Skip to Content

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen

Frankrijk is lang een ‘achtergebleven’ gebied geweest waar we niet snel heen gingen op vakantie. Want daar ging ‘iedereen’ heen en om nu de massa achterna te gaan, in urenlange files. Nee, laat dat maar aan de anderen over.

Trouwens landen zoals Italië en Portugal hadden mijn hart gestolen. Tot we in mei een weekje naar de Zuid-Franse kust gingen; met de auto en het land heeft bewezen dat hier veel moois te zien is. Ook al was het heel erg regenachtig.

Toen ik de vraag kreeg of ik een Flower Camping in Frankrijk wilde bezoeken om mijn ervaringen te delen was ik dan ook meteen enthousiast. Helemaal omdat de vakantie naar Oostenrijk niet doorging omdat manlief pas heel laat definitief doorkreeg wanneer hij vrij had. Konden we toch ook even met zijn viertjes als gezin op pad.

Camping le Chenaie – Yport

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

We hadden geen huisnummer van de camping, maar dat was ook niet nodig. We reden door de straat en zagen waar de camping was. Een kleine en fijne camping, na een massale camping te hebben meegemaakt (in het voorseizoen zelfs) weet ik zeker dat dat niets is voor mij. De kinderen waren ook door het dolle heen want zij hadden natuurlijk direct al het zwembad ontdekt. Helaas moesten ze nog even wachten terwijl ik me meldde bij de receptie en we de informatie kregen.

Je hebt op deze camping diverse accommodaties; van stacaravans, houten hutjes met meerdere kamers, kampeerplaatsen tot en met een grote flowertent met twee slaapcompartimenten voor vijf personen. We zagen vooral veel Franse en Nederlandse nummerborden op de auto’s. Het is ongeveer 50 / 50. Tegenover ons stond een klein veld vol koepeltentjes en een grote groep van pubers, ik was eerst een beetje bang voor overlast maar dat bleek gelukkig totaal ongegrond.

Faciliteiten op de camping

Bij de receptie zit een vriendelijke dame die met een beetje handgebaren en Engelse termen je graag helpt. Er staan diverse flyers van activiteiten in de omgeving, je kan er verse broodjes bestellen die je de volgende ochtend kan afhalen en je kan er bedlinnen bestellen zodat je niet alles mee hoeft te slepen, of meubels voor als je met een baby bent.

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

Terwijl ik aan het koken was vermaakten de kinderen zich in de speeltuin. Er staat onder andere een springkussen met een aantal bloemen, een klein klimkasteel met glijbaan, wat ook leuk is voor kleine kinderen, en een jeu de boulesbaan en pingpongtafels. Het voordeel van een kleine overzichtelijke camping is dat je ze wat meer los kan laten.

Vanaf het straatje voor onze tent kan je de speeltuin zien. Zo hebben ze het gevoel dat ze alleen op stap zijn, maar jij toch af en toe een oogje in het zeil kan houden. Ook een goede oefening voor hun zelfvertrouwen. Wel hadden we de afspraak dat ze of samen daar mochten spelen, of samen terug kwamen.

Na een snelle maaltijd spaghetti met gehaktballetjes, de favoriet van onze dochter en ideaal camping food ging de man en dochter samen afwassen. Dat hoort er tenslotte bij als je gaat kamperen ;-) Er zijn twee sanitair gebouwen, de één bij de receptie en het zwembad en de andere aan de andere kant. Het is dus nooit ver lopen. De faciliteiten zijn ook zeer kindvriendelijk, zo zijn er speciale kinderpotten op de wc, speciale was- en aankleedkamers en douches. Die worden regelmatig schoongemaakt door het aanwezige personeel.

Die avond liep ik een klein stukje over de camping en het viel me op dat veel gezinnen buiten zaten en met de telefoon in de hand naar flakkerende beeldschermpjes zaten te kijken. Je hebt hier namelijk op de camping gratis wi-fi. Oké, het is niet een geweldige verbinding, maar hij voldoet prima voor dat appje of mailtje en zelfs een kort YouTube filmpje kijken ging.

Als je geen zin hebt om te koken kan je een restaurant opzoeken in de omgeving of je kan een pizza of patat bestellen bij de snackbar. Daar is een klein terrasje of je eet het lekker voor je tent.

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

Er is ook een animatieteam aanwezig dat gemiddeld drie keer per dag in de ochtend, middag en avond iets organiseert. Bij de receptie hangt een bord met het programma en een kaartje met wat er die week wordt gedaan. Dat varieert van karaoke tot en met een spelletjesmiddag, of activiteiten in het zwembad. Een divers programma voor diverse leeftijden.

Tot slot is de locatie van deze camping super, je zit heerlijk in het midden van het bos. Ook ben je na een wandeling van een kwartier door Yport op het strand met de beroemde witte krijtrotsen waar pas duidelijk wordt hoe populair deze badplaats is.

