Het is bijna kerstmis en dat betekent dat het tijd is voor een lekker kerstdiner! En wat is een kerstdiner zonder dessert? Wij hebben de lekkerste kerstdiner desserts voor je op een rijtje gezet, zodat je volop kunt genieten van de feestdagen.
Trifle
Een trifle is een dessert dat bestaat uit drie laagjes en in een glas geserveerd wordt zodat je deze goed kan zien. Oorspronkelijk wordt deze gemaakt van cake, custard en/of room, en fruit, maar er zijn ook veel variaties op te bedenken zoals deze met oreo en candy canes.
Lees ook: Trifle dessert recept
Lavacakejes
Heerlijk zijn de warme mini chocolade taartjes, die op het moment dat je ze opensnijdt van binnen vloeibaar zijn en de warme chocolade naar buiten stroomt (vandaar de naam lava).
Lees ook: Lavacakejes recept met gesmolten chocolade
Tiramisu
Tiramisu is een Italiaans dessert dat bestaat uit lagen van koffie- en marsala-gedrenkte savoiardi (lange dunne vingers), gevuld met mascarpone en versierd met cacao. Tiramisu is een heerlijk romig en verrukkelijk dessert dat je zowel kan serveren in losse glaasjes als in een grote schaal!
Lees ook: Recept traditionele Italiaanse Tiramisu
Crème brûlée
Crème brûlée klassiek Frans dessert. Het is een vanillecrème met een krokante laag van karamel. Een heerlijk romig dessert!
Lees ook: Crème brûlée recept
Amandelcake met Aardbeien
Deze cake is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens mooi om te zien. De amandelcake wordt gevuld met aardbeien en room en is daardoor lekker fris.
Stoofpeertjes
Dit klassieke dessert is gemaakt met verse peren, rode wijn en kruiden zijn is de perfecte manier om te genieten van de zoetheid van peren en bovendien is het gemakkelijk vooraf te maken, zodat het hele gezin er tijdens het kerstdiner van kan genieten
Lees ook: Stoofpeertjes recept
Pavlova
Ook echt een aanrader is de pavlova; een krans van een variant op het merengue recept met eiwit met een harde buitenkant en een lekkere zachte smeuïge binnenkant. De krans wordt versierd met fruit of andere ingrediënten.
Lees ook: Recept pavlova
Baked Alaska
Echt bijzonder is de baked Alaska; een ijstaart die aan de buitenkant is versierd met klodders opgeklopt eiwit dat in de oven wordt gebakken zodat het eiwit stolt en er een bruin krokant korstje ontstaat. Erg bijzonder is de combinatie van ijs uit de oven.
Lees ook: Baked Alaska recept
Vienetta
Typisch Nederlands met Kerst zijn de ijstaarten met allemaal laagjes ijs en chocolade. Deze kan je zo kant en klaar kopen in de winkel, of je kan hem gewoon zelf thuis maken!
Bundtcake
Een ander traditioneel dessert met Kerst is de Bundtcake; deze cake wordt in een tulbandvorm gebakken en vervolgens versierd met diverse lekkernijen zoals fruit en chocolade en overgoten met saus.
Lees ook: Bundtcake tulband recept en versieren
Chocoladetaart
Chocoladetaart is een echt feestdessert. Deze chocoladetaart is gevuld met chocolade mousse en is daardoor extra lekker.
Buche de Noël / Yule Log
Een Buche de Noël is een taart in de vorm van boomstam, het wordt gemaakt van een cakebeslag dat besmeerd wordt met een crème en vervolgens opgerold en versierd met boter crème zodat het er uit ziet als een boomstam. Yule is een Scandinavisch begrip, het gebak is ontstaan in Frankrijk maar is nu heel populair in Amerika.
Lees ook: Yule log taart / Buche de Noël recept
Appeltaart & Apfelstrudel
Appeltaart is natuurlijk een klassieker onder de desserts. Deze appeltaart is echter iets speciaals, want hij wordt gevuld met kaneel en rozijnen. Een heerlijke combinatie! Natuurlijk kan je ook kiezen voor een appelvlaai, of een traditionele Oostenrijkse apfelstrudel als dessert.
Croquembouche; soesjestoren
De Croquembouche is een Frans gerecht en is eigenlijk niet meer dan een soesjestoren. Deze toren is versierd met soesjes en andere lekkernijen. Door deze manier van serveren ziet er gelijk heel indrukwekkend uit. Het belangrijkste is echter de basis in het midden.
Lees ook: Croquembouche soesjestoren recept
Merengue & Macarons
Kan je niet kiezen; dan kan je ook deze kerskrans met lekkernijen zoals merengue & macarons en vers fruit serveren. Een variant op de kerstschuimpjes is deze merengue gemaakt van eiwit en poedersuiker. Een heerlijk zoet recept dus, dat op verschillende manieren geserveerd kan worden. Door vooraf na te denken over de kleurtinten zorg je ervoor dat het toch een geheel wordt.
Lees ook: Merengue recept
- Hoe maak je een extra slaapkamer op zolder? - 13 September 2024
- Spionnen spelletjes en activiteiten - 12 September 2024
- 50 jaar Speelgoed van het Jaar 2024 - 11 September 2024