Skip to Content

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen

Het zal niet gelijk het eerste uitstapje waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een leuke activiteit met twee peuters en een baby. Het is echter al jarenlang een wens van mijn moeder om hun trouwdag hier te vieren.

Eigenlijk zouden we dit al twee jaar geleden doen, maar met twee baby’s van twee en drie maanden was het echt een no-go. Helaas gaat de gezondheid van mijn moeder nu snel achteruit dat het nu of nooit was.

Ik ben twee keer eerder naar Disneyland geweest; de eerste keer met mijn ouders en een paar jaar laten met mijn toenmalige vriendje op Valentijnsdag. Dat is echter ook minimaal tien jaar geleden.

Nu zal ik gelijk toegeven dat Disneyland met een baby en een peuter, en de halve familie inclusief rolstoel echt een onderneming is.

Zeker in de zomer als je het gevoel hebt dat half Frankrijk hun laatste vrije weekend hier doorbrengt. Het is dan erg druk en overal staan enorme rijen. De meeste attracties duren ook niet lang. Ik kijk er dus met gemengde gevoelens op terug. Aan de ene kant blijft het echt een sprookje om hier rond te lopen, er zijn echter betere alternatieven dichterbij huis.

Main Street U.S.A.

Via Main Street U.S.A. kom je het park binnen. Een lange straat met zeer veel shops en eetgelegenheden. Aan het einde kom je uit bij een groot plein en het beroemde Disneykasteel. Halverwege vindt je ook de muziekkapel; vanaf hier start aan het einde van de dag de Disney Parade die via de Main Street langs het theater richting de Star Wars Hyperspace Mountain beweegt. Aan deze doorgaande straat vindt je de toegang tot een aantal andere delen van het park. Ook zijn hier aardig wat bankjes om te zitten en bijvoorbeeld te lunchen als je zelf eten hebt meegenomen.

Fantasyland

Fantasyland staat in het teken van de sprookjes en zal zeker de kinderen tot de verbeelding spreken. Van bekende sprookjes zoals Koning Arthur met het zwaard tot en met Sneeuwwitje en Pinokkio met de overdekte rides vind je hier. Maar ook andere fantasie attracties zoals het bekende it’s a small world dat met zijn liedjes heel lang in je hoofd zal blijven zitten. Ben je toe aan iets meer snelheid dan zijn de Mad Hatters een absolute aanrader.

Wil je iets doen waar je zeker weten niet in de rij hoeft te staan dan is het doolhof een aanrader; hier kan je rondlopen in het thema van Alice van Wonderland op zoek naar de uitgang. Iets meer naar achteren vindt je ook nog de bootjes die door het miniatuur sprookjesland varen en autootjes. Als ze iets ouder zijn, mogen ze hier zelfstandig in zonder begeleiding. In dit deel van het park vindt je ook de meeste attracties die toegankelijk zijn met kinderen. Dit is ook het deel met de meeste attracties. Ideaal dus om de dag te beginnen.

Adventure Land

Als je vanaf Fantasyland doorloopt kom je terecht in Adventure land waar zoals de naam het al aangeeft het avontuur centraal staat. Hier vindt je attracties die vooral populair zijn bij oudere kinderen en volwassenen zoals Pirates of the Carribean. Zelfs als je met kinderen bent die niet mogen zullen ze hier hun ogen uitkijken. Ook vindt je hier de Indiana Jones achtbaan.

Met kinderen is een bezoek aan de Robinson boom een absolute aanrader; ze moeten echter wel kunnen traplopen. Via een trap en een aantal touwbruggen loop je door het verhaal heen langs de diverse vertrekken en de watervallen. Ook is er een boot met een speeltuin waar je perfect even een momentje rust kan inlassen.

Frontier land

Adventure Land loopt vrijwel naadloos over in het Frontier land; een gebied waar andere culturen centraal staan en je je soms terug waant in de geschiedenis of in het buitenland met het enorme fort. Een populaire attractie hier is de boot dat een rondje vaart over het water.

Discoveryland

Tot slot heb je nog Discoveryland met de zeer populaire Star Wars Hyperspace Mountain; hier wil iedereen wel een keer in dus hou rekening met wachttijden die flink kunnen oplopen. Het beste kan je hier dus gelijk aan het begin van de dag of juist aan het einde van de dag naar toe. In dit gebied vindt je ook een aantal andere inter gallactische verhalen zoals Buzz Lightyear, Autopia, Nautilus en de Star Tours. Ook moderne technologieën vind je hier terug.

