Skip to Content

The Grinch

The Grinch

Je hebt vast weleens gehoord over The Grinch, als kerst weer nadert. Wie is die Grinch? Waar komt het vandaan en alles wat je nog meer wilt weten over The Grinch vind je in dit artikel!

Wat is The Grinch?

The Grinch is een film over een wezentje die een hekel heeft aan kerst en dit wil gaan verpesten. Hij denkt dat hij kerst kan stelen…door zich te vermommen als een kerstman. Hij steelt alles wat met kerst te maken heeft en hoopt hiermee dat niet alleen kerst ontmanteld wordt, maar hij hoopt ook dat hierdoor iedereen ongelukkiger zal worden.

Helaas voor hem pakt het anders uit. Natuurlijk loopt het goed af…anders zou het geen echte kerstfilm zijn! De film is gebaseerd op een boek van Dr. Seuss. Voluit heet zowel het boek als de film ‘How the grinch stole Christmas’. Het boek dateert uit 1957.

Het boek!

Het boek van Dr. Seuss is ook gewoon nog te koop. Weliswaar in een mooie uitvoering en full colour, maar dan nog: je kunt dus ook het originele verhaal gaan lezen. Het boek is wel in het Engels.

Deze vind je hier.

De Grinch films

Waar kan je de film zien? Grote kans dat je bij jouw streamingdienst, zoals Netflix, de film kunt bekijken. Zo niet, dan kan je ze uiteraard ook gewoon kopen. Maar hou ook je bios in de gaten. Wie weet hebben die een keer The Grinch wel in hun aanbod zitten! Want met kerst weet je het nooit…

In 1966 kwam de film als eerste uit en werd geregisseerd door Chuck Jones. Het was een animatiefilm en was in eerste instantie bedoeld om als tv-special dienst te doen op CBS. De film wordt verteld en gezongen en het meeste neemt Boris Karloff hierbij waar.

How the Grinch stole Christmas (2000)

In 2000 komt een film uit die Ron Howard regisseert. De hoofdrol wordt vertolkt door Jim Carrey. Anthony Hopkins verzorgde de voice-over. En James Horner nam de muziek voor zijn rekening. De film is wel gebaseerd op het boek, maar heeft ook veel eigen scenes waardoor het een echte film kon worden.

De Grinch wordt duidelijker neergezet in wie hij is en waarom hij zo is. Deze film speelt zich af in een fantasiewereld, maar wel met echte acteurs. Er is ook een Nederlandse nagesynchroniseerde versie.

De echt gespeelde film uit 2000, met Jim Carrey als The Grinch, kan je nog altijd gewoon kopen. De film duurt 100 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

Deze vind je hier,

De Grinch als animatiefilm

In 2018 verscheen er een computeranimatiefilm over The Grinch in 3D. Uiteraard kan je deze ook in een Nederlandse editie bekijken. De stemmen die je hoort zijn van:

  • De Grinch – Carlo Boszhard
  • Cindy-Loe Woe – Kee Derwig
  • Donna – Ilse Warringa
  • Bricklebaum – Murth Mossel
  • Burgemeester Ogurkie – Karin Bloemen
  • Hupert – Matheu Hinzen
  • Axl – Roman Derwig
  • Ozzy – Viggo Neijs
  • Izzy – Julia Wolda
  • Verteller – Fedja van Huêt

De animatiefilm uit 2018/2019 duurt 82 minuten en heeft als leeftijdsgrens 6 jaar staan. Een grappig, hartverwarmend verhaal waar je fijn met elkaar naar kunt kijken.

Deze vind je hier.

The Mean One

2022: Het jaar dat we gaan griezelen met The Grinch…Het is de film ‘The Mean One’ en is dus een horror-remake van The Grinch. Geen kerstfilm zoals we gewend zijn dus en zeker niet iets om met de kinderen te bekijken! Grinch wordt hierin gespeeld door David Howard Thorton. Steven LaMorte is de regisseur.

The Mean One wordt dit jaar uitgebracht en zal je dus in de bios kunnen bekijken, maar waarschijnlijk ook online via Netflix en dergelijke diensten. Op het moment van schrijven is dat nog niet te zeggen, omdat de film nog niet officieel uit is.

De film gaat op 9 december 2022 in première. Kijk je thuis? Zorg wel dat de kids op bed liggen voordat je je tv daarop afstemt!

Fantasiewereld

Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld, waar een soort van mensen wonen. The Grinch is hierbij een wezentje die verbitterd is en waarom komt in de echte film naar voren. Er is ook een rol weggelegd voor een meisje uit het dorp. Bij de horrorversie wordt het verhaal nog enger gemaakt en heeft The Grinch opeens de ouders van het meisje vermoord. Terwijl hij in een kerstmanpak rondliep.

In de gewone film komt het meisje, Cindy, er juist achter waarom hij zo verbitterd is (hij werd gepest). Cindy wil dat kerst een diepere betekenis heeft en het niet alleen maar om pakjes gaat. Hoe het afloopt bij de verschillende versies mag je uiteraard zelf gaan zien!

Grinch knutselen

The Grinch - Mamaliefde
The Grinch - Mamaliefde
The Grinch - Mamaliefde
The Grinch - Mamaliefde
The Grinch - Mamaliefde

Het groene wezentje is ook een populaire inspiratie als het gaat om knutsels, om zelf te maken of samen met de kinderen.

Grinch kleding

Hou je wel van een geintje en wil je het chagrijnige wezentje wel ‘dragen’? Dat kan! Je kunt namelijk van alles kopen wat met het groene mannetje te maken heeft. Van een kerstmanpak á la Grinch tot een prachtige Hoodie met zijn gezicht erop. Natuurlijk in het appeltjesgroen van zijn huid.

Andere attributen

Ben je een echte Grinch-fan, dan zijn de volgende artikelen uiteraard ook heel leuk om te vragen of te krijgen! Mooie cadeautjes voor onder de kerstboom! Moet je alleen wel uitkijken dat The Grinch niet met je kerstboom aan de haal gaat…

Prachtige mok

Een mok kan je altijd wel gebruiken en een mok met een grappige afbeelding maakt het alleen maar leuker. De uitspraak op deze mok van het chagrijnige wezentje doet je vast glimlachen… Deze vind je hier.

Giftset van The Grinch

Een geschenkset met Grinch sokken, een Grinch sleutelhanger en 2 soorten Skittles. Bedoeld voor zowel mannen als vrouwen en het wordt geleverd in een rode verpakking met groene strik. Je bent dus meteen klaar. Wie verras jij hiermee? Deze vind je hier,

Voor in de kerstboom

Hang hem gewoon in je boom! Een opvallende verschijning door zijn felle groen, maar het zal je vast laten glimlachen! Deze vind je hier.

Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)