In de zomer is Zeeland een heel populaire bestemming voor de vakantie vanwege de vele stranden die je hier vindt. Je hopt eenvoudig van eiland naar eiland via de Deltawerken, om daar meer over te weten te komen is een bezoek aan Neeltje Jans een absolute aanrader. Verder kan je hier zeehonden spotten of terecht in één van de overdekte speeltuinen.

Pluktuin Hof Hazenberg – Aagtekerke

Op Walcheren ligt pluktuin Hof Hazenberg. Hier kan je een bakje kopen om allerlei soorten fruit te plukken of knip je je eigen bos bloemen bij elkaar. Wij konden niet kiezen en deden beide, waarbij het fruit plukken veruit favoriet was bij de kinderen. Trek oude kleren aan, want bessenvlekken gaan er moeilijk uit. Moe van al het plukken? Geniet dan van een ijsje op het terras. Voor fotograferende ouders is het een geweldig plekje om je kinderen vast te leggen tussen de bloemen. Hier lees je een verslag van ons bezoek.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoekfeest – Aagtekerke

Deze moet je in je agenda noteren als je eind juli op Walcheren bent: het pannenkoekfeest in Aagtekerke. Voor een paar euro mag je het weiland waar de feesttent staat betreden en onbeperkt pannenkoeken eten. Standaard belegd met suiker, dus wil je er iets anders op dan moet je dat zelf meenemen. Als de buikjes gevuld zijn kan je voor de kinderen een strippenkaart kopen waarmee ze aan allerlei spelletjes en knutselactiviteiten kunnen deelnemen.

Hier vind je meer informatie.

Klok’uus – Aarendskerke

Binnen en buiten spelen. Binnen is het ingericht als een boerenschuur. Glijden vanaf een combine, bijvoorbeeld. Een groot touwenparcours en nog meer hoge avonturen. Het maakt het helemaal leuk voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Speelbos Axel – Axel

In het bos vind je allerlei leuke speeltoestellen. Kruip door de tunnels onder de grond, roetsj van de kabelbaan of neem je fiets mee en doe een wedstrijdje op de crossbaan. Op het grote klimtoestel heb je urenlang klimplezier, en natuurlijk kan je hutten bouwen in het bos.

Meer informatie vind je hier.

Kinderboerderij Cantecleerhoeve – Clinge

De kinderboerderij bestaat uit een hoofdgebouw, gebouwd als een gewone boerderij, bestaande uit voor- en achterhuis. Het achterhuis heeft op de zolder een educatieve ruimte, een kantoor en vooral bij de jeugd in trek: een hooizolder. Apart staat een kapschuur met geitenhok en varkenshok met uitloop. Ook op het erf staat een kippenhok met ren. Een beetje verscholen staat de bijenstal. Op bet land is een wilgenhut, als beschutting voor de dieren. De speeltuin bestaat uit zoveel mogelijk natuurlijke materialen, o.a. een pomp en speelhutten. Bij de boerderij hoort een eco-bos.

Meer informatie vind je hier.

Eeterij-Spelerij Vierlinden – Goes

De naam Eeterij-spelerij Vierlinden zegt genoeg: geen kinderen die verveeld aan tafel wachten op het eten! Ze vermaken zich meer dan prima in de binnenspeeltuin ‘Boomhut’ met, zoals de naam al doet vermoeden, een heuse boomhut, op acht meter hoogte. Na afloop van de maaltijd kun je als gezin een potje midgetgolfen op de bij het terras gelegen 18-holes-midgetgolfbaan!

Meer informatie vind je hier.

Omnium; subtropisch zwembad, tropisch bos & binnenspeeltuin – Goes

Met een subtropisch zwembad, een tropisch bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport– en recreatiecomplex van Zeeland. Samen sporten, zwemmen, op ontdekkingstocht tussen tropische planten en spelen. Bij het Omnium in Goes kun je een hele dag genieten van heerlijk verwarmde baden, uitstekende sportfaciliteiten en gezellige horecagelegenheden. Leuk als kinderfeestje, groepsuitje of een dagje weg in Zeeland met het gezin.

Meer informatie vind je hier.

Berkenhof’s Tropical Zoo – Kwadendamme

Verkozen door de ANWB tot leukste uitje van Zeeland in 2015. Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden. Of wat dacht je van een fotomoment met een slang om je nek? En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten. Ga ondergronds in de fossielenmijn en ontdek mammoeten, sabeltandtijgers en dino’s. Na de spannende tocht kom je ineens tussen reusachtige dino’s terecht. Om tot slot heerlijk te ravotten in de indoor Kids jungle en het Buitenspeelbos. Twee prachtige natuurspeelomgevingen waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, spetteren, kliederen met zand en nog veel meer jungleplezier. De kinderen wanen zich echt Indiana Jones voor één dag.