Kortom, we vonden dit een fijne en overzichtelijke camping. Niet te groot, maar toch voorzien van fijne faciliteiten zodat je ontspannen kan genieten van de vakantie. De accommodatie gaf je echt het gevoel dat je aan het kamperen was, iets dat we vroeger regelmatig deden. Maar toch met de nodige gemakken, wat heel fijn is als je met kinderen op pad bent. Of je hier nu voor drie weken heen gaat of een nachtje op doorreis; het is voor allebei een aanrader!

Zwembad

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

Konden ze daarna ‘eindelijk’ even zwemmen in het zwembad. Deze is heel fijn verwarmd en overdekt zodat je ook met de miezer die er toen viel, van kan genieten. Er is een ruim zwembad van 1.40m diep en een voetenbadje met een waterval voor de kleintjes. Daar rondom staan diverse ligbedden en stoelen. Met de belofte dat ze de volgende dag weer mochten zwemmen, kwamen ze er met tegenzin weer uit. Klaar om de tanden te poetsen en na een verhaaltje van papa te gaan slapen. Althans… dat was de gedachte.

Accommodatie; de Flowertent

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

Het fijne aan de flowertents, er staan er misschien een stuk of 10, is dat ze verspreid staan over het veld met daar tussen een pad. Je hebt dus geen rijtjesgevoel waarbij je allemaal naast elkaar zit, maar net wat meer privacy hebt. Dat vind ik toch wel erg fijn. We deden de rits open van onze tent en zagen de twee luxe stoelen en een hangmat die we buiten onder de luifel hebben geplaatst. Dat zag er goed uit! De kinderen kropen in de hangmat zodat wij rustig de auto konden uitladen.

Het fijne aan deze tent is dat het zowel het gevoel geeft van het kamperen met een doek als muur (waardoor je natuurlijk alles hoort), het koken op twee gaspitjes op een gasfles en het water halen bij de toiletten (helaas miste ik een jerrycan zodat we niet constant heen en weer hoefden te lopen) maar ook overal elektriciteit en verlichting, een koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en zelfs een magnetron. Op de tafel ligt een informatieboekje met informatie over de camping en de omgeving.

In het ene compartiment staat een tweepersoonsbed, en in de andere een stapelbed en een los bed. Natuurlijk had dochterlief het bovenste bed geclaimd en wilde zoonlief daaronder slapen. Na het uitladen moest de auto naar een parkeerplaats om het hoekje gereden worden, deze mag je niet zoals de campingplaatsen voor of naast de tent houden. Daar is ook niet de ruimte voor. Voor de camping loopt een doorgaande weg, en dat is in het begin wel even wennen want ook gedurende de nacht rijden daar auto’s voorbij.

Wat is er te doen in de omgeving?

Camping le Chenaie in Yport Normandië; review en ervaringen met kinderen - Mamaliefde

In de tent lag een boekje met uitgebreide informatie over wat er te zien en doen is in de omgeving. Met name rondom de stad Fecamp net ten noorden van Yport. Deze omgeving staat natuurlijk bekend om de witte krijtrotsen, die je ook in Yport vindt. Bij de stranden vind je veel badplaatsen.

Daarnaast is er veel weiland, enorm veel kastelen, een aantal abdijen en veel middeleeuwse dorpjes en steden. Met als hoogtepunt toch wel Rouen, de hoofdstad van Normandië en de stad van de laatste jaren van Jeanne d’Arc. Het is een stukje rijden maar ook de invasiestranden en een bezoek aan Mont Saint-Michel zijn absoluut de moeite waard. Een uitgebreide blog over uitjes in Normandië volgt nog!

Flowercampings

Als je op zoek bent naar een camping in Frankrijk is het absoluut een aanrader om de Flowercampings te bekijken. Helemaal als je graag naar een kleine of middelgrote camping op zoek bent, maar dan wel met redelijke faciliteiten. Deze organisatie heeft een netwerk van 140 campings door heel Frankrijk, het maakt dus niet uit waar je voorkeur naar uit gaat. De accommodaties op alle campings zijn hetzelfde; je kan kiezen uit staanplaatsen, maar ook tenten of een stacaravan. De campings zijn naar verhouding ook niet heel duur.

In totaal hebben we twee campings bezocht. Bij de eerste drie nachten in een flowertent en de tweede vijf nachten in een stacaravan. Ik gaf aan dat ik graag Mont Saint-Michel wilde zien, dus de campings lagen daar twee / drie uur rijden vandaan.

Eén in Yport in Normandië, met de indrukwekkende witte krijtrotsen die vanuit de zee opdoemen en daar hoog bovenuit steken, en de ander op het schiereiland Quiberon in Bretagne. Allebei lekker dicht bij het strand, en met een zwembad, want dat was een wens van de kinderen ;-)

Linda van Aken