Op de foto met een Disney Princess in het prinsessenpaviljoen

Om op de foto te mogen met een van de Disney Princesses moet je beschikken over een lange adem. In eerste instantie moet je in de rij staan om een ticket te bemachtigen met tijdstip waarop je opnieuw in de rij mag gaan staan om in het paviljoen op de foto te gaan. Was wel een beetje een teleurstelling dat er maar een prinses was. Ze was wel ontzettend aardig en sprak zelfs een woordje Nederlands.

Disney Parade

Rond zes uur vindt er iedere dag een parade plaats op de Main Street; deze begint vooraan bij de ingang en rijdt via de Main Street en langs het theater richting de Star Wars Hyperspace Mountain. Al lang voordat de parade plaatsvindt raakt het vol op Main street, dit begint met de bankjes, en de stoeprand maar daarna volgen al snel meerdere rijen.

Met jonge kinderen is het ook niet fijn om lang te moeten wachten. Ben je dit toch van plan probeer dan een plekje te vinden op de rotonde of op de stoeprand. Daar is het nog iets rustiger en kan je kindje een beetje vrij rondlopen onder het toezicht van je partner terwijl jij een plaatsje vrijhoudt.

Let op: Wil je niet naar de parade omdat je deze al gezien hebt dan is dit het moment om populaire attracties te bezoeken waar je anders relatief lang in de rij staat omdat het daar dan een stuk rustiger is.

Handig om mee te nemen tijdens een dagje Disneyland

Op zo’n lange dag neem je het liefste alles mee wat je nodig zou kunnen hebben, maar niet teveel. Er zijn geen foto’s gemaakt, dus zullen jullie het moeten doen met een beschrijving van wat we mee hadden genomen. De weersvoorspellingen waren heel wisselend; er was zowel zon als regen voorspelt. In de ochtend was het nog erg fris en in de middag was het even opgeklaard. Dan moet je je overal op voorbereiden. In de rugzak zaten de volgende spullen;

  • Fotocamera & Reserve accu; want je zal een hoop foto’s maken!
  • Portemonnee
  • Voeding
  • Luiers
  • Als de zon schijnt; Zonnebrand & Pet
  • Als het regent; parapul
  • Reserve-setje kleding; voor als je kind vies of nat wordt
  • Eventueel verkleedkleding
  • Eventueel kan je voor jezelf ook eten of drinken meenemen.

Dagindeling

Als je op pad bent probeer dan in de ochtend zoveel mogelijk de kindvriendelijke attracties te bezoeken in Fantasyland. In de ochtend hebben kinderen nog het meeste energie en genieten ze hier het meeste van. In de middag als het tijd is voor een middagslaapje kan je, zeker met de babywissel, de uitdagender attracties bezoeken.

Met een baby in een attractie

Let op; er is een regel dat baby’s onder een jaar niet in attracties mogen. Onze zoon mocht echter toch in een aantal attracties mee; zoals It’s a small world, de kopjes en de bootjes door sprookjesland. In een draagzak zijn het doolhof, trein, kasteel en de speelboom ook heel goed te doen.

Op de foto

Hartstikke leuk natuurlijk om op de foto te gaan met je favoriete disney figuur. Bij de ingang liggen programma’s en plattegronden. Op het programma staat waar en wanneer welke foto’s gemaakt worden. Als je kind iets ouder is, kan je een fotoboekje meenemen zodat het figuur zijn handtekening kan zetten en er in het flapje een foto met het figuur gestoken kan worden.

Let op: Ook hier staan enorme rijen. Voor een foto met een van de Disney prinsessen geldt dat je in de ochtend al vroeg in de rij moet staan voor een kaartje waarop een tijdstip staat waarop je wederom in de rij mag staan om op een foto te mogen. Je kan geen voorkeur uitspreken over welk figuur.

Vergeet ook niet om een paar foto’s te maken van het park / attracties zelf. Leuk voor als je hier een fotoboek van gaat maken.

Fotoverslag

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Nu dacht ik dus lekker vroeg bij Disneyland te kunnen zijn. Het park bestaat dit jaar 25 jaar en dat is wel een feestje waard! Helaas duurde het toch uiteindelijk twee uur voor we binnen waren. Het is dezelfde afrit bij de snelweg, maar vanaf daar stonden we eigenlijk al in de file wat een half uur duurde.

