Skip to Content

Flowercamping Du Bois d’armour in Quiberon Bretagne

Flowercamping Du Bois d’armour in Quiberon Bretagne

Frankrijk is lang een ‘achtergebleven’ gebied geweest waar we niet snel heen gingen op vakantie. Want daar ging ‘iedereen’ heen en om nu de massa achterna te gaan, in urenlange files. Nee, laat dat maar aan de anderen over. Trouwens landen zoals Italië en Portugal hadden mijn hart gestolen. Tot we in mei een weekje naar de Zuid-Franse kust gingen; met de auto en het land heeft bewezen dat hier veel moois te zien is. Ook al was het heel erg regenachtig.

Toen ik de vraag kreeg of ik een Flower Camping du Bois in Frankrijk wilde bezoeken om mijn ervaringen te delen was ik dan ook meteen enthousiast. Helemaal omdat de vakantie naar Oostenrijk niet doorging omdat manlief pas heel laat definitief doorkreeg wanneer hij vrij had. Konden we toch ook even met zijn viertjes als gezin op pad.

Camping Du Bois d’armour

Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde

Deze camping is net iets groter dan de vorige camping waar we op verbleven. Het is wel even zoeken, het dorpje Quiberon is namelijk een groot doolhof met smalle straatjes, eenrichtingsverkeerwegen en op iedere hoek van de straat wel een rotonde. Het beste kan je de bordjes volgen richting Sofitel Thalasso, dan eindig je precies naast de camping.

Er zijn hier ruim 100 staanplaatsen en 200 accommodaties die je kan huren. Ook hier vind je dezelfde basisfaciliteiten die kenmerkend zijn voor de Flowercamping. Wat hier opvalt is het grote aantal van Franse bezoekers; Quiberon staat bekend als populaire bestemming bij de Fransen, maar vaak kom je wel Nederlanders tegen. Hier is dat even zoeken en kom je een verdwaalde Brit tegen.

Wat ik minder fijn vind is dat het een heel uitgestrekte camping is. Heb je een huisje ‘achteraan’ dan is het met kinderen toch 10 tot 15 minuten lopen naar het speeltuintje voor. Dat zijn namelijk de enigen op de camping. Je bent dan ook vlakbij de slagbomen waardoor we ze hier niet alleen durven laten gaan. We zien veel kinderen hier op fietsjes en hebben zelf ook de fietsen mee. Gelukkig is er hier een asfaltweg zodat we weer goed kunnen oefenen om zonder zijwieltjes te oefenen wat iedere dag een stuk beter gaat.

Omdat het terrein zo groot is, zijn er twee wifi-netwerken. Helaas laat die bij onze accommodatie te wensen over, we krijgen gewoon geen verbinding met het netwerk. Voor bij de speeltuin is een ander netwerk, dat gaat een stuk beter. Met als gevolg dat manlief veel tijd doorbrengt met de kinderen bij de speeltuin ;-) Vroeger waren het voornamelijk staanplaatsen, dus overal vind je sanitairblokken. Ook met een wasruimte met wasmachine’s zodat je tussendoor een wasje kan draaien. Ideaal als je wat langer verblijft of er wat gebeurt.

Omdat de camping iets groter is, zijn de regels ook iets strenger, dat betekent dat de openings- en sluitingstijden van het zwembad strenger gehandhaafd worden. 19.00u sluiten is ook echt 19.00u sluiten en een uurtje later gaat ook het springkussen plat. In de avonduren is er dan ook niet heel veel meer te doen. Omdat je hier minder staanplaatsen hebt (en wij daar ook ver vandaan zitten) valt het op dat het ook vroeger stil is op de camping. Tussen elf en zeven mag je ook niet de camping verlaten of opgaan met de auto.

Faciliteiten op de camping

Bij de receptie vind je een centraal gedeelte met een restaurant / bar waar ook de ruimte is voor de animatie. Wij hebben hier pizza’s besteld, maar kregen na bestelling te horen dat het nog wel even zou duren. Pas rond tien uur waren de pizza’s klaar (en lagen de kinderen al op bed).

Het animatieprogramma heeft een aantal zelfde elementen zoals karaoke en spelletjes, maar er is ook een concert en spelletjes op het strand. Er is net wat meer aandacht aan besteed, wat natuurlijk makkelijker gaat met een grotere camping. Bij het restaurant vind je ook een miniwinkeltje met wat basisproducten voor je het geval je die vergeten bent. Ook hier kan je iedere dag verse broodjes en croissantjes bestellen.

Zwembad

Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde

Buiten vind je een overdekt zwembad, het lijkt erop dat de zwembaden van dezelfde maker zijn, ze zijn precies hetzelfde opgezet; een ruim bad van 1.40m en een kleiner badje van 20 centimeter voor de kleuters. Waar ze in Yport niet zo onder de indruk waren had je hier diverse watersproeiers, stroompjes en een glijbaan. Ook dit zwembad heeft een overkapping die open of dicht kan en een aantal ligstoelen. Er was bovendien een medewerker aanwezig die toezicht hield.

