Skip to Content

Lekker opscheppen kookboek review met Karin Luiten

Lekker opscheppen kookboek review met Karin Luiten

Lekker opscheppen… Er was eens een tijd, lang geleden, maar echt bij ons thuis, daar waar de keuken een van de minder belangrijke plekken in huis was. Veel keukenspullen, ooit gekregen lagen jaren te wachten om gebruikt te worden.

Maar wij hadden geen tijd. Geen tijd om leuke en lekkere recepten te maken, geen tijd om uitgebreid te koken of te bakken. We wilden eten, dus was koken een noodzakelijk kwaad in de drukte van het avondspitsuur.

Maar net als in sprookjes gebeurde er ook in ons huis iets wonderlijks. Nou eigenlijk 2 wonders. De moeder raakte haar baan kwijt en had ineens meer tijd. En dochterlief blijkt koken en koken en bakken echt heel leuk te vinden. Ineens is de keuken een plek die gebruikt wordt. Een plek om te koken en te bakken en een plek waarop mama en dochter samen aan de slag gaan om voor het hele gezin een goddelijke maaltijd op tafel te toveren.

Een eigen kookboek

Tot zover het sprookje. In sprookjes zijn de hoofdrolspelers altijd rustig en netjes. Maar hier sprong een dame meer dan een gat in de lucht. Ze had post en er zat een ontzettend leuk kookboek in. Een eigen kookboek had ze nog niet. Gelukkig was de verbouwing van de keuken ook net achter de rug, dus we konden ook direct aan de slag. Ehh we? Ja we.

Een beetje onzeker is ze nog en mama mag nog helpen met koken. Wel zo gezellig. Zo maakten we samen een heerlijk recept uit het origineelste kookboek voor kinderen “Lekker opscheppen”. Weer eens wat anders dan de recepten die mama altijd maakt. Echt toegespitst op kinderen.

Lekker opscheppen

Het kookboek is het boek “Lekker opscheppen” van Karin Luiten. uitgegeven door uitgeverij Ploegsma (ISBN 978 90 216 7464 3). Karin Luiten is bekend van haar website kokenmetkarin.nl en haar weblog koken.blogo. En natuurlijk is dit niet haar eerste kookboek. Maar wel het origineelste kookboek voor kinderen.

Strips, vrolijke tekeningen en duidelijk leesbare teksten kenmerken dit kookboek. Ook de recepten hebben leuke namen. Wat dacht je van Tekkels in een jasje, prinsessentaart, of gekleurde aardappelpuree. En ook aan de papa’s en mama’s is gedacht.

Elk recept heeft een GMT. Een grote mensen tip. Dit maakt het recept net iets meer af voor de volwassene. Maar aan jou, of eigenlijk aan je kind of deze versie of het origineel op tafel komt.

Koken en smullen

2 recepten sprongen er bij A direct positief uit. Spinazietaart en groentenspiesjes. Deze mochten direct op het boodschappenlijstje wat haar betreft. Samen besloten we eerst de spinazietaart te maken. Mama doet wel de boodschappen, want dat gaat in 1 moeite door met de rest van de boodschappen, en A zat natuurlijk al weer op school.

Een dagje niet spelen na schooltijd, maar op tijd naar huis om te koken. Met een heel klein beetje hulp van mama, breken van de eieren, aangeven van alle spullen en wat uitleg wat het boek nu precies bedoelt met een ruitvorm maken op de taart heeft ze echt helemaal zelf gekookt.

Prima te doen, alles staat goed en helder uitgelegd en bij dit recept kwamen niet eens de echt scherpe messen op het aanrecht.

En het belangrijkste voor een trotse dochter? Er bleef geen kruimel van de taart over. Zelfs broerlief heeft alles opgegeten. Dat smaakt naar meer. Snel maar weer een nieuw recept uitkiezen dus! Overigens is dit recept ook wel een leuk idee voor bij een buffet of als hapje op een verjaardag.

Koken jullie kinderen ook wel eens?

Floortje
  1. Noraly says:

    Wat ontzettend leuk geschreven! Ik kijk uit naar de tijd dat mijn dramaqueen een keukenprinses wordt. (Nu wil ze vooral alleen nog in de pannen gluren om te controleren of mamma wel iets lekkers maakt.)

Comments are closed.