Netflix kijktips voor films en series voor jonge kinderen

Voor het weekend deelde ik al welke series ik graag kijk. Onze peuter heeft sinds kort ook netflix ontdekt. Want dat is toch wel lekker ‘makkelijk’ voor mama als ze even stil moet zitten om haar haartjes te doen. En tja, met die duidelijke plaatjes weet ze precies wat ze wil. Ze kijkt het liefste de hele dag door. Vandaar zet ik een aantal van haar favorieten op een rijtje. Hoe ik weet wat haar favorieten zijn; vaak noemt ze iets zoals ‘Nijntje kijken’ of ‘Kikker kijken’  of ‘prinses kijken’. Als de laptop dan aanstaat kijkt ze naar de plaatjes en roept ze wat ze wil zien. Zoals ‘aap’ of ‘hondjes’ of ‘prinses’. Natuurlijk kan ik haar daar een beetje in beïnvloeden. Er komen regelmatig nieuwe series en films bij, voorlopig is zij dus niet uitgekeken. Gelukkig maar, want nu de dagen korter worden zit buitenspelen er toch minder vaak in. Past prima in het herfstthema toch? De kijktips volgens onze peuter…

Lees ook: De leukste netflix jeugd- & kinderfilms
Lees ook: De leukste kinderfilms en series op Netflix voor jongens

Zo leuk dat het niet alleen Amerikaanse series zijn met ondertiteling of nasynchronisatie. Ook Nederlandse klassiekers vind je terug op Netflix. Filmpjes die we voorheen op youtube kijken, of soms op de tv voorbij komen en dus al bekend zijn. Afleveringen voor jonge kinderen duren over het algemeen niet zo lang. Daarom is het erg fijn dat na de eerste ze gelijk doorgaan met een volgende. Hoef je tussentijds niet te helpen. Kunst is wel om ze op het juiste moment te onderbreken. In willekeurige volgorde.

Nijntje

Op Netflix vind je diverse series van Nijntje. Van korte filmpjes zoals je gewend bent tot de wat langere verhaaltjes. Verhaaltjes die ik onze peuter graag laat kijken zijn onder andere Nijntje, kleuren, cijfers en vormen, Ontdek de wereld met Nijntje en Nijntje langere verhalen. Oftewel de wat meer educatieve onderwerpen, in de hoop dat ze er wat van opsteekt. Regelmatig hoor ik andere moeders dat hun kind van de tv heeft geleerd om tot tien te tellen, de kleuren van de regenboog of de eerste Engelse woordjes. Hier in huis gebeurd dat nauwelijks, ze kijkt vooral. De interactie is heel laag, begint eigenlijk nu pas te komen. Daarom dat we het liefste meekijken zodat we hierop kunnen inspelen.

Kikker & vriendjes

De tweede grote favoriet van onze peuter; ze is helemaal weg van Kikker. We lezen hier ook regelmatig uit voor, dus het is een bekend personage. Ik vind het helemaal niet erg dat ze hier naar kijkt. Als peuter is het erg lastig om je gevoelens te leren benoemen. In de diverse filmpjes wordt hier aandacht aan besteedt; bijvoorbeeld heimwee, bang, verliefd zijn, jaloers en ga zo maar verder. Hopelijk steekt onze peuter hier ook wat van op. En anders zijn het gewoon leuke verhaaltjes over dieren die ze kan benoemen.

Mickey Mouse Clubhuis

‘Mii muis’ heeft het hier helemaal gemaakt in huis. Als ze voor de kledingkast staat wil ze het liefste ook Mickey of Minnie kleding aan, is voor haar hetzelfde. Het Mickey Mouse clubhuis vind ze dan ook erg leuk om te kijken en gaat hier helemaal op in. Dat is duidelijk af te lezen aan haar lichaamstaal. Iedere aflevering beleven de vriendjes weer een nieuw avontuur met het Muis-doe-ding en vragen ze de hulp van de kijker.

Sofia het prinsesje

Als haar moeder met de koning trouwt, ontdekt Sofia, een heel gewoon meisje, dat prinses zijn anders is dan ze had verwacht. Ze beleeft avonturen met haar broer en zus op de Koninklijke prepschool onder leiding van de drie goede feeën of met haar vriendinnen uit het dorp. Dankzij haar magisch amulet dat ze niet af mag doen kan ze met dieren praten. Een probleem, de hoftovenaar wil graag dat amulet hebben. Zo af en toe ontmoet ze de andere bekende Disney prinsessen.

