Skip to Content

Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech review

Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech review

Naar mate kinderen ouder worden verschuiven hun voorkeuren als het gaat om speelgoed. Gamen wordt steeds interessanter en het wordt uitdagender om iets te vinden wat wel aansluit bij hun interesses. Speelgoed dat het liefst ook nog nieuwsgierigheid stimuleert, ontwikkeling faciliteert en zelfvertrouwen doet groeien.

En dan komt VTech om de hoek kijken; zij hebben de afgelopen jaren een unieke collectie wetenschapsspeelgoed ontwikkeld voor kinderen en volwassenen van 7 tot 99 jaar. Na het succes van Mijn Interactieve Video Microscoop en Mijn Interactieve Video Globe is er nu ook een Telescoop te koop. Onze zoon was erg blij met de Microscoop en was ook erg nieuwsgierig naar de Telescoop die we van VTech hebben gekregen.

Mijn Interactieve Video Telescoop

Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech review

Nu komt de Mijn Interactieve Video Telescoop als een nieuw instrument dat aantoont dat VTech de intellectuele ontwikkeling van kinderen serieus neemt. Hij beschikt over vijf 5 speelstanden: Telescoop, Ontdekken, Kosmische Quiz, Spel en Galerij. Met kwaliteiten die zowel jong als oud aanspreken, biedt deze telescoop een serieuze kans om de blik te verruimen en kennis te maken met de immense ruimte waarin wij ons bevinden.

In de doos vind je verschillende onderdelen die je in elkaar moet zetten voor de driepoot, vervolgens schroef je daar de Telescoop op om te kunnen spelen en de telescoop te kunnen gebruiken.

Reis naar de maan

Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech review

Hoewel niet iedereen de kans krijgt om naar de maan te reizen, brengt deze telescoop kinderen toch een stap dichterbij. Met een ingebouwde camera die schakelt tussen dag- en nachtstand, kunnen observaties direct worden vastgelegd. Het heldere 2,4-inch kleuren lcd-scherm zorgt voor een haarscherpe weergave van de ontdekkingen die binnen handbereik liggen.

Het was wel even wachten tot een droge avond, want met regendruppels op het raam kwamen we niet verder dan de verlichte ster die verderop voor het raam hing. Maar als het helder is, moeten we even helpen zoeken om scherp te stellen en ‘spelen’ met de instellingen en dan lukt het toch om de maan te spotten.

Spelend leren

Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech review

Natuurlijk staat spelen centraal bij VTech, en dat wordt ook nu niet over het hoofd gezien. De Interactieve Video Telescoop biedt een scala aan mogelijkheden, waaronder een ruimtequiz, spelletjes, een fotogalerij en antwoorden op vragen over zwaartekracht.

Dit was ook een van de redenen waarom zoonlief gelijk enthousiast was; hij had alle spelletjes van de Microscoop uitgespeeld. Hij begon dan ook gelijk met het beantwoorden van vragen om zo verder te komen in de game. Zo moet je met behulp van foto’s de planeten zoeken, bestuur je een raket, leer je meer over het begrip zwaartekracht en hoe je robots in de ruimte repareert.

Informatie over planeten in ons zonnestelsel en andere ronddwalende hemellichamen geeft betekenis aan ruimtekennis en zet aan tot verdere ontdekkingsreizen. Bovendien voorziet het in gouden tips over het besturen van een raket of het nabootsen van een zonsverduistering. Kennis wordt op deze manier naar een hoger niveau getild terwijl het plezier behouden blijft.

Technologie als hulpmiddel

VTech heeft niet bespaard op technologische snufjes. Met vijf verschillende speelstanden krijgen nieuwsgierige geesten antwoorden op al hun vragen over NASA. Originele foto’s en video’s van de ruimteorganisatie tonen de uitgestrektheid van het universum en prikkelen de nieuwsgierigheid.

Het commentaar is in het Nederlands gesproken, en met een zelfontspanner hoef je je geen zorgen te maken over de perfecte timing voor die adembenemende foto van de volle maan. Wil je meer foto’s maken en opslaan dan kan je het geheugen uitbreiden m.b.v. een micro-SD kaart.

Duurzaam

De telescoop zit niet alleen boordevol functies, maar is ook stevig en duurzaam. De Mijn Interactieve Video Telescoop is gebouwd om jarenlang gebruikt te worden terwijl je kind opgroeit.

Linda van Aken