In de zomer is Zeeland een heel populaire bestemming voor de vakantie vanwege de vele stranden die je hier vindt. Je hopt eenvoudig van eiland naar eiland via de Deltawerken, om daar meer over te weten te komen is een bezoek aan Neeltje Jans een absolute aanrader. Verder kan je hier zeehonden spotten of terecht in één van de overdekte speeltuinen.

Lees ook: Dagje uit Zierikzee; bezienswaardigheden, uitjes en tips wat is er te doen in omgeving met kinderen

Pluktuin Hof Hazenberg – Aagtekerke

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Op Walcheren ligt pluktuin Hof Hazenberg. Hier kan je een bakje kopen om allerlei soorten fruit te plukken of knip je je eigen bos bloemen bij elkaar. Wij konden niet kiezen en deden beide, waarbij het fruit plukken veruit favoriet was bij de kinderen. Trek oude kleren aan, want bessenvlekken gaan er moeilijk uit. Moe van al het plukken? Geniet dan van een ijsje op het terras. Voor fotograferende ouders is het een geweldig plekje om je kinderen vast te leggen tussen de bloemen. Hier lees je een verslag van ons bezoek.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoekfeest – Aagtekerke

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Deze moet je in je agenda noteren als je eind juli op Walcheren bent: het pannenkoekfeest in Aagtekerke. Voor een paar euro mag je het weiland waar de feesttent staat betreden en onbeperkt pannenkoeken eten. Standaard belegd met suiker, dus wil je er iets anders op dan moet je dat zelf meenemen. Als de buikjes gevuld zijn kan je voor de kinderen een strippenkaart kopen waarmee ze aan allerlei spelletjes en knutselactiviteiten kunnen deelnemen.

Hier vind je meer informatie.

Omnium; subtropisch zwembad, tropisch bos & binnenspeeltuin – Goes

Met een subtropisch zwembad, een tropisch bos en diverse sportaccommodaties is Omnium het sport– en recreatiecomplex van Zeeland. Samen sporten, zwemmen, op ontdekkingstocht tussen tropische planten en spelen. Bij het Omnium in Goes kun je een hele dag genieten van heerlijk verwarmde baden, uitstekende sportfaciliteiten en gezellige horecagelegenheden. Leuk als kinderfeestje, groepsuitje of een dagje weg in Zeeland met het gezin.

Meer informatie vind je hier.

Berkenhof’s Tropical Zoo – Kwadendamme

Verkozen door de ANWB tot leukste uitje van Zeeland in 2015. Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden. Of wat dacht je van een fotomoment met een slang om je nek? En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten. Ga ondergronds in de fossielenmijn en ontdek mammoeten, sabeltandtijgers en dino’s. Na de spannende tocht kom je ineens tussen reusachtige dino’s terecht. Om tot slot heerlijk te ravotten in de indoor Kids jungle en het Buitenspeelbos. Twee prachtige natuurspeelomgevingen waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, spetteren, kliederen met zand en nog veel meer jungleplezier. De kinderen wanen zich echt Indiana Jones voor één dag.

Tip: Schone kleren en een handdoek zijn een goed idee.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Berkenhof’s Tropical Zoo; Vlinder dierentuin, dino’s en een indoor speeltuin kids jungle

Mini Mundi – Middelburg

Mini Mundi in Middelburg is een leuk uitje met voor iedereen wat wils: het pretpark heeft een heuse achtbaan en een schommelschuit en met de Mini Mundi Express krijg je een mooi overzicht wat er allemaal te doen is. In samenwerking met Madurodam is er ook een miniatuur Walcheren gebouwd, schaal 1:20. Zie de klokken van Arnemuiden en het stadhuis van Middelburg op klein formaat. Tenslotte kunnen de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin met o.a. botswagens, een stormbaan en een klimvulkaan.

Meer informatie vind je hier.

Rondvaart – Oosterschelde

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Met een verrekijker om je nek is het op-en-top genieten tijdens de rondvaart over de Oosterschelde vlakbij Zierikzee. Deze verrekijker krijg je niet voor niets mee, want als je geluk hebt kan je hiermee echte zeehonden zien. Ondertussen wordt er van alles verteld over de omgeving en de historie van het gebied. Met een zonnetje erbij is het uitje helemaal geslaagd.

Hier vind je meer informatie.

De Manteling – Oostkapelle

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Naast Terra Maris ligt natuurgebied De Manteling. Ook hier kan je wandelen. De grootste attractie tijdens deze wandeling is de laan met bijzonder gevormde bomen. Bijkomend voordeel: het zijn lage bomen dus ook jonge kinderen kunnen er erg makkelijk in klimmen. Krijg je kinderen hier nog maar eens weg!

Hier vind je meer informatie.

Terra Maris – Oostkapelle

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

In Terra Maris staat de natuur van Zeeland centraal. Op een leuke en interactieve manier worden kinderen hierin meegenomen. Aanrader is ook de buitenruimte waar van alles te ontdekken is in de tuinen. Hier worden in de zomer regelmatig festiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een middeleeuws festival. Onze kinderen weten nog steeds dat ze toen soep aten uit een stuk uitgehold brood.

Hier vind je meer informatie.

Pannenkoek & Speelboerderij Molen de Jonge Johannes – Serooskerke

Onder het ­genot van een drankje, een ­hapje of een ­heerlijke verse Zeeuwse Pannenkoek of American Fluffy Pancake genieten van de weidse ­­vergezichten die de Jonge Johannes te bieden heeft in het prachtige Zeeuwse landschap. De kinderen vermaken zich in de ­speeltuin, het maïsdoolhof (seizoen) of ­tijdens een rondje midgetgolf. Voor de jongsten hebben we ook een leuke en ­veelzijdige kinder­speelhoek in het restaurant. Molen De Jonge Johannes is voor jong en oud.

