen zijn er actieve sportelementen zoals het lasergamen en levend stratego en voor de jongere kinderen is er het dieren voeren en speciale knutselochtenden in de Bollo Club. Voor de volwassenen is er ‘s avonds regelmatig live muziek in het grand café of wordt er een bingo of iets anders georganiseerd. In het kader van Pasen zijn er nog extra onderdelen zoals paasmandjes knutselen, gouden ei zoeken en paaseieren zoeken.

Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid een aantal activiteiten te doen; zo zijn er meerdere speurtochten, kan je de ontdekbox huren of de jungle cars reserveren voor een uurtje.

Het subtropisch zwembad

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Eén van de grote voordelen van dit park is het subtropisch zwembad, in vergelijking tot de meeste Aqua Dome misschien een beetje klein maar voor ons is het echt genieten. Vooral de kinderen hebben het hier enorm naar hun zin. Er is voor de kinderen een apart gedeelte met meerdere stroompjes, een touwbrug, zandbakken, watervallen en glijbanen.

Nadat ik de kinderen heb laten zien waar ze heen moeten als ze me niet meer zien en de handdoek heb neergelegd ben ik ze dan ook zo kwijt. De jongste heeft al snel een vriendje gevonden waarmee hij samen van de glijbanen roetsjt en de oudste vermaakt zichzelf prima. Voor de hele kleine kinderen is er ook een babybadje met een klein laagje water en veel waterspeelelementen zoals waterspuiten, kranen en sturen om aan te draaien.

Natuurlijk willen ze ook een keer van de hoge glijbaan in het midden van het zwembad. Vanaf vijf jaar mag dit, dus samen lopen ze naar boven zodat ik bij de uitglijbak kan wachten. Natuurlijk gaan we ook samen het golfslagbad in. Al snel wordt het voor mij ook zwemmen, omdat met een diepte van 2.00 ik niet kan blijven staan met twee kinderen die zich regelmatig vastklemmen aan mijn nek, hand of wat ze maar kunnen grijpen ;-)

Gelukkig liggen er in het water ook een aantal matten en mogen ze er van iemand bij opklimmen. Niet veel later gaat de gong en komen de golven op gang. Dat is natuurlijk helemaal geweldig! Na de golven geven we de mat weer door en willen ze nog een keer van de hoge glijbaan. Dochter weet al snel een ronde opblaasring te verkrijgen die er speciaal liggen voor de glijbaan. Dat maakt het natuurlijk nog leuker! De kinderen beginnen nu wel trek te krijgen, dus het buitenbad bewaren we voor een volgend bezoekje.

Voor de volwassenen is het ook mogelijk om een behandeling te reserveren bij de sauna / wellness naast het zwembad. Even twijfel ik om dit te doen voor als ik alleen ben, maar omdat het Pasen is, is dit toch niet zo handig.

Sport & Spelactiviteiten

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Zoals ik al schreef had ik het fun & family programma bijgeboekt; voor drie personen was dat bijna even duur als een uurtje de bowlingbaan en krijg je de sprookjesgolf er dus ‘gratis’ bij net als een bittergarnituur.

Avontureneiland & airtrampoline

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Eén van de populairste plekken voor de kinderen was de speeltuin met het speelkasteel waar ze konden klimmen en klauteren en over de touwbrug naar het avontureneiland konden klimmen voor nog meer speeltoestellen en glijbanen. Via een pontje konden ze helemaal doorsteken naar de andere kant waar het huisje van Bollo staat, een airtrampoline en een afgezette speeltuin voor de kleine kinderen naast het terras buiten van het grand café. De kinderen hebben hier naar hartelust gespeeld en wilden iedere keer weer terug!

Strandje

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde
Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Met het mooie weer en temperaturen boven de 25 graden was het erg fijn dat er een strandje bij de vijver zat. Dit groene water is geen zwemwater, maar op het strand kan je natuurlijk heerlijk liggen en zandkastelen bouwen en even met de voetjes in het water. Toch een welkome verfrissende afwisseling en heerlijk om in je badkleding buiten rond te rennen.