Tip: Schone kleren en een handdoek zijn een goed idee.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Berkenhof’s Tropical Zoo; Vlinder dierentuin, dino’s en een indoor speeltuin kids jungle

Mini Mundi – Middelburg

Mini Mundi in Middelburg is een leuk uitje met voor iedereen wat wils: het pretpark heeft een heuse achtbaan en een schommelschuit en met de Mini Mundi Express krijg je een mooi overzicht wat er allemaal te doen is. In samenwerking met Madurodam is er ook een miniatuur Walcheren gebouwd, schaal 1:20. Zie de klokken van Arnemuiden en het stadhuis van Middelburg op klein formaat. Tenslotte kunnen de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin met o.a. botswagens, een stormbaan en een klimvulkaan.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mini Mundi in Middelburg

Strand Café Dok – Noordwelle

In het kindvriendelijke restaurant is er vanzelfsprekend rekening gehouden met de kinderen. In de binnenspeeltuin kunnen ze lekker ravotten, een filmpje kijken kan in de kinderbioscoop. Zijn de kinderen al wat ouder dan kunnen ze op de vide leuke spelletjes spelen zoals; tafeltennissen, tafelvoetbal, reuze Ipad en een spelcomputer die spellen op de vloer projecteert. Zwemmen kan de hele dag in het overdekte zwembad en het waterspeelschip. Tijdens het eten kan er natuurlijk ook gewoon gebruik gemaakt worden van de speeltuinen en de bioscoop. Als het lekker weer is dan is de buitenspeeltuin een echte aanrader. In de grote buitenspeeltuin kan ieder kind zich vermaken, of lekker springen op de airtrampoline.

Meer informatie vind je hier.

Rondvaart – Oosterschelde

Met een verrekijker om je nek is het op-en-top genieten tijdens de rondvaart over de Oosterschelde vlakbij Zierikzee. Deze verrekijker krijg je niet voor niets mee, want als je geluk hebt kan je hiermee echte zeehonden zien. Ondertussen wordt er van alles verteld over de omgeving en de historie van het gebied. Met een zonnetje erbij is het uitje helemaal geslaagd.

Hier vind je meer informatie.

De Manteling – Oostkapelle

Naast Terra Maris ligt natuurgebied De Manteling. Ook hier kan je wandelen. De grootste attractie tijdens deze wandeling is de laan met bijzonder gevormde bomen. Bijkomend voordeel: het zijn lage bomen dus ook jonge kinderen kunnen er erg makkelijk in klimmen. Krijg je kinderen hier nog maar eens weg!

Hier vind je meer informatie.

Terra Maris – Oostkapelle

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

In Terra Maris staat de natuur van Zeeland centraal. Op een leuke en interactieve manier worden kinderen hierin meegenomen. Aanrader is ook de buitenruimte waar van alles te ontdekken is in de tuinen. Hier worden in de zomer regelmatig festiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een middeleeuws festival. Onze kinderen weten nog steeds dat ze toen soep aten uit een stuk uitgehold brood.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes – Serooskerke

Onder het ­genot van een drankje, een ­hapje of een ­heerlijke verse Zeeuwse Pannenkoek of American Fluffy Pancake genieten van de weidse ­­vergezichten die de Jonge Johannes te bieden heeft in het prachtige Zeeuwse landschap. De kinderen vermaken zich in de ­speeltuin, het maïsdoolhof (seizoen) of ­tijdens een rondje midgetgolf. Voor de jongsten hebben we ook een leuke en ­veelzijdige kinder­speelhoek in het restaurant. Molen De Jonge Johannes is voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Aquadome Scheldorado – Terneuzen

Het subtropisch zwembad Scheldorado heeft een ruim golfslagbad waar als de scheepshoorn klinkt de golven komen. In Aquadome Scheldorado zijn veel spannende attracties zoals een superwaterglijbaan van 60 meter, een aquajungle waar je van boomhut naar boomhut kunt klimmen door touwbruggen. Een piratenschip met vallende emmers en een glijbaan. Verder heeft het zwembad een waterval, stroomversnellingen, waterpaddenstoelen, sproeipalen en plonsbaden.  Voor de kinderen is er een verwarmd kinderbad in junglestijl met leuke attracties zoals een krokodil, apen, tipping buckets en een speelhuis met glijbanen. Naast het recreatiebad is er ook een buitenbad waar het water ook heerlijk warm is!

Meer informatie vind je hier.

Deltapark Neeltje Jans – Veere

Vroeger was Neeltje Jans een redelijk eenvoudig informatiecentrum over de Oosterschelde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Deltapark waar je je met gemak een hele dag kan vermaken. Voor kinderen is het ook nog eens hartstikke leerzaam om meer te weten te komen over de deltawerken, zeedieren en het onderwaterleven in de Oosterschelde. Want zoals je waarschijnlijk al weet ligt Nederland voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw beleven: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Deltapark Neeltje Jans

Het Arsenaal – Vlissingen

Ontdek bij Het Arsenaal hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten. In de nieuwe spectaculaire piratentheatershow ‘Naar de haaien’ beleef je de avonturen van onze stoere piraten, die aangespoeld zijn op ‘schateiland Mogi’. Laat je voorbereiden op het échte piratenleven. Lukt het jou om te enteren? Een kanon af te vuren? Of te schieten? Doorsta de piratentest en ga als piraat op avontuur. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een vleugje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn. Het echte werk begint zodra je aan boord stapt van de scheepssimulator. Hier ervaar je een bloedstollende zeeslag. Durf jij het aan? Kom dan nu naar Het Arsenaal.