Meer informatie vind je hier.

Deltapark Neeltje Jans – Veere

Vroeger was Neeltje Jans een redelijk eenvoudig informatiecentrum over de Oosterschelde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Deltapark waar je je met gemak een hele dag kan vermaken. Voor kinderen is het ook nog eens hartstikke leerzaam om meer te weten te komen over de deltawerken, zeedieren en het onderwaterleven in de Oosterschelde. Want zoals je waarschijnlijk al weet ligt Nederland voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw beleven: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Maak een indrukwekkende wandeling door het binnenste van de Stormvloedkering en ontdek het onderwaterleven van de Oosterschelde in het grootste Aquarium van Zeeland en sta oog-in-oog met tropische haaien in het nieuwe Bluereef aquarium. Verkoeling vind je tijdens een prachtige rondvaart over nationaal park De Oosterschelde. Een bezoek is pas compleet als je ook de zeehonden en zeeleeuwenshows en de walvisexpositie hebt gezien.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Deltapark Neeltje Jans

Vlissingen

In Vlissingen is er van alles te beleven voor kinderen. Zo is er elk even jaar (dit jaar dus niet) het evenement Vlissingen Rescue waarbij allerlei hulpverleningsinstanties demonstraties geven. Ronduit spectaculair! De ligging van Vlissingen is uniek, want vanaf de boulevard en het strand zie je grote zeeschepen voorbij varen op weg naar de haven in Antwerpen. Bij minder weer is een bezoek aan Het Arsenaal de moeite waard, dit is een echt piratenpark met een zeeaquarium.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De leukste uitjes in Vlissingen

Het Arsenaal – Vlissingen

Ontdek bij Het Arsenaal hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten. In de nieuwe spectaculaire piratentheatershow ‘Naar de haaien’ beleef je de avonturen van onze stoere piraten, die aangespoeld zijn op ‘schateiland Mogi’. Laat je voorbereiden op het échte piratenleven. Lukt het jou om te enteren? Een kanon af te vuren? Of te schieten? Doorsta de piratentest en ga als piraat op avontuur. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een vleugje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn. Het echte werk begint zodra je aan boord stapt van de scheepssimulator. Hier ervaar je een bloedstollende zeeslag. Durf jij het aan? Kom dan nu naar Het Arsenaal.

Meer informatie vind je hier.

Speelpaleis Bambini – Vlissingen

Bij Bambini spelen de groten en de kleintjes apart in eigen speeltuinen. Voor de jonkies is er bijvoorbeeld Reuzenlego en kunnen ze klauteren op hun eigen speeltoestel, met glijpret en ballenbak. Voor de oudere kinderen zijn er hoge klim-en klauterwerken, een jump tower waar ze vanaf 7 meter kunnen springen (vanaf 7 jaar) en bijvoorbeeld een megaballenbak! Wat uniek is, is dat deze binnenspeeltuin is gebouwd in een voormalig zwembad, de klimtoestellen staan in het ‘bad’. De tegels liggen er nog steeds. Ook uniek is dat je bij de ingang een snoepkaart krijgt waarmee je kind o.a. snacks en popcorn en slushpuppie kan halen. Ook is er onbeperkt patat en limonade of koffie / thee voor de volwassenen. Als volwassene betaal je dus ook.

Meer informatie vind je hier.

Natuurgebied Oranjezon – Vrouwenpolder

Paaltjeswandelingen, mijn kinderen zijn er dol op. Helemaal als er een uitkijktoren in het verschiet ligt. In Natuurgebied Oranjezon kan je een wandeling maken van een paar kilometer, ideaal voor de korte kinderbeentjes. Het is een en al afwisseling wat het voor hen ook leuk maakt. Neem je eigen picknick mee en zo heb je voor weinig geld een heerlijke dag.

Hier vind je meer informatie.

Het strand – Divers

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

De stranden in Zeeland zijn prachtig en ook opvallend schoon. Dat is wel zo prettig als je met kinderen naar het strand gaat. Wat het weer ook is, een bezoekje aan het strand is bij onze kinderen altijd een topper. Omdat er in Zeeland zoveel strand is, verspreid de drukte zich ook goed waardoor je altijd wel een plekje kan vinden waar je overzicht kan houden als je kinderen aan het spelen zijn.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De mooiste stranden van Nederland

Overnachten in Zeeland?

Lees dan hier onze eerdere ervaringen in deze provincie.

Lees ook: Weekendje weg Zeeland met kinderen; Villapark Paardekreek in Kortgene
Lees ook: Weekendje weg: Port Zelande
Lees ook: Weekendje weg: Roompot Beach Resort
Lees ook: Landal Port Greve; Vakantie / weekendje weg aan het Grevelingenmeer in Zeeland

Ik ben Saskia, moeder van een 7-jarige dochter en een 5-jarige zoon. Op mijn blog KidsErOpUit blog ik over vakanties en uitjes met kinderen. Op Mamaliefde deel ik vandaag mijn 10 favoriete uitjes in Zeeland. Ik woon er niet, maar dankzij heel actieve vakanties heb ik al heel wat uitjes kunnen uitproberen in deze provincie. In volstrekt willekeurige volgorde komen ze voorbij.

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zeeland?

Lees ook: Drenthe met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Flevoland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Friesland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Gelderland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Groningen met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Brabant met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Holland met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Noord-Limburg met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Overijssel met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Utrecht met kinderen; uitjes & activiteiten
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen; uitjes & activiteiten

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zeeland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, kinderuitjes, bezienswaardigheden dagje weg, museum, dierentuinen, gratis uitjes en meer!
Author Rating
41star1star1star1stargray