Of we een weekendje naar Landal Heideheuvel willen gaan? Want ze hebben sinds kort een nieuw atelier met leuke activiteiten voor kinderen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, zo gezegd zo gedaan en afgelopen week was het zo ver en vertrokken we richting de Veluwe. Een schitterende omgeving, ongeacht in welk jaargetijde je komt. In ieder geval heel wat anders dan de Randstad. We gingen hier een weekend heen, maar eigenlijk is dat veels te kort. Want er is zoveel te zien en doen, in het huisje zelf, op het park en in de omgeving. Zodat ik ze geen moment heb horen zeuren om de kindertablet. Alleen zaterdagochtend, maar dat was meer eigenbelang dat ik nog even kon omdraaien ;-) En maar goed ook, want er kwam opeens weer een koufront over, met temperaturen onder nul (ook overdag) maar daar hebben we totaal geen last van gehad. 

Lees ook: Kindvriendelijke vakantieparken Nederland; top 10 goedkope, beste luxe of leukste parken met kinderen of peuters.
Lees ook: Ervaringen Landal vakantieparken met kinderen per provincie; beste, mooiste met zwembad
Lees ook: Gelderland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit 

Ontvangst bij Landal Heideheuvel


Vanaf drie uur kun je je hier melden bij de receptie en zijn de huisjes toegankelijk. Toevallig hadden de kinderen een margedag dus konden we al op tijd vertrekken. Natuurlijk bleek na een kwartier dat ik mijn zwempak vergeten was, zodat we vijf minuten over drie aankwamen. Er was genoeg plaats op de parkeerplaats en buiten stond Bollo ons al op te wachten met een mandje vol ballonnen. De kinderen waren meteen vergeten dat ze twee uur in de auto hadden gezeten. Al zagen ze ook de speeltuin en wilden ze het liefste spelen.

We waren niet de enige, er stonden meer mensen te wachten. Toch waren we binnen vijf minuten aan de beurt. Het was ook heel strak geregeld, bij binnenkomst kregen we een registratieformulier om alles te versnellen. Terwijl ik die invulde kregen de kinderen nog een kleurplaat en wat lekkers en keken ze hun ogen uit bij het zwembad en het aquarium. We werden snel geholpen en voor ik het wist zat ik met paspoorten voor de kinderen waarmee ze stempels kunnen verzamelen, een knutselplaat, rugzakje met materialen, natuurlijk de plattegrond en het animatieprogramma, een folder met de wandelpaden en een zak vol houtblokken voor de open haard.

Meer informatie vind je hier.

De accommodatie

Het was even zoeken naar het huisje, op zich was de plattegrond heel duidelijk maar rijden en navigeren tegelijk was een beetje lastig. Gelukkig kwam het toch goed en in dit park mag je de auto parkeren voor het huisje wat ik toch wel fijn vind, zeker nu ik alleen ben met twee kinderen en niet na het uitladen de auto weg hoef te zetten. De huisjes zijn allemaal vrijstaande bungalows verspreid over het terrein. Nu in de winter zijn de bomen en struiken vrij kaal maar in de zomer heb je veel privacy en zie je elkaar niet. Wie je wel ziet zijn de eekhoorns die heel dichtbij komen! Natuurlijk wilden de kinderen even kijken naar hoe of wat. We zaten in een kinderhuisje en dat is duidelijk te zien. Voor de deur heb je een hinkstapsprong, en een bankje met een lage deurbel waar ze kunnen bellen.

Er zijn twee varianten van de kinderaccommodatie, allebei voor 6 personen. Wij hadden het huisje met drie slaapkamers en aparte speelkamer, zonder ligbad. Binnen zijn er twee slaapkamers voor de kinderen; eentje met een steigerhouten stapelbed die al was opgemaakt, diverse meubeltjes zoals een kinderbadje, ledikantje, box en zelfs een kledingkast en commode. Ideaal dus ook als je met een baby bent. Daarnaast is er nog een kinderkamer met twee losse bedden. Het bijzondere hiervan is de doorgang naar de speelkamer waar kinderfauteuils staan, een tafeltje, krukken, sjoelbak en krijtbord. In principe genoeg voor je kinderen om zich te vermaken maar wel echt voor iets oudere kinderen en geen bak met baby- peuterspeelgoed. Zo handig dat ze een eigen kamer hebben. Er is ook nog een derde kamer met twee eenpersoonsbedden tegen elkaar aan, wasbak, kledingkast en tv.

