Skip to Content

Vrijmibo met kinderen: Tips voor een gezellige middag

Vrijmibo met kinderen: Tips voor een gezellige middag

De Vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) is een populaire traditie onder volwassenen, waarbij collega’s samenkomen na het werk om te ontspannen en het weekend in te luiden. Maar wat als je kinderen hebt en graag wilt genieten van de Vrijmibo zonder je kleintjes uit te sluiten of wil je deze traditie thuis ook instellen?

In dit artikel delen we tips en ideeën om een gezellige en familievriendelijke Vrijmibo te organiseren, zodat iedereen kan genieten van de vrijdagmiddag.

Creëer een ontspannen sfeer

De Vrijmibo is bedoeld om te ontspannen, dus zorg voor een ontspannen sfeer in huis. Dim de lichten, speel rustige muziek en maak gebruik van zachte decoraties om een gezellige ambiance te creëren. Dit helpt zowel kinderen als volwassenen om te ontspannen en in de juiste stemming te komen.

Bereid kindvriendelijke hapjes voor

Een belangrijk onderdeel van de Vrijmibo is het eten en drinken. Zorg ervoor dat je kindvriendelijke hapjes en drankjes hebt die aantrekkelijk zijn voor kinderen. Denk aan mini-pizza’s, groentespiesjes, fruitsalade en gezonde snacks zoals popcorn en worteltjes. Vergeet niet om ook wat lekkernijen voor de volwassenen klaar te zetten.

Organiseer spelletjes en activiteiten

Om de kinderen bezig te houden en te vermaken, kun je verschillende spelletjes en activiteiten organiseren. Denk aan gezelschapsspellen, een knutseltafel waar ze kunnen tekenen of kleuren, of een speelhoek met speelgoed. Je kunt ook een buitenruimte benutten als het weer het toelaat, met spelletjes zoals zaklopen, blikgooien of een speurtocht in de achtertuin.

Maak een speciale mocktailbar

Terwijl volwassenen genieten van hun favoriete drankjes, kun je voor de kinderen een speciale mocktailbar creëren. Laat ze hun eigen “cocktails” maken met frisdrank, vruchtensappen en decoratieve garneringen zoals fruit en parasolletjes. Dit geeft ze het gevoel dat ze iets speciaals hebben en zorgt voor een feestelijke sfeer.

Stel een kindvriendelijke afspeellijst samen

Muziek is een belangrijk onderdeel van de Vrijmibo. Stel een afspeellijst samen met kindvriendelijke liedjes waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten. Denk aan vrolijke deuntjes en meezingnummers die een positieve sfeer creëren. Je kunt ook de kinderen vragen om hun favoriete nummers aan de afspeellijst toe te voegen, zodat ze zich betrokken voelen bij de muziekkeuze.

Plan een filmavond

Als de Vrijmibo wat later op de avond plaatsvindt, kun je een gezellige filmavond organiseren voor de kinderen. Kies een familievriendelijke film uit die geschikt is voor alle leeftijden en maak een comfortabele en gezellige zithoek met kussens en dekens. Zorg voor popcorn en snacks om het gevoel van een echte bioscoopervaring te creëren.

Betrek de kinderen bij het toastmoment

Het toastmoment is een belangrijk onderdeel van de Vrijmibo. Betrek de kinderen bij dit moment door hen hun eigen “kinderchampagne” te geven, zoals kinderchampagneglas met bruisend water of appelsap. Ze kunnen samen met de volwassenen proosten en het moment vieren.

Gebruik de tijd voor een goed gesprek

Naast alle activiteiten is het ook belangrijk om tijd te nemen voor gesprekken en connectie met je kinderen. Luister naar hun verhalen, vraag hoe hun week is geweest en deel zelf ook je ervaringen. Dit creëert een gevoel van samenhorigheid en versterkt de band tussen jou en je kinderen.

Het organiseren van een familievriendelijke Vrijmibo kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen met je kinderen en tegelijkertijd te genieten van de ontspannen sfeer van de traditionele Vrijmibo.

Met de juiste planning en creatieve ideeën kun je een avond creëren waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten. Gebruik de bovenstaande tips en ideeën om een onvergetelijke Vrijmibo-ervaring voor het hele gezin te creëren.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)