Meer informatie vind je hier.

Muzeeum – Vlissingen

In het muZEEum kun je het maritieme heden en verleden van Zeeland zien, horen, ontdekken en ervaren. Je treedt letterlijk in de voetsporen van roemruchte zeehelden als Michiel de Ruyter. Precies op deze plek werd historie gemaakt. Hier hoor je de verhalen over rijkdom en avontuur, over verlies en gevaar. Voor kinderen is er van alles te ontdekken en er zijn spelletjes en speurtochten. Van april t/m oktober zijn de Kazematten ook geopend. In deze donkere, spannende ruimtes direct aan zee is het niet moeilijk terug te reizen naar de tijd van Napoleon. De zilte geur, het vocht in de muren en de boeiende presentatie helpen nog een handje.

Meer informatie vind je hier.

Reptielenzoo Iguana – Vlissingen

Erg leuk om te bezoeken is de reptielenzoo Iguana. Dit is Europa’s grootste, geheel overdekte reptielenzoo. Er is een subtropische serre en verdeeld over vier gebouwen, zijn er ruim 500 levende reptielen, amfibieën en insecten uit de hele wereld te zien. Ook is er een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. Iguana is een opvangcentrum waar dieren worden ondergebracht die in beslag zijn genomen of niet meer gewenst waren. Ze kunnen vaak niet meer terug in de natuur om diverse redenen.

Meer informatie vind je hier.

Speelpaleis Bambini – Vlissingen

Bij Bambini spelen de groten en de kleintjes apart in eigen speeltuinen. Voor de jonkies is er bijvoorbeeld Reuzenlego en kunnen ze klauteren op hun eigen speeltoestel, met glijpret en ballenbak. Voor de oudere kinderen zijn er hoge klim-en klauterwerken, een jump tower waar ze vanaf 7 meter kunnen springen (vanaf 7 jaar) en bijvoorbeeld een megaballenbak! Wat uniek is, is dat deze binnenspeeltuin is gebouwd in een voormalig zwembad, de klimtoestellen staan in het ‘bad’. De tegels liggen er nog steeds. Ook uniek is dat je bij de ingang een snoepkaart krijgt waarmee je kind o.a. snacks en popcorn en slushpuppie kan halen. Ook is er onbeperkt patat en limonade of koffie / thee voor de volwassenen. Als volwassene betaal je dus ook.

Meer informatie vind je hier.

Natuurgebied Oranjezon – Vrouwenpolder

Paaltjeswandelingen, mijn kinderen zijn er dol op. Helemaal als er een uitkijktoren in het verschiet ligt. In Natuurgebied Oranjezon kan je een wandeling maken van een paar kilometer, ideaal voor de korte kinderbeentjes. Het is een en al afwisseling wat het voor hen ook leuk maakt. Neem je eigen picknick mee en zo heb je voor weinig geld een heerlijke dag.

Hier vind je meer informatie.

Natuurspeelplek Kapelse Bos – Zuid-Beveland

Sluip door de rioolbuizen, test je balans op een boomstam over het water of cross met je fiets het heuvelparcours af. Liever wat rustigers? Neem dan een kijkje bij het insectenhotel of speur de kikkerpoel af op waterdiertjes. Bovenop de ontmoetingsheuvel is een picknickbank om even uit te rusten, of neem plaats op één van de bankjes rond de bomen.

Meer informatie vind je hier.

Het strand

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

De stranden in Zeeland zijn prachtig en ook opvallend schoon. Dat is wel zo prettig als je met kinderen naar het strand gaat. Wat het weer ook is, een bezoekje aan het strand is bij onze kinderen altijd een topper. Omdat er in Zeeland zoveel strand is, verspreid de drukte zich ook goed waardoor je altijd wel een plekje kan vinden waar je overzicht kan houden als je kinderen aan het spelen zijn.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De mooiste stranden van Nederland

Overnachten in Zeeland?

Lees dan hier onze eerdere ervaringen in deze provincie.

Lees ook: Weekendje weg Zeeland met kinderen; Villapark Paardekreek in Kortgene
Lees ook: Weekendje weg: Port Zelande
Lees ook: Weekendje weg: Roompot Beach Resort
Lees ook: Landal Port Greve; Vakantie / weekendje weg aan het Grevelingenmeer in Zeeland

Ik ben Saskia, moeder van een 7-jarige dochter en een 5-jarige zoon. Op mijn blog KidsErOpUit blog ik over vakanties en uitjes met kinderen. Op Mamaliefde deel ik vandaag mijn 10 favoriete uitjes in Zeeland. Ik woon er niet, maar dankzij heel actieve vakanties heb ik al heel wat uitjes kunnen uitproberen in deze provincie. In volstrekt willekeurige volgorde komen ze voorbij.

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zeeland?

Lees ook: Drenthe met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Flevoland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Friesland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Gelderland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Groningen met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Brabant met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Holland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Limburg met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Overijssel met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Utrecht met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen; uitjes & activiteiten