Onze dochter (26 maanden) is dol op tasjes. Het liefst stopt ze er van alles in en sjouwt het tasje overal mee naar toe met haar ‘schatten’ van dat moment. Variërend van blokken, kleine boekjes, kleine popjes, wat kookspullen of auto’s. Het maakt niet uit als het er maar inpast. Regelmatig verdwijnt zelfs haar flesje drinken en een cracker er ook in. “Bewaren mama, straks eten” hoor ik dan.
Dus toen ik te horen kreeg dat we een knuffel van BoBo Buddie mochten uittesten was ik erg blij voor dochterlief.

Lees ook: Lievelingsknuffel; Tot welke leeftijd en wat als je kind hem kwijt raakt?

3 in 1 knuffel

Ze mocht kiezen uit een giraf, varken, konijn, leeuw, olifant, hond en een aap. En het is niet zomaar een knuffel! Nee een 3 in 1 knuffel. Zo heeft dochterlief gekozen voor de Aap die ook een rugzak is en waar ook nog eens een heel zacht dekentje inzit. Je kunt zelfs kiezen voor de variant met een looplijn, ideaal voor actieve en ondernemende kinderen! Of voor een blankie, een groot knuffeldoekje met elastieken armpjes die om de pols van je kind worden bevestigd.

Model in de dop

Toen het pakketje werd bezorgd gaf ik dochterlief de doos. Kijk eens je cadeautje is binnen. Ze glunderde van oor tot oor en zei verder niks, pas toen de Aap uit de mouw.. uhh doos kwam riep ze enthousiast: “Mijn Aap, mijn Aap!” Wonderbaarlijk hoe dat geheugen al werkt op die leeftijd. “Op de rug mama” dat moest direct uitgeprobeerd worden! Vol trots liep ze rond en draaide rondjes voor de camera als een echt showmodel. Toen ik haar liet zien dat er ook nog een rits was met nog wat erin was ze nog blijer. Het dekentje vond ze heerlijk zacht maar werd gelijk aan de kant gezet. “Speelgoed in doen mama” en hup daar verdwenen al wat boekjes en blokken in de tas.

Weltrusten Aap

Bij de uitleg van de knuffels staat dat de ze ook als kussen kunnen dienen. Echter vind ik dat nog wat eng op deze leeftijd, stel je voor dat ze haar hoofd door zo’n hengsel stopt in haar slaap. Dus de knuffel blijft lekker beneden slapen voorlopig. Vanmorgen bij het ontbijt moest Aap direct weer op haar rug. Ze had hem gemist!

Mee op avontuur

Aap ging die dag ook mee naar het strand. Nou ja in de auto mee naar het strand, maar heeft netjes in de auto gewacht tot wij weer terug kwamen. Deze mama vond het iets te zonde van die mooie zachte nieuwe knuffel om gelijk onder het zand te zitten. Toen we na het strand weer terug bij de auto waren was het eerste wat ze vroeg: “mama Aap nog?”( is Aap er nog) en Aap kreeg een hele dikke knuffel. In de auto vertelde ze Aap vervolgens wat ze allemaal had gedaan en wat ze onderweg allemaal zag. Ook moest Aap mee naar oma om te logeren en werd er weer wat anders in gedaan wat perse mee moest.

De rugzak zelf is eigenlijk nog iets te groot voor haar, de bandjes kunnen niet versteld worden, daar groeit ze vanzelf in en haar deert het echt niet. De rits gaat nog wat stroef, dat leert ze vanzelf wel. Er zit in de ritshouder niet een gaatje om er bijvoorbeeld een grotere sleutelhanger aan te doen voor meer grip om de rits open te doen. Maar heej, daar heb je toch een mama voor om je te helpen! Aap en het dekentje zijn echt super zacht! Heerlijk en een mooi knuffelformaat ook. Aap wordt op de buik en op de rug gedragen. En zelfs bij papa op de nek gaat Aap moeiteloos op haar rug mee. Aap is al mee geweest uit logeren, naar de markt, uit spelen, op de fiets en in de auto. Dat laatste is helemaal leuk want dan begint ze er tegen te praten en te knuffelen. Heel lief!

Ik vermoed dat Aap heel wat avonturen gaat beleven en heel wat spullen in zijn rug gestopt gaat krijgen.

Wat is de lievelingsknuffel van jouw kind dat overal mee heen moet en je dus voor de zekerheid maar een paar reserves van hebt aangelegd?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bo Bo Buddie Aap
Author Rating
41star1star1star1stargray