Bowlingbaan

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Achter het grand café vind je de bowlingbaan met diverse banen, deze kan je voor een uurtje huren zoals wij hebben gedaan. Ook is er een onderdeel van het fun & entertainmentteam en kan je bijvoorbeeld nummerbowlen of piramidebowlen. Heb jij daar al ooit eens van gehoord?

Sprookjesgolf

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

De sprookjesgolfbaan was een groot succes bij de kinderen, deze bestond uit diverse hindernisbanen die geïnspireerd zijn op verschillende sprookjes. Zo kwamen we elfjes tegen, Pinokkio, de varkentjes, dansende schoentjes, een draak op de kastelenbaan, de rattenvanger van Hamelen en tot slot de slapende reus.

Helemaal volgens de spelregels spelen de kinderen niet, ze slaan tegen de bal totdat hij in het putje zit en tellen daarbij geen slagen. Zo af en toe bij een hindernis als hij ergens omhoog of doorheen moet mag ik even helpen, maar verder willen ze het vooral graag zelf doen. Hierdoor ga je er ook wel wat sneller doorheen dan als je het spel helemaal volgens de regels zou spelen. Maar ik vond het zo wel prima!

Tennisbanen en meer

Als je even lekker een balletje wil slaan kan je terecht op één van de tennisbanen. Deze zijn omgeven door een hoog hek zodat je niet snel je bal zal verliezen en op zoek moet. Ook zijn er bij het strandje een aantal tafeltennistafels en is er een jeu de boulesbaan.

Kinderboerderij

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Oké, niet helemaal sport maar er is een vrij ruime kinderboerderij aanwezig compleet met vlindertuin, moestuin en diverse dierenweides zoals konijnen, varkens, ezeltjes, geiten, kalkoenen en kippen. De kinderen hebben met veel plezier geholpen met het voeren en ook regelmatig door het hek staan gluren naar de dieren. Toen om vijf uur ‘s ochtends de haan begon te kraaien was ik toch iets minder blij met de locatie direct naast de kinderboerderij ;-)

Fietsen

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Bij de receptie is het ook mogelijk om fietsen te huren om de omgeving te ontdekken of je op het park te verplaatsen. Er zijn diverse fietsen voor volwassenen, maar ook kinderfietsjes of met zitjes zodat het hele gezin mee kan.

Wat is er te zien in de omgeving?

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Zoals je ziet hoef je eigenlijk het park niet te verlaten; want er is genoeg te zien en doen voor iedereen.Wil je toch wat zien van de omgeving dan zijn er verschillende opties:

Landal Lommerbergen in Reuver review; met kinderen en subtropisch zwembad - Mamaliefde

Als je graag naar een pretpark wil is Toverland in Sevenum een aanrader; dit attractiepark is het hele jaar geopend en heeft een overdekt gedeelte en buiten diverse attracties. Van stoere en snelle achtbanen tot en met rustige attracties voor de kinderen. Ook zijn er de nodige waterattracties. Ook speelpark Klein Zwitserland in Tegelen of het nieuwe Mattel Play in Sevenum zijn een aanrader.

Zijn je kinderen gek op dieren dan is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Zoo Parc in Overloon. Of wat dacht je van het aardbeienland?

Naast het park vind je een bos waar je prima kan wandelen, wil je meer natuur dan is een bezoek aan Nationaal Park de Grote Peel een aanrader, of net over de grens in Duitsland het Brachter Wald met onder andere de heide.

Limburg is een provincie met veel historie, wat je terugziet in de vele kastelen die je hier tegenkomt en indrukwekkende kerken en kloosters. Vooral langs de Maas kom je veel tegen. Een aanrader zijn de kasteeltuinen van Arcen, het kasteel zelf is niet toegankelijk. Hier worden ook regelmatig speciale evenementen georganiseerd. In het Limburgs museum in Venlo kom je hier ook meer over te weten, maar dan op een leuke interactieve manier ook voor kinderen.

Houd je van shoppen dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Designer Outlet Roermond waar je vele winkels van topmerken tegenkomt en tegen lage prijzen kan shoppen.

Voor een sauna-ervaring is een bezoek aan het thermaalbad in Arcen een aanrader; ook kinderen zijn hier (in delen van het bad) toegestaan. Natuurlijk is het mogelijk om diverse behandelingen bij te boeken.

Linda van Aken