Skip to Content

Overzicht activiteiten/ uitjes/ weekendje weg Hemelvaart

Overzicht activiteiten/ uitjes/ weekendje weg Hemelvaart

Hemelvaartsdag is een lekkere dag vrij en voor veel mensen betekent het zelfs een lekker lang weekend. Wat zou je op deze dag of in dit weekend kunnen doen? 

Dauwtrappen

Een activiteit die vaak wordt gehouden op Hemelvaart is dauwtrappen. Vroeg in de ochtend met een groep mensen op pad gaan. Kijk eens rond bij jou in de omgeving of dit georganiseerd wordt. Of kies voor dauwtrappen met de boswachter. Heerlijk de natuur in op een lekker vroeg tijdstip en voluit genieten van al het moois in de natuur in de vroege ochtend. En als je wilt: het mag ook op blote voeten!

Meer info vind je hier.

Elfstedenwandeltocht

Of wat dacht je van de Elfstedenwandeltocht! Jawel, die bestaat ook en gaat ook door als er geen ijs ligt … Deze vijfdaagse (van dinsdag tot en met zaterdag) biedt iedere dag een route tussen de 40 en 50 km.

Alleen de laatste dag is korter, dan is het ‘maar’ 27 km. En heb je de hele route gelopen in het mooie Friesland, dan krijg je wel degelijk het 11-stedenwandelkruisje! Je kunt je inschrijven vanaf begin december. Vind je trouwens 5 dagen te lang? Je kunt ook inschrijven voor 3 dagen (donderdag tot en met zaterdag) of 1 dag kiezen om mee te wandelen. Wel vooraf inschrijven!

Meer info vind je hier.

Dauwpop in Hellendoorn

We noemen ook maar even Dauwpop, die ieder jaar op Hemelvaart werd georganiseerd. Maar let op: dit is dus niet meer zo! Het is nu een tweedaags festival en in 2024 is dat op 31 mei en 1 juni. Je kunt in Hellendoorn blijven slapen. Het is dus ook niet direct na Hemelvaart. Omdat de naam echter anders doet vermoeden en het vroeger ook echt met Hemelvaart was, mag hij hier toch even genoemd worden!

Meer info vind je hier. 

Breda Jazz Festival

Een jazzfestival dat maar liefst vier dagen duurt in Breda. Donderdag (Hemelvaart) tot en met zondag, om precies te zijn. Voor de echte jazzfans een goede reden om er een heel weekend van te maken. Dit festival is al toe aan zijn 52e editie en het programma wordt van oudsher bekend gemaakt op Tweede Paasdag.

Meer info vind je hier.

Oerrock Festival in Ureterp

Dit festival is zeker geen kleintje te noemen als je kijkt naar de artiesten die er optreden. Het festival is drie dagen (donderdag tot en met zaterdag). Maar: in januari was het festival voor 2024 al uitverkocht! Lijkt het je wel wat om hier eens heen te gaan? Wees er dan op tijd bij, dat blijkt maar weer. 

Meer info vind je hier.

Markten en braderieën

Een echt uitje voor Hemelvaart is ook een bezoek aan een leuke braderie. Er worden jaarmarkten georganiseerd en andere gezellige markten. Zo is er in Eerbeek een Bloemenmarkt en de Hemelvaartmarkt in Veenendaal. En bij de IJsbaan in Baarn kan je terecht voor een mega Vlo en Kofferbakmarkt. Maar misschien zit er ook wel gewoon een heel gezellige markt bij jou in de buurt!

Vaasaqua in Vaassen

Sinds 1995 is er de Vaasaqua in Vaassen. Dit jaar dus ook weer op Hemelvaart. Het is ontstaan als een extra inkomstenbron voor het buitenbad, genaamd De Koekoek. Het is inmiddels niet meer weg te denken en uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Er is ook een boekenmarkt.

Meer info vind je hier.

Naar een pretpark

Pretparken zijn altijd leuk en Hemelvaart is echt zo’n dag dat je zoiets gaat doen. Omdat het al verder in het voorjaar is, is de kans aanwezig dat je heerlijk weer hebt. Nadeel kan wel de drukte zijn omdat het door veel mensen op prijs wordt gesteld om naar een attractiepark of ander pretpark te gaan. 

Naar de dierentuin

Hetzelfde verhaal is uiteraard de dierentuin. Ook dat kan een heel fijn uitje zijn voor jullie, als gezin, maar ook als je samen bent of misschien vind je het wel heerlijk om juist alleen langs de dieren te zwerven. 

Winkelen

Een dag winkelen en leuke terrasjes pakken past eveneens prima op deze vrije donderdag. Zeker bij mooi weer. Wil je er een echt leuke dag uit van maken? Dan is een oude stad aandoen met een gezellig stadscentrum een goed idee. Hier kan je genieten van terrasjes of cafeetjes (als het minder mooi weer is), mooie gebouwen, prachtige kerken en ook nog eens die winkels!

Garden Party bij Slot Zuylen

Een uitje met allure? Dan ga je naar Slot Zuylen. Er is hier een echte Garden Party. Dit staat garant voor een rondleiding, zijn er tuinspelletjes om te spelen en kan je picknicken in de kasteeltuin. Deze picknickmand wordt voor je gevuld! Er is muziek en je kunt je ook nog wagen aan een spelletje croquet. Deze party wordt ook op andere dagen gehouden. Wel van tevoren bespreken.

Meer info vind je hier.

Fietsvierdaagse!

Houd je van fietsen? Er zijn diverse fietsvierdaagsen die gehouden worden van donderdag tot en met zondag. Lekker op de fiets met verschillende afstanden als mogelijkheid.

Info voor de fietsvierdaagse in Delden vind je hier. Hier kan je kiezen uit vier verschillende themaroutes van 30 of 50 km lang.

Liever naar Hoeven? Lees dan hier verder. Je hebt hier keuze uit de afstanden: 25, 40, 60 en 100 km.

De Betuwse Fietsvierdaagse vind je hier. Tijdens het fietsen kan je hier ook musea en oude forten bekijken.

Weekend weg

Uiteraard kun je ook lekker een paar dagen op stap zonder een specifiek evenement. Gewoon vier dagen lekker met je gezin zijn of met vrienden. Bungalowparken bieden dan vaak lekker veel entertainment, omdat het toch een speciaal weekend is en er vast sprake is van een vol park. Hierbij kun je uiteraard denken aan alle grote vakantieparken, zoals Center Parcs, Landal, Roompot of EuroParcs.

Wil Cats
Volg me via: