Skip to Content

Een weekendje weg met het hele gezin: 3x inspiratie!

Een weekendje weg met het hele gezin: 3x inspiratie!

Ben jij van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan met het hele gezin? Het uitkiezen van een bestemming voor een weekendje weg met het hele gezin kan een hele opgave zijn. Er moet voor iedereen wat leuks te doen zijn en dat kan nog wel eens een uitdaging opleveren.

Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar je goed met het hele gezin terecht kunt. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieparken van Center Parcs, die je in het gehele land kunt vinden. Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijk weekendje weg met het hele gezin! 

Disneyland Parijs 

Als je denkt aan een onvergetelijk weekendje weg met het hele gezin, denk je aan Disneyland Parijs. Hier kan het hele gezin zich makkelijk een heel weekend vermaken. In Disneyland Parijs vind je veel verschillende attracties voor kinderen van verschillende leeftijden.

Dichtbij Disneyland Parijs zijn er genoeg geschikte accommodaties te vinden om te verblijven, voor als je niet in het park zelf wilt overnachten. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark met vakantiehuizen voor het hele gezin, waar je op het park zelf ook leuke activiteiten kunt ondernemen. Alles is mogelijk! 

De Huttenheugte in Drenthe

Een andere plek waar jij je met het hele gezin prima een weekendje kunt vermaken is bij het vakantiepark ‘De Huttenheugte’ in de provincie Drenthe. Vakantieparken in Nederland worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Hier is namelijk een heus speelparadijs voor kinderen, een groot meer waar je verschillende wateractiviteiten kunt doen én je bent er dicht bij de hunebedden.

Deze zijn natuurlijk ook erg leuk en interessant om te zien, voor zowel kinderen als volwassenen. Als het een dagje regent kun je er ook voor kiezen om naar ‘Plopsa Indoor’ in Coevorden te gaan. Zo kunnen je kinderen zich hier altijd goed vermaken! Ook weer een goede plek om in gedachten te houden bij het plannen van je volgende weekendje weg. 

Cochem in Duitsland 

Als je een weekendje weg naar het buitenland wilt, is het stadje Cochem in Duitsland ook een goede optie. Dit stadje ligt naast de rivier De Moezel en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Het stadje is ook erg toegankelijk voor kinderen en dat maakt het een goede optie voor een weekend weg met het hele gezin. Je kunt er bijvoorbeeld het kasteel van Cochem bekijken, wat erg indrukwekkend is.

Ook kun je buiten de stad mooie wandelingen maken in de natuur en genieten van de heuvelachtige landschappen. Uiteraard zijn er in en rondom Cochem ook genoeg kindvriendelijke accommodaties te vinden. Zeker een goede optie om te overwegen voor een weekendje weg met het hele gezin dus! 

Met al deze inspiratie kun jij alvast een weekendje weg met het hele gezin gaan plannen! 

Redactie Mamaliefde