Skip to Content

Roompot Beach Resort Zeeland review

Roompot Beach Resort Zeeland review

Dit weekend waren we, op uitnodiging, te gast bij Roompot Beach Resort, twee eilanden zuidelijker. We zijn eerder met het gezin een midweekje naar Roompot Hambachtal in Duitsland geweest, midden in de winter, en dat was ons prima bevallen. Natuurlijk hebben we dit weekend het ook weer ontzettend leuk gehad. Het blijft altijd genieten om zo met het gezin weg te gaan. Zeker als je zo dichtbij het strand zit. We hebben een dag regen gehad, waardoor we vooral veel op het park hebben gedaan en een dag waarbij het langzaam ging opklaren en de zon zich van haar beste kant liet zien.

 Aankomst

De aankomst is in principe erg goed geregeld. Vooraf krijg je een keycard thuisgestuurd per post zodat je daarmee direct het terrein op kan. Helaas zat alles mee waardoor we een klein uurtje eerder aankwamen. De pasjes worden automatisch geregeld, dus je kan je huisje nog niet in. Bij de receptie kunnen ze je ook niet helpen. Met twee slapende kinderen op de achterbank kan je vervolgens ook niet veel.

Toen onze oudste als eerste wakker werd heeft zij met manlief een rondje gewandeld en is alvast naar het strand geweest. Nadat ze terugkwam hebben we nog een #zwerfie gemaakt. Het is tenslotte nationale zwerfie dag. Om drie uur waren we weer bij het huisje en konden we alles uitladen.

De kinderen hadden gelijk de grootste lol. Zo vond onze dochter het enorm leuk om verstoppertje te spelen in de kastjes onder de tv tot groot genoegen van haar broertje die het uitschaterde van het lachen. Voor hem hebben we het logeerbedje in het woongedeelte neergezet als soort box. Wel zo veilig idee.

Op verkenning

Nadat we wat hadden gegeten en gedronken zijn we een rondje gaan lopen. Als eerste naar de receptie omdat we het wachtwoord voor de wi-fi niet konden vinden (bleek achteraf boven de deur te hangen) en we een programma / plattegrond van het park zochten. Wel goed geregeld dat je hier gewoon gratis wifi hebt. Dat is tegenwoordig zo normaal dat het opvalt als je het neit hebt. Ze hadden hier ook iets informatie over wat er in de omgeving was te doen. In het buffetrestaurant zagen we een leuk klimtoestel, maar was het even zoeken waar we naar binnen konden.

Dit bleek in de winter via het terrascafé te gaan. In plaats daarvan liepen we verder naar het strand. Zo gaaf dat ze daar ook huisjes hebben geplaatst. Met een tractor wordt je bagage gebracht en dan slaap je in een huisje op hoge palen op het strand. Echt iets voor op je bucket-list.

Bij het strand hadden ze ook een klein speeltuintje met schommel en klimrek. We hebben nog wat schelpen gezocht en toen bleek het toch al later dan verwacht. Tijd om te gaan eten.

Disco-zwemmen

Deze avond aten we heel eenvoudig een pan rijst met kip, spekjes, groenten en sate-saus. Tijdens zo’n weekendje weg wil ik niet al te ingewikkeld hoeven doen. Bovendien gaat dit ook redelijk vlot zodat we de tas konden pakken voor het zwemmen. Had ik thuis al voorgesorteerd.

Op vrijdagavond kan je hier namelijk disco-zwemmen. Bij de ingang van het zwembad moest je je schoenen uittrekken omdat de omkleedhokjes niet de natte en droge ruimte scheiden. Helemaal achterin bevinden zich ruime hokjes waar je makkelijk met het hele gezin in past. Beide kinderen zijn echte waterratten. Zeker nu onze zoon ook gewend is aan zijn bandjes gaan ze alle kanten op zodat mama en papa er achter aan kunnen. Natuurlijk hebben we het peuterbadje getest waar we heerlijk hebben kunnen spetteren. Het bad dat in verbinding staat met het (gesloten) buitenbad dat ook een verhoogd gedeelte heeft en een heerlijk aangename temperatuur heeft. De golfjes waar je met matten op kon drijven en natuurlijk de glijbaan. Waarvan onze dochter maar een ding kon zeggen had ‘nog een keer’. Je hebt er zelfs een speciale babyhoek met babybadjes. Een zonneweide, massage en sauna gedeelte. Na een uurtje werden ze toch wel moe en was het tijd om ze naar bed te brengen. Hadden wij de avond voor onszelf.

Rust

De fles wijn was helaas nog thuis blijven staan. Toch was het wel fijn om gewoon gezellig met zijn tweetjes wat op de bank te hangen. Het scheelde niet veel of ik was in slaap gevallen. Misschien was het toch verstandiger geweest om naar bed te gaan. De ‘master bedroom’ heeft namelijk een eigen tv. Waar we de volgende ochtend toen onze dochter uit haar tentje en de kamer was gekomen om de woonkamer te verbouwen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Konden manlief en ik allebei nog even een half uurtje liggen.