We parkeerden achteraan op het terrein zodat je bijna 20 minuten moet lopen en dan nog tassencontrole hebt voor je bij het Disneyland Hotel bent. Daar werd ik een paar keer heen en weer gestuurd van balie naar balie tot ik uiteindelijk in een rij terecht kwam waar ik een half uur stond om de perskaartjes op te halen. Het zonnetje was ondertussen flink gaan schijnen dus de jassen verdwenen al snel onderin de buggy. Wat was ik blij dat ik die vandaag mee had genomen!

Fantasyland

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Rond twaalf uur konden we het park in, natuurlijk via het grote roze kasteel door naar Fantasyland. Vooraf had ik een soort ‘lijstje’ gemaakt met attracties; waaronder het zwaard in de steen van Arthur waar ik van hem als baby een foto van heb. Helaas is dat er niet meer. Natuurlijk de bootjes bij ‘it’s a small world’, de theekopjes en Mickey ontmoeten. We gingen ook naar de bootjes bij de diorama’s en met het treintje. Toen had ik Joyce aan de telefoon die niet op de perslijst bleek te staan…

Gelukkig had ik vier kaartjes gekregen (omdat we in eerste instantie met gezin zouden gaan) dus beloofde ik haar terug te lopen naar de ingang en de extra kaartjes te geven. Stiekem is dat toch best wel een wandeling. Daarna wilden we eigenlijk voor de meet en greet gaan met Mickey Mouse. De wachtrij van 65 minuten vond ik echter extreem, net zoals de 45 minuten voor een rondje op de vliegende olifanten en de carrousel. Na een half uur in de rij bij Pinokkio vond ik het wel oké.

Adventureland

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Tijd voor wat meer ‘actie’ in de vorm van de boom van de Robinson’s en de speeltuin bij het piratenschip. Daar vermaakte hij zich prima. Hij had het er de hele tijd over dat hij graag in een achtbaan wilde. Dus twijfelde ik over de Big Thunder Mountain, omdat ik zeker wist dat hij dat toch wel heel erg spannend zou vinden en überhaupt wel groot genoeg zou zijn. Ook hier was de wachtrij van 65 minuten doorslaggevend om dat niet te doen. Maar goed ook, want via een rustig binnendoorweggetje liepen we naar de centrale weg waar we de eerste mensen al zagen voor de parade.

De parade

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Natuurlijk wilden we die ook niet missen dus zochten we een plekje op de rotonde op de stoeprand. Daar hebben we ons 20 minuten vermaakt, maar zaten wel vooraan. Vanaf daar konden we dus goed kijken naar Mickey en Donald, de Disneyprinsessen, Toy Story, Peter Pan en tot slot Olaf en Anna & Elsa. De praalwagens zagen er schitterend uit. En hij vond het geweldig om zo, van een veilige afstand alles voorbij te zien komen. Vooral Mickey en Olaf maakten veel indruk.

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Bij zo’n leuk weekend hoort natuurlijk ook een mooie herinnering, dus kocht ik twee paar oortjes van de Fantasia Mickey voor hem en Minnie voor dochterlief. Natuurlijk liepen we daarna een stukje terug naar het kasteel om de foto die je bovenaan terugvindt te maken. Hoewel het park een stuk kleiner is dan toen ik daar was als klein meisje, blijven het natuurlijk behoorlijke afstanden dus leg je al snel behoorlijk wat kilometers af. Zeker als je zo heen en weer aan het lopen bent.

Walt Disney Studios Park

Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde
Disneyland met baby en peuter; 10 praktische tips en ervaringen - Mamaliefde

Aangezien we een hop ticket hadden gekregen, konden we ook nog even Walt Disney Studios Park in. Daar was onder andere een attractie met Spiderman en Cars, wat zijn favorieten zijn. En een stormtroopers presentatie. Echter viel hij in slaap zodra we door de poorten waren dus heeft hij daar niet veel van mee gekregen. Het was wel leuk gedaan met eerst een kapitein die met een stel stormtroopers komt marcheren en daarna een korte film met onder andere Chewbacca en R2D2. Ik wilde hem niet wakker maken, dus liep daarna terug naar de auto. Natuurlijk werd hij wakker toen we op de parkeerplaats kwamen…

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken