Zeeland met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

Ik ben Saskia, moeder van een 7-jarige dochter en een 5-jarige zoon. Op mijn blog KidsErOpUit blog ik over vakanties en uitjes met kinderen. Op Mamaliefde deel ik vandaag mijn 10 favoriete uitjes in Zeeland. Ik woon er niet, maar dankzij hele actieve vakanties heb ik al heel wat uitjes kunnen uitproberen in deze provincie. In volstrekt willekeurige volgorde komen ze voorbij.

1. Het strand

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

De stranden in Zeeland zijn prachtig en ook opvallend schoon. Dat is wel zo prettig als je met kinderen naar het strand gaat. Wat het weer ook is, een bezoekje aan het strand is bij onze kinderen altijd een topper. Omdat er in Zeeland zoveel strand is, verspreid de drukte zich ook goed waardoor je altijd wel een plekje kan vinden waar je overzicht kan houden als je kinderen aan het spelen zijn.

Hier vind je meer informatie.

2. Deltapark Neeltje Jans

Vroeger was Neeltje Jans een redelijk eenvoudig informatiecentrum over de Oosterschelde. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Deltapark waar je je met gemak een hele dag kan vermaken. Voor kinderen is het ook nog eens hartstikke leerzaam om meer te weten te komen over de deltawerken, zeedieren en het onderwaterleven in de Oosterschelde.

Hier vind je meer informatie

Lees ook: Dagje uit Deltapark Neeltje Jans

3. Rondvaart op de Oosterschelde

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Met een verrekijker om je nek is het op en top genieten tijdens de rondvaart over de Oosterschelde vlakbij Zierikzee. Deze verrekijker krijg je niet voor niets mee, want als je geluk hebt kan je hiermee echte zeehonden zien. Ondertussen wordt er van alles verteld over de omgeving en de historie van het gebied. Met een zonnetje erbij is het uitje helemaal geslaagd.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Zierikzee; Bezienswaardigheden, uitjes en tips wat is er te doen in omgeving met kinderen

4. Pluktuin Hof Hazenberg

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Op Walcheren ligt pluktuin Hof Hazenberg. Hier kan je een bakje kopen om allerlei soorten fruit te plukken of knip je je eigen bos bloemen bij elkaar. Wij konden niet kiezen en deden beide, waarbij het fruit plukken veruit favoriet was bij de kinderen. Trek oude kleren aan, want bessenvlekken gaan er moeilijk uit. Moe van al het plukken? Geniet dan van een ijsje op het terras. Voor fotograferende ouders is het een geweldig plekje om je kinderen vast te leggen tussen de bloemen. Hier lees je een verslag van ons bezoek.

Hier vind je meer informatie.

5. Pannenkoekfeest in Aagtekerke

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Deze moet je in je agenda noteren als je eind juli op Walcheren bent: het pannenkoekfeest in Aagtekerke. Voor een paar euro mag je het weiland waar de feesttent staat betreden en onbeperkt pannenkoeken eten. Standaard belegd met suiker, dus wil je er iets anders op dan moet je dat zelf meenemen. Als de buikjes gevuld zijn kan je voor de kinderen een strippenkaart kopen waarmee ze aan allerlei spelletjes en knutselactiviteiten kunnen deelnemen.

Hier vind je meer informatie.

6. Terra Maris, Oostkapelle

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

In Terra Maris staat de natuur van Zeeland centraal. Op een leuke en interactieve manier worden kinderen hierin meegenomen. Aanrader is ook de buitenruimte waar van alles te ontdekken is in de tuinen. Hier worden in de zomer regelmatig festiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een middeleeuws festival. Onze kinderen weten nog steeds dat ze toen soep aten uit een stuk uitgehold brood.

Hier vind je meer informatie.

7. Berkenhof’s Tropical Zoo, Kwadendamme

Verkozen door de ANWB tot leukste uitje van Zeeland in 2015 en ik ben er nog niet eens geweest… Tijd voor ons om nog een keer terug te gaan en dan Berkenhof’s Tropical Zoo ook te bezoeken. Hier tref je allerlei tropische dieren, een buitenspeelbos en een overdekte Kidsjungle.

Hier vind je meer informatie.

8. Vlissingen

In Vlissingen is er van alles te beleven voor kinderen. Zo is er elk even jaar (dit jaar dus niet) het evenement Vlissingen Rescue waarbij allerlei hulpverleningsinstanties demonstraties geven. Ronduit spectaculair! De ligging van Vlissingen is uniek, want vanaf de boulevard en het strand zie je grote zeeschepen voorbij varen op weg naar de haven in Antwerpen. Bij minder weer is een bezoek aan Het Arsenaal de moeite waard, dit is een echt piratenpark met een zeeaquarium.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: De leukste uitjes in Vlissingen

9. Natuurgebied Oranjezon met uitkijktoren

Paaltjeswandelingen, mijn kinderen zijn er dol op. Helemaal als er een uitkijktoren in het verschiet ligt. In Natuurgebied Oranjezon kan je een wandeling maken van een paar kilometer, ideaal voor de korte kinderbeentjes. Het is een en al afwisseling wat het voor hen ook leuk maakt. Neem je eigen picknick mee en zo heb je voor weinig geld een heerlijke dag.

Hier vind je meer informatie.

10. De Manteling met de bijzondere bomen

Top 10 uitstapjes met kinderen provincie Zeeland - Mamaliefde

Naast Terra Maris ligt natuurgebied De Manteling. Ook hier kan je wandelen. De grootste attractie tijdens deze wandeling is de laan met bijzonder gevormde bomen. Bijkomend voordeel: het zijn lage bomen dus ook jonge kinderen kunnen er erg makkelijk in klimmen. Krijg je kinderen hier nog maar eens weg!

Hier vind je meer informatie.

Overnachten in Zeeland?

Lees dan hier onze eerdere ervaringen in deze provincie.

Lees ook: Weekendje weg Zeeland met kinderen; Villapark Paardekreek in Kortgene
Lees ook: Weekendje weg: Port Zelande
Lees ook: Weekendje weg: Roompot Beach Resort

Wat is jullie favoriete uitstapje in Zeeland?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Top 10 leuke kinder uitjes en activiteiten in Zeeland
Author Rating
41star1star1star1stargray

Comments ( 6 )

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top