Koekjes bakken

Op dit Roompot park is een actief animatie-team. Die ochtend was er al een treintje voorbij komen rijden met Koos Konijn die we vanuit het huisje gedag konden zeggen. Volgens het programma zou er om tien uur een vakantiedans gedaan worden, gevolgd door de knutselclub. Dat hoef je onze dochter geen twee keer te zeggen. We waren wat aan de vroege kant, zodat ze zich eerst nog even kon uitleven in het klimtoestel. Vervolgens stond ze met volle aandacht te kijken naar het konijn en zijn danspartner die een dansje deden. Daarna mochten ze in de knutselhoek plaats nemen. Er werden heel handig stickers opgeplakt waar de naam werd opgeschreven. Nu bleven veel moeders en vaders erbij, maar toch handig als je even weg moet. Met het oog op het koekjes bakken leek het me handig als ik er zelf ook bij bleef.

De vellen bakpapier, stiften, deegroller en bekers met bloem stonden al klaar. We kregen allemaal een zakje en er werd stapsgewijs uitgelegd hoe je koekjes moest maken. Van het zakje open maken, eerst kneden, alles insmeren met bloem tot en met het uitsteken aan toe. Dat vind ze helemaal geweldig. Mama mocht dus telkens het deeg uitrollen zodat zij kon uitsteken. Al snel had ze een stuk of tien figuurtjes en was het tweede bakpapiertje vol. Deze ruilden we voor een papieren zakje waar ze haar naam op kon schrijven en versieren zodat daar straks de koekjes in konden. Ze raakte nu toch wel een beetje haar aandacht kwijt, maar werd afgeleid door een beker limonade die werd uitgedeeld. Het konijn dat gezellig nog even langs kwam om te knuffelen / foto’s maken, iets wat zij echt niet zag zitten. En natuurlijk mama’s telefoon. Niet veel later waren de koekjes klaar die we natuurlijk aan papa moesten laten zien die met zoonlief terug was gelopen naar het huisje.

Boodschappen doen

Weekend roompot beach resort zeeland - Mamaliefde

De meeste boodschappen hadden we vooraf al meegenomen. Scheelt weer tijd die je ook met leuke dingen doen kan doorbrengen. Een flesje wijn zou toch wel fijn zijn voor de avond evenals olie voor de grillplaat die we voor die avond hadden meegenomen. Op het park is er een supermarkt aanwezig waar je hiervoor terecht kan. Manlief is echter in zijn jeugdjaren regelmatig naar Oostkappelle geweest en wou graag herinneringen ophalen. Aangezien dit nog geen kwartiertje rijden is ben je er dan toch gelijk even uit. Nu is Oostkapelle in de winter niet zo heel erg boeiend. Het is een straatje met wat winkels, vooral veel terrasjes een bloemenbinderij en een enorme supermarkt. Nadat we de camping hadden gevonden waar hij vroeger zo vaak was geweest gingen we terug naar de auto.

Domburg

Het volgende dorpje, vier kilometer verder, was Domburg. Uit nieuwsgierigheid gingen we daar even kijken. Daar was het veel drukker. Echt een stadje aan de zee. Om de een of andere reden voelde het aan als de dorpjes tijdens de vakantie aan de Kroatische Riviera. Zo dicht bij de kust hangt er gewoon een specifiek sfeertje. Ondanks de miezer die er soms hing was het er erg druk en zaten er veel terrasjes vol. Heel wat anders dus dan dat die avond werd vermeld tijdens het weerbericht over de eerste dag van de lente.

Bij de Rode Leeuw zijn we naar binnen gegaan. Buiten stond er aangegeven dat er een speciale kinderhoek was en we waren wel toe aan een warme chocolademelk en iets te eten. Onze dochter daarentegen wou maar een ding; ijs. Omdat het voor haar, en mij, vakantie is hebben we daar niet moeilijk over gedaan. Daarvoor had ze al een broodje gegeten tijdens het lopen. Zoonlief was in de buggy in slaap gevallen dus die hebben we maar ‘geparkeerd’ naast de tafel. Het eten was hier erg goed. Manlief ging voor een panini die er zeer smakelijk uitzag en ik kreeg een enorme paprikabol met pikante kip en gepofte paprika. Dat is een van de lunchgerechten die ik vaker bestel, maar zo lekker als hier heb ik het niet vaak. De kip was ook echt enorm pittig, zodat ik af en toe een hapje ijs bedelde bij onze dochter. En het was veel, zodat manlief nodig was om er voor te zorgen dat alles op ging. Het zou zonde zijn om daar iets van te laten liggen. In, en vlak buiten het dorpje bij het kasteel, heb je ook nog musea. In het dorpje was het helaas gesloten, en bij het kasteel zijn we langsgereden.

