Frankrijk is lang een ‘achtergebleven’ gebied geweest waar we niet snel heen gingen op vakantie. Want daar ging ‘iedereen’ heen en om nu de massa achterna te gaan, in urenlange files. Nee, laat dat maar aan de anderen over. Trouwens landen zoals Italië en Portugal hadden mijn hart gestolen. Tot we in mei een weekje naar de Zuid-Franse kust gingen; met de auto en het land heeft bewezen dat hier veel moois te zien is. Ook al was het heel erg regenachtig. Toen ik de vraag kreeg of ik een Flower Camping in Frankrijk wilde bezoeken om mijn ervaringen te delen was ik dan ook meteen enthousiast. Helemaal omdat de vakantie naar Oostenrijk niet doorging omdat manlief pas heel laat definitief doorkreeg wanneer hij vrij had. Konden we toch ook even met zijn viertjes als gezin op pad.

Lees ook: Flower Camping le Chenaie – Yport
Lees ook: Siblu Camping Domaine de Kerlann
Lees ook: Kindvriendelijke camping Nederland; 23 leukste kindercampings klein of met overdekt zwembad
Lees ook: Bretagne met kinderen; Wat te doen? Leukste uitjes, bezienswaardigheden & kinderactiviteiten
Lees ook: Quiberon: Top tips, bezienswaardigheden, activiteiten, uitjes strand schiereiland Bretagne
Lees ook: Mont Saint-Michel bezoeken; Praktische tips van parkeren, getijden, kaart, bezienswaardigheden en meer
Lees ook: Megalieten van Carnac; Wat is een megaliet steen, Bezienswaardigheden menhirveld en strand vakantie

Camping Du Bois d’armour

Deze camping is net iets groter dan de vorige camping waar we op verbleven. Het is wel even zoeken, het dorpje Quiberon is namelijk een groot doolhof met smalle straatjes, eenrichtingsverkeerwegen en op iedere hoek van de straat wel een rotonde. Het beste kan je de bordjes volgen richting Sofitel Thalasso, dan eindig je precies naast de camping. Er zijn hier ruim 100 staanplaatsen en 200 accommodaties die je kan huren. Ook hier vind je dezelfde basisfaciliteiten die kenmerkend zijn voor de Flowercamping. Wat hier opvalt is het grote aantal van Franse bezoekers; Quiberon staat bekend als populaire bestemming bij de Fransen, maar vaak kom je wel Nederlanders tegen. Hier is dat even zoeken en kom je een verdwaalde Brit tegen.

Wat ik minder fijn vind is dat het een heel uitgestrekte camping is. Heb je een huisje ‘achteraan’ dan is het met kinderen toch 10 tot 15 minuten lopen naar het speeltuintje voor. Dat zijn namelijk de enigen op de camping. Je bent dan ook vlakbij de slagbomen waardoor we ze hier niet alleen durven laten gaan. We zien veel kinderen hier op fietsjes en hebben zelf ook de fietsen mee. Gelukkig is er hier een asfaltweg zodat we weer goed kunnen oefenen om zonder zijwieltjes te oefenen wat iedere dag een stuk beter gaat. Omdat het terrein zo groot is, zijn er twee wifi-netwerken. Helaas laat die bij onze accommodatie te wensen over, we krijgen gewoon geen verbinding met het netwerk. Voor bij de speeltuin is een ander netwerk, dat gaat een stuk beter. Met als gevolg dat manlief veel tijd doorbrengt met de kinderen bij de speeltuin ;-) roeger waren het voornamelijk staanplaatsen, dus overal vind je sanitairblokken. Ook met een wasruimte met wasmachine’s zodat je tussendoor een wasje kan draaien. Ideaal als je wat langer verblijft of er wat gebeurt.

Omdat de camping iets groter is, zijn de regels ook iets strenger, dat betekent dat de openings- en sluitingstijden van het zwembad strenger gehandhaafd worden. 19.00u sluiten is ook echt 19.00u sluiten en een uurtje later gaat ook het springkussen plat. In de avonduren is er dan ook niet heel veel meer te doen. Omdat je hier minder staanplaatsen hebt (en wij daar ook ver vandaan zitten) valt het op dat het ook vroeger stil is op de camping. Tussen elf en zeven mag je ook niet de camping verlaten of opgaan met de auto.

Hier vind je meer informatie over deze camping.

Faciliteiten op de camping

Bij de receptie vind je een centraal gedeelte met een restaurant / bar waar ook de ruimte is voor de animatie. Wij hebben hier pizza’s besteld, maar kregen na bestelling te horen dat het nog wel even zou duren. Pas rond tien uur waren de pizza’s klaar (en lagen de kinderen al op bed). Het animatieprogramma heeft een aantal zelfde elementen zoals karaoke en spelletjes, maar er is ook een concert en spelletjes op het strand. Er is net wat meer aandacht aan besteed, wat natuurlijk makkelijker gaat met een grotere camping. Bij het restaurant vind je ook een miniwinkeltje met wat basisproducten voor je het geval je die vergeten bent. Ook hier kan je iedere dag verse broodjes en croissantjes bestellen.

Zwembad

Buiten vind je een overdekt zwembad, het lijkt erop dat de zwembaden van dezelfde maker zijn, ze zijn precies hetzelfde opgezet; een ruim bad van 1.40m en een kleiner badje van 20 centimeter voor de kleuters. Waar ze in Yport niet zo onder de indruk waren had je hier diverse watersproeiers, stroompjes en een glijbaan. Ook dit zwembad heeft een overkapping die open of dicht kan en een aantal ligstoelen. Er was bovendien een medewerker aanwezig die toezicht hield. Het fijne van deze zwembaden is ook dat de kinderen niet zomaar het zwembad in of uit kunnen, er zit een slot op van mijn schouderhoogte waar zij dus niet binnen kunnen. Er is een speeltuin met een plastic toestel dat doet denken aan een piratenschip, er zijn meerdere glijbanen en de kinderen vermaken zich prima. Ook is er een klein draaimolentje en nog een wip. Iets verderop staat een luchtkussen. Bij het restaurant vind je een enorme zandbak met beachvolleybal net en een pingpongtafel. Het is allemaal net iets ruimer opgezet.

Accommodatie

Op de tweede camping verbleven we in een stacaravan, deze is qua oppervlakte een stuk kleiner dan een tent. Je hebt dus minder leefruimte. De mobilhome is zeer compact ingericht, zo heb je twee slaapkamers. Waarvan één met tweepersoonsbed (wel fijn dat ze aan elkaar zitten, en deze kraakte niet ;-) ) en een kamer met twee eenpersoonsbedden. Heel fijn was dat de bedden hier al op