Skip to Content

4 redenen om vandaag nog te kiezen voor een wandelvakantie

4 redenen om vandaag nog te kiezen voor een wandelvakantie

Wil jij binnenkort op reis gaan? En ben je fan van de bergen en wandel je graag? Maak dan bijvoorbeeld een huttentocht of wandel mee door de duinen in Nederland. Of je nu ver weg of dichtbij wilt; een wandelvakantie met kinderen is vaak niet zo eenvoudig. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van single wandelreizen.

Hoewel de naam je doet vermoeden dat er alleen singles meegaan, is niets minder waar! Bij singlereizen boeken de deelnemers vaak solo. Je gaat dus met een groep gelijkgestemden op vakantie, zodat je de gezelligheid en ervaringen met elkaar kunt delen.

We geven je graag nog 4 redenen waarom je vandaag nog moet kiezen voor een wandelvakantie met een groep!

Laat los en geniet

Als je voor een single wandelvakantie gaat, dan ben je er echt even uit. Geniet van de mooie omgeving en de gezelligheid met de andere reisgenoten. Laat alles los en maak je hoofd leeg.

Als je kiest voor een dergelijke groepsreis, dan hoef je zelf niets te regelen en er gaat een Nederlandstalige gids mee. Hierdoor kun je optimaal ontspannen en genieten van jouw welverdiende vakantie!

Ontdek de natuur

Tijdens een wandelvakantie ben je veel buiten te vinden. Niet alleen tijdens de mooie wandelingen die je maakt van de ene naar de andere plek. Er zijn bijvoorbeeld diverse reizen waarbij je zelfvoorzienend bent. Ook draag je vaak zelf alle spullen en uitrusting die je nodig hebt.

Er zijn reizen waar je slaapt in een berghut, maar er zijn ook reizen waarbij je een tent op de meest mooie plekken neerzet. Op deze manier ontdek én geniet je meer van de natuur.

Ga lang of kort weg

Als je met andere mensen op vakantie gaat, moet je vaak een tussenweg vinden om de lengte van je vakantie te bepalen. Het voordeel van een groepsreis is dat je niet alleen weggaat, maar wel zelf de duur kunt bepalen. Boek bijvoorbeeld een korte reis van 2 in Nederland of ga voor een langere reis naar Spanje.

Geniet nu al

De voorpret is een belangrijk onderdeel van je vakantie. Omdat je de andere mensen nog niet kent, maken ze een whatsappgroep aan met je reisgenoten.

Op deze manier leer je elkaar al kennen en kun je bijvoorbeeld afspreken om samen naar het startpunt te reizen. Zo kun je samen genieten van de voorpret en ben je straks direct geen vreemden meer voor elkaar.

Redactie Mamaliefde