Rupsje Nooitgenoeg

Zelf ben ik ontzettend fan van Eric Carle, dus heel leuk om te zien dat ze op Netflix ook filmpjes hebben opgenomen. Niet alleen Rupsje Nooitgenoeg, ook andere verhalen komen aan bod. Met mooie beelden in de sfeer van Eric Carle en onder begeleiding van rustgevende muziek. Echt een aanrader.

Kleine prinses

Onze peuter speelt graag voor prinses, deze serie is dan ook perfect geschikt voor haar. Iedere keer beleeft de kleine prinses leuke korte avonturen met haar vader, moeder of dienaren. Gewoon leuk om te kijken.

Pieter Konijn

Voor als je geen genoeg kan krijgen van worteltjeswijsheden, van drie konijnen die een hoop avonturen beleven met hun vriendjes Hakketak en andere eekhoornen of op de vlucht zijn voor Das, Vos en Uil Spikkel.

Masha en de Beer

De avonturen van de ongeremde peuter Masha waarin veel peuters zichzelf zullen herkennen. Weinig taal, maar prima te volgen.

Ben & Holly

Over de vriendschap tussen elf Ben en feeën prinses Holly in het kleine koninkrijk. De elfen werken hard en de feeën laten regelmatig een spreuk per ongeluk mislukken.

Jake en de Nooitgedachtland piraten

De serie van Disney Jr. voor stoere jongens die graag piraat willen zijn. Het speelt zich af in de wereld van Peter Pan die natuurlijk ook af en toe op bezoek komt.

Peppa Pig

Een vermakelijke serie over het varkentje Peppa en haar broertje George die fan is van dino’s. Echt gewoon een op een ook zoals onze peuters zich kunnen gedragen. Met als favoriet hobby in de modderplassen stampen.

Zoostraat 64

Elke nacht luistert de 7-jarige Lucy naar vriendelijke beestjes uit de naastgelegen dierentuin terwijl ze leuke verhalen vertellen over vriendschap en andere deugden.

Casper en Lisa

Casper en Lisa zijn twee avontuurlijke hondenvriendjes uit Parijs, thuis en op school ontdekken ze hoe de wereld in elkaar zit.

Bob de Bouwer (Film)

Spud en Scrambler hebben over de schat van piraat Prikbaards gouden hamer gehoord en deze ligt ergens verborgen in Bobstad! Ze besluiten de gouden hamer te zoeken.

Speelgoeddokter

In Doc Mcstuffins gaat het om familiewaarden en diversiteit. Een meisje dat arts wil worden beleeft avonturen terwijl haar vader gezonde maaltijden kookt.

My Little Pony; Friendship is Magic

Naast meerdere films heb je ook deze serie van My Little Pony op Netflix die je meeneemt naar het betoverende land Equestria waar eenhoorn Twilight Sparkle en haar vriendjes avonturen beleven en waardevolle lessen over vriendschap krijgen.

Conni

Conni is een meisje van vier jaar dat veel avonturen beleeft. Zo ervaart ze haar eerste dag op de kleuterschool, ze gaat naar de tandarts of viert feest met haar familie.

Anna Aardbei

Strawberry en haar vrienden, haar zus, Apple Dumpling en haar pony, Honey Pie, gaan zoete avonturen tegemoet in Strawberry Land. Ook hiervan zowel een serie als twee films.

Penelope

De kleine Penelope is een babbelkous en soms een grote deugniet. Deze verhaaltjes zijn liefdevol geïllustreerd en worden verteld met humor en liefde.

Clifford

Deze populaire animatieserie met belangrijke levenslessen voor de kijkers gaat over de grote rode hond Clifford en zijn baasje, Emmy-Elsje.

Prinses Lillifee

Op een dag ontdekt een feeënprinses dat de inwoners van haar koninkrijk ongelukkig zijn. Ze gaat op een zoektocht om te proberen de harmonie in het land te herstellen.

Julius Jr.

De grappige illustraties van Paul Frank komen tot leven in dit programma, waarin aapje Julius Jr. en zijn vrienden de wereld verkennen en elkaar helpen.

