Skip to Content

Opperdepop Kookboek AH met kinderrecepten

Opperdepop Kookboek AH met kinderrecepten

Nu wemelt het op het internet van de recepten, daardoor probeer ik met enige regelmaat iets nieuws uit. Voor kinderen zijn ze echter niet altijd even geschikt. Al moet ik eerlijk toegeven dat je bij mij niet hoeft komen aan te zetten met de garnalen die de dame en heer allebei lekker vinden.

Vlak na de bevalling van de eerste kreeg ik het kookboek Opperdepop. Een ideaal kookboek sinds 2006 met inspiratie van gerechten voor jonge kinderen, maar helaas wel veel van hetzelfde.

Met een baby erbij hebben we hier in huis kinderen in de verschillende categorieën. Oefenen met vaste hapjes, a la rapley zoals alleen een dreumes dat kan en de kieskeurigheid van een peuter.

Een gezonde, verantwoorde, door alle partijen gewaardeerde maaltijd op tafel toveren is dan ook niet altijd even eenvoudig. In ieder geval iets dat verder gaat dan patat, pannenkoeken en pasta. Wat eigenlijk altijd wel goed valt. Soms weet je het gewoon even niet meer, dan is de inspiratie op.

We zijn nu 2,5 jaar verder en vandaag ontving ik een vooruitblik op het tweede deel. Een nieuw basis kookboek Opperdepop van de Albert Heijn voor moeders EN vaders voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar.

Recepten uit het Opperdepop kookboek

Een van de uitdagingen waar ik hier in huis tegenaan loop is dat er van bepaalde ingrediënten zeer weinig gegeten wordt. Ik kan nog zo mijn best doen, wat ze niet kennen gaat er niet, makkelijk, in. En dat terwijl de keuken steeds uitgebreider wordt en er steeds meer te krijgen is.

Gelukkig ben ik niet de enige. In het boek komen meerdere ouders aan het woord die met hetzelfde probleem zitten of tips delen hoe zij thuis zorgen voor diversiteit zorgen.

Quinoa met spekjes en sugarsnaps

Vaak is het voor mij ook nieuw. Zo hebben we nog nooit quinoa gegeten. Ik wist niet wat er mee te maken. Heb ondertussen al wel een pak zilvervliesrijst / quinoa in huis na de negenmaandenbeurs vorige week. Dan is het erg fijn dat dit boek je op ideeën brengt. Drie keer raden wat ik voor vanavond heb gekookt ;-)

Lekker in combinatie met de sugarsnaps en speklapjes die we nog in de vriezer hadden liggen. Nadat ik voor de kinderen had opgeschept heb ik zelf er nog wat extra rode peper aan toegevoegd. Misschien niet helemaal volgens het recept; maar wel lekker. Voor kind en volwassene!

Komkommer Gazpacho

Een ander recept dat ik ‘moest’ proberen waren de gazpacho’s. Waaronder een super eenvoudig vijf minuten receptje met komkommer en appelsap. Super lekker en gezond als vijf uurtje.  

Voor het werk hoef je het niet te laten. Het voordeel is dat het wat dikker is zodat je het makkelijk kan lepelen, of een dreumes kan laten drinken uit een open beker. Ideaal ook voor in de herbruikbare knijpzakjes van Squiz.

Het grote voordeel is dat je een deel van de recepten kan maken met ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Ik hoefde voor deze twee niet speciaal eerst boodschappen te doen. Dat is wel fijn, want dan pak je ook sneller het boek erbij. Ik weet zeker dat ik vanavond nog even rustig alle tips ga doornemen, zoals hoe ik mijn kinderen meer groenten kan laten eten.

En wat recepten ga uitzoeken om de komende tijd te proberen. Dit boek zal vast en zeker een nieuwe musthave worden voor de papa’s en mama’s van jonge kinderen. Wederom ideaal om als kraamcadeautje te geven.

Of het nu gaat om de eerste hapjes of uitdagende, maar toch ook verantwoorde traktaties. Geen google werk meer nodig; alles overzichtelijk bij elkaar. En de foto’s; daarvan krijg je spontaan trek.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)