Even uitwaaien & Mini Disco

De kinderen hadden in de auto / buggy geslapen. Wat dat betreft hebben ze elkaar prima afgewisseld. Daarom besloten we nog even naar het strand te gaan. Zo vaak zit je tenslotte niet bij het strand. Op wat Duitsers na met heel cliché, schepjes en emmers waren er niet veel mensen. Logisch want het was erg koud en winderig. Geen weer om schelpen te zoeken. Daarom gingen we snel weer terug.

In plaats daarvan hebben we ons heerlijk opgewarmd bij de mini disco. Eerst werd er een verhaaltje voorgelezen. Zo leuk zoals ze dat op een interactieve manier vorm hadden gegeven met voorwerpen en Koos Konijn. Brutaal als ze was kroop onze dochter in afwachting van de muziek op het podium. Gevolgd door heel veel andere kinderen, daar stonden ze heerlijk te dansen. Helaas moesten ze daarna van het podium af zodat de dansjes voor gedaan konden worden. Na een nummer had ze het wel gezien dus mocht ze nog even klimmen.

Gezelligheid op tafel

Tijdens het familieweekend hebben we heerlijk met zijn allen aan tafel gezeten rondom de gourmet. Dat vond ik wel erg gezellig. Daarom had ik een verpakking met kant en klaar vlees ingekocht en manlief de grillplaat meegenomen. Achteraf gezien hadden we teveel vlees in een keer op de plaat gelegd, terwijl hij nog niet warm genoeg was. Daardoor duurde het even voor het vlees gaar was. En tja, als je een weekendje weg bent ga ik niet moeilijk doen over het kijken van een filmpje. Gezellig met zijn allen kijken, terwijl je wacht tot het eten gaar is. De kinderen waren ondertussen erg moe, tijd dus om na het eten direct naar bed te gaan. Voor allebei. Kunnen mama en papa, dit keer wel onder het genot van een wijntje, naar The Voice Kids kijken en daarna zelf op tijd het bed in kruipen. Klaar voor een rumoerige nacht.

Neeltje Jans

Thuis hadden we online al kaartjes besteld voor Neeltje Jans. Als kind zijn manlief en ik hier allebei al geweest. In de loop der jaren is het enorm uitgebreid. Met onder andere zeehonden en zeeleeuwen. Prima dus om met jonge kinderen heen te gaan. Om tien uur gaan ze open en we waren een van de eersten. Konden we rustig op het gemak de mosselexpositie bezoeken, lekker in de warmte. Buiten was het erg koud en waaide het enorm hard. We hebben genoten van de zeehondenshow, zijn gaan kijken naar het voeren van de haaien, de zeeleeuwen en hebben een pijler van de Oosterscheldekering van binnen gezien. Een uitgebreid verslag met foto’s van dit uitstapje volgt later nog wel. Het was in ieder geval een groot succes. Hier kwamen we er ook achter dat de meest zuidelijke doorgang van deze kering de Roompot heette. Evenals het natuurgebied. Nu snappen we waar de naam van deze keten vakantieparken vandaan komt. Roompot Beach Resort is namelijk het eerste park. Het logo met de stroming en blauwe golven uit de vlag van Zeeland werd ook opeens duidelijk. Ondertussen was de zon gaan schijnen en liep de temperatuur voorzichtig op.

Lunch / schoonmaak

Rond een uur waren we terug in het huisje. Konden we heerlijk genieten van een lunch met pannenkoeken. Om ze daarna toch even naar bed te brengen. Het was duidelijk dat ze allebei erg moe waren. Zoonlief had al even geslapen, maar duidelijk nog niet lang genoeg. Wel zo fijn, konden manlief en ik alvast alle tassen inpakken, de auto inladen en zoveel mogelijk schoonmaken. Daarna ging manlief ook nog even op bed liggen. En kroop ik achter de laptop om alvast een beginnetje te maken van dit enorme verslag. Om vier uur heb ik ze toch alledrie maar wakker gemaakt. We wilden namelijk nog even gaan zwemmen voor we naar huis zouden rijden. In de hoop dat ze dan in de auto gingen slapen.

Zwemmen en naar huis

Weekend roompot beach resort zeeland - Mamaliefde

Dit keer was het erg rustig in het zwembad. We hebben weer heerlijk gedobberd in het warme water dat in verbinding staat met het buitenbad. Daarna nog even van de golfjes genoten en heel vaak van de glijbaan afgegaan. Helaas kregen we allebei het gevoel dat het water nu iets kouder was waardoor manlief en ik het al snel zat waren. Uiteindelijk hebben we toch ruim een uur in het zwembad gelegen. De snackbar bij het zwembad was ook al gesloten. Dan maar in de auto wat broodjes eten, een banaan en halverwege de terugweg een happy meal halen. Onderweg konden we trouwens nog genieten van een schitterende zonsondergang.

Linda van Aken