Puffin Rock

Het leven is heerlijk op het mooie Puffin Rock, waar de jonge Oona, haar babybroertje Baba en hun vriendjes alles leren over de natuur, vriendschap en familie.

Troetelbeertjes

Op een afgelegen wolk ligt het regenboogkleurige Troetelland, waar de magische Troetelbeertjes wonen. Samen lossen ze problemen op en beleven ze allerlei avonturen. Voldoende voor maar liefst twee series; Welkom in Troetelland en Troetelbeertjes & Familie en 7 films.

Timmy Tijd

Deze leuke animatieserie gaat over Timmy, een ondeugend lammetje op school waar hij van alles leert over dingen delen, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid. Daarnaast zijn er ook twee films van Timmy Time.

Bernard

Beleef komische avonturen met Bernard, een stuntelige ijsbeer zonder vacht die besluit om zijn ijskoude thuisland te verlaten om de wereld rond te reizen.

Turbo

Maak kennis met Turbo en zijn bende, het Flitsend Actie Stunt Team. ”Turbo FAST” biedt comedy, actie en waanzinnige pret, alles gebeurt tot in het extreme: extreme avonturen, extreme uitdagingen, en extreme spanning.

Magische School bus

Ga mee met juffrouw Frizzle en de Magic Schoolbus en neem een kijkje in de ruimte, onder de zee, in een mierenhoop en zelfs binnen in het menselijk lichaam!

Mouk

Globetrotters Mouk en Chavapa fietsen de wereld rond en ontdekken de schoonheid, mysteries en sensaties van andere landen en streken, van New York tot Madagaskar.

Fien & Teun

Fien en Teun wonen op een boerderij waar zij liedjes zingen, leren over eten en avonturen beleven met hun dierenvrienden.

Wat zijn de aanraders op Netflix volgens jullie kinderen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Netflix
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 13 )

 • Leuke tips! De meeste films hiervan hebben wij ook al gezien 🙂 leuk!

  • Grappig dat het toch dezelfde favorieten zijn, is toch een bepaald concept die aanspreekt en programmamakers op inspelen.

 • Leuk dat ze er zo van kan genieten, vindt babyboy de kleurtjes en muziekjes ook al interessant?

  Ik schotel Ronja weinig tot niks Nederlands voor, af en toe eens wat sesamstraat, maar liever zet ik het YouTube-kanaal van Sesame Street op (echte aanrader). Ze kan Totoro, Goofy (compilatie filmpjes van de classic op YouTube) en Frozen al zeggen. Ze weet dus heel goed wat ze wil kijken!

  • Als de tv aanstaat staart hij wel naar het beeldscherm, vooral tvoh vind hij leuk. Een meekijker dus. Ik zet hem er eigenlijk niet bewust voor, hij kan zichzelf nog prima spelend vermaken. Lang leve YouTube, gebruik ik vaak voor Bumba. Netflux kan trouwens ook zonder ondertiteling en nasynchronisatie.

 • Grappig, bij ons zijn dezelfde programma’s favoriet. Rupsje Nooitgenoeg kennen we alleen van de boekjes, dus die zal ik ook eens aanzetten. Onze dochter is ook groot fan van de film 101 dalmatiërs. Allemaal hondjes 🙂

  • Ohja, die is ook heel erg favoriet. Kon alleen 102 dalmatiers vinden op netflix.

 • Netflix is hier ook razend populair! Vooral Brandweerman Sam, Casper & Lisa en Conni momenteel. Zijn ook aanraders!

  • Leuk nieuwe tips, die zijn hier nog onbekend.

 • Leuk! Ik ben sinds kort ‘aan de’ Netflix en de kids zijn er dol op!

  • Leuk, als je tips hebt zijn ze altijd welkom.

 • Netflix is heel handig, fijn dat je ook een eigen account kan maken voor je kids en dan instelleningen aan kunt passen. Hier kijkt hij heel zelden Netflix maar Nijntje is favoriet!

 • Pingback:Peuter tv series - Mamaliefde

 • Series zijn hier ook een succes. Altijd een filmpje voor het slapen gaan.

  Nu hebben we nieuwsgierig aapje ontdekt. Een film, ze vinden het helemaal geweldig!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top