Het fijne van deze zwembaden is ook dat de kinderen niet zomaar het zwembad in of uit kunnen, er zit een slot op van mijn schouderhoogte waar zij dus niet binnen kunnen. Er is een speeltuin met een plastic toestel dat doet denken aan een piratenschip, er zijn meerdere glijbanen en de kinderen vermaken zich prima. Ook is er een klein draaimolentje en nog een wip. Iets verderop staat een luchtkussen. Bij het restaurant vind je een enorme zandbak met beachvolleybal net en een pingpongtafel. Het is allemaal net iets ruimer opgezet.

Accommodatie

Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde

Op de tweede camping verbleven we in een stacaravan, deze is qua oppervlakte een stuk kleiner dan een tent. Je hebt dus minder leefruimte. De mobilhome is zeer compact ingericht, zo heb je twee slaapkamers. Waarvan één met tweepersoonsbed (wel fijn dat ze aan elkaar zitten, en deze kraakte niet ;-) ) en een kamer met twee eenpersoonsbedden.

Heel fijn was dat de bedden hier al opgemaakt waren en er handdoeken waren. Verder heb je hier wel de beschikking over eigen sanitair; er is een aparte wc en een aparte douche / badkamer. Centraal heb je een keukentje, toen ik ging koken kwamen we er achter dat het brandalarm het goed doet. Zelfs met de deur en raam open en afzuiger aan, ging hij af. Ook is hier een zithoek met een bank, tafels en drie stoelen.

Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde
Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde

Echt ruimte om te spelen, helemaal als het regent is er niet echt. Het is echt een huisje waar je slaapt en eet. Als de zon schijnt kan het buiten erg snel warm worden, gelukkig heb je daar binnen niet veel last van. Het huisje blijft zeer aangenaam, na de eerste nacht werden we wel zwetend wakker met condens op de spiegel en deur.

De ventilatie is niet heel erg goed, dus het is handig om altijd een raampje open te hebben staan. De ramen zijn voorzien van gedateerde gordijnen met een kunststof ondergrond zodat ze makkelijk af te nemen, toch zag ik bij de gordijnen bij ons op de kamer het weer zitten. Al is het maar op een kier.

De kamers en badkamer zijn voorzien van een kleine verwarming, zodat je ook in het voorjaar en najaar een comfortabel klimaat hebt binnen. Buiten heb je een ruim terras, dat bijna net zo groot is als het huisje. De helft is overdekt en daar staat een tafel en vier tuinstoelen, er is een droogrek en een ligbed (helaas niet verstelbaar). Wat heel fijn is, is dat je de auto’s bij de huisjes mag parkeren. Is toch wel zo makkelijk.

Wat opvalt is dat de keukeninventarisatie voor alle accommodaties exact hetzelfde is. Ongeacht de camping of soort accommodatie; overal vind je een waterkoker, koffiezetapparaat, magnetron, koelkast (deze is wel wat kleiner) en dezelfde pannen, servies en bestek. Na één keer weet je dus precies wat wel of niet aanwezig is.

Wat is er te doen in de omgeving?

Flowercamping Du Bois d'armour in Quiberon Bretagne - Mamaliefde

Omdat je op Quiberon je echt op het puntje van een schiereiland bevindt, is het een stukje rijden naar de vaste wal en diverse bezienswaardigheden in de omgeving. Zoals onder andere het neolitische monument van Carnac. Veel is echter een stukje rijden. Daarom is het ook echt een ideale bestemming om even te onthaasten. En dagjes op het strand / camping te combineren met een wandeling door de natuur. Bijvoorbeeld bij Pointe du Miguel, Pointe du Percho of de oude semafoor Locmaria.

Flowercampings

Als je op zoek bent naar een camping in Frankrijk is het absoluut een aanrader om de Flowercampings te bekijken. Helemaal als je graag naar een kleine of middelgrote camping op zoek bent, maar dan wel met redelijke faciliteiten. Deze organisatie heeft een netwerk van 140 campings door heel Frankrijk, het maakt dus niet uit waar je voorkeur naar uit gaat. De accommodaties op alle campings zijn hetzelfde; je kan kiezen uit staanplaatsen, maar ook tenten of een stacaravan. De campings zijn naar verhouding ook niet heel duur.

In totaal hebben we twee campings bezocht. Bij de eerste drie nachten in een flowertent en de tweede vijf nachten in een stacaravan. Ik gaf aan dat ik graag Mont Saint-Michel wilde zien, dus de campings lagen daar twee / drie uur rijden vandaan. Eén in Yport in Normandië, met de indrukwekkende witte krijtrotsen die vanuit de zee opdoemen en daar hoog bovenuit steken, en de ander op het schiereiland Quiberon in Bretagne. Allebei lekker dicht bij het strand, en met een zwembad, want dat was een wens van de kinderen ;-)

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)