Daarna werd de woonkamer aan inspectie onderworpen, zoonlief was heel enthousiast omdat hij de tv zag staan ;-) En vervolgens de tafel met speelborden. Onder de tv-kast stond er ook nog speelgoed die ze gingen bekijken. De woonkamer bestaat uit twee delen; een zithoek met twee zitbanken, hoektafeltje, tv-meubelkast en een open haard. Bij de receptie had ik daarvoor haardhout gekocht zodat je zeker weet dat je goede haard hebt. Die avond hebben we al een poging gedaan om de haard aan te steken. Een gezellige afronding van de dag samen. Heel grappig is dat ook aan de kleine details is gedacht, zo heeft de klok geen gong die slaat maar zitten er heel kleine vogeltjes in die gaan kwetteren als er weer een uur voorbij is. De eerste keer dat je het hoort was wel even zoeken waar het vandaan komt.

En een volledig ingerichte keuken met combi-magnetron, koelkast met vriesvak, vaatwasser en zowel een koffie als senseo-apparaat. Wat me hier opviel was het rek voor het gasfornuis. Ze proberen echt overal op te letten dus qua kindvriendelijk- en veiligheid. En een eettafel met zes stoelen, de kinderstoel staat in de speelkamer.

Tot slot heb je nog een badkamer met douche, in de rugzak zat een spons en douchegel voor de kinderen en in de badkamer stond een setje van Rituals klaar voor mij. En een afzonderlijk toilet met kinderbril.

Het was duidelijk te zien dat deze bungalows onlangs volledig opnieuw zijn ingericht. Het ziet er heel mooi, strak en modern uit.

Wifi

Tegenwoordig ook een van de items waar naar gekeken wordt; er is geen standaard-wifi op dit Landalpark. Bij de receptie kan je voor een weekend, of midweek een code kopen met toegang tot het wifi-netwerk. Deze code is toegankelijk voor zes devices. Dat vond ik in eerste instantie heel ruim, maar met een laptop, telefoon en kindertablet heb je al de helft in gebruikt. Ben je met meerdere volwassenen of oudere kinderen met eigen telefoon / tablet dan zit je daar zo aan. Je betaalt echter niet voor niets, het netwerk is super, voor zover ik meekreeg op het hele park. Geen haperingen en gewoon lekker snel.

Bollo

Bollo is de mascotte van Landal Greenparks en je komt hem (al dan niet ‘live’) op diverse plaatsen tegen. Van het zwembad en het Bollo-buffet in het restaurant, tot en met in de giftshop met diverse merchandise zodat je hem mee naar huis kan nemen. De kinderen zijn helemaal weg van hem. Bij het ontvangst hebben ze al met hem geknuffeld, op zaterdag gingen ze naar de Bolloshow en zondag was er voorlezen met Bollo. Je kan hem zelfs uitnodigen om in het huisje langs te laten komen. Heel gezellige activiteiten vooral met jongere kinderen.

Bij het centrale gedeelte, naast de dierenweide vind je de blokhut van Bollo waar je kan zien waar hij slaapt. Als je op de knop drukt gaan de lichten uit en hoor je een liedje. Hier vind je ook de brievenbus waar je een mooie tekening of brief in de brievenbus kan stoppen. Als je die voorziet van je adres krijg je na afloop van de vakantie een herinnering per post.

Lees ook: Bollo viert feest bij Landal tijdens een speciaal weekend voor jong en oud in het teken van deze beer

Fun & Entertainmentprogramma

Een van de fijnste dingen tijdens het weekend vond ik wel het animatieteam. Deze jongeren zijn heel erg leuk met kinderen, zo miste zoonlief zijn papa toch wel een beetje maar was er een mannelijke medewerker die achter hem aan rende en een beetje stoeide en hem optilde tijdens de speurtocht. Ook de dames waren erg lief en behulpzaam, of het nu was tijdens de Bolloshow of met het knutselen. Toen we na de kids disco naar huis gingen kregen de aanwezige medewerkers dan ook een heel dikke knuffel van de kinderen.

Lees ook: Kinderdisco; top 10 populaire kinderliedjes en mini disco dansjes en bewegingen 2019

Voor een deel van het programma moet je je vooraf aanmelden bij de receptie, bij een betaalde activiteit kan je ook betalen. Andere programma-onderdelen zijn vrij toegankelijk. Er zijn diverse plekken op het park waar de activiteiten plaatsvinden. Deze worden begeleid door leden van het animatieteam die de hele week (dus niet alleen weekenden en vakanties) voor je klaar staan.

Er zijn onder