Skip to Content

LEGO Botanical; 12 duurzame bloemen en planten

LEGO Botanical; 12 duurzame bloemen en planten

Een van de nieuwste series is de LEGO Botanical serie; dit is onderdeel van de LEGO Icons bouwsets en zijn gericht op volwassenen. Het begon met een seizoensset zoals tulpen en rozen en na het succes werd dit uitgebreid met het bloemen boeket. Sindsdien worden er ieder jaar nieuwe sets aan toegevoegd.

Het voordeel van deze sets is ook dat ze prima te ‘mixen en matchen’ zijn. Je kan dus beginnen met de bloemen te maken volgens de beschrijving, maar daar vervolgens je eigen draai aan te geven. Door bloemen uit verschillende sets met elkaar te combineren of ze net iets aan te passen. LEGO is tenslotte ook een stukje creativiteit!

LEGO Creator Expert Bloemenboeket (10280)

LEGO Botanical; bloemen en planten - LEGOliefde.nl

Dit is de eerste set uit de Botanical serie. Het LEGO® Bloemenboeket bestaat uit een heleboel prachtige bloemen in een reeks verbluffende kleuren en is helemaal gemaakt van LEGO onderdelen.

De stengels zijn verstelbaar, dus je kunt het boeket gemakkelijk aanpassen aan verschillende vazen en je LEGO bloemen overtal tentoonstellen. Leef je uit met dit creatieve, ontspannende project en bouw een opvallende blikvanger. Deze botanische kunstbloemen geven prachtige extra kleuren voor in huis.

Elk detail van het boeket is gemaakt van LEGO onderdelen die je kunt aanpassen voor een uniek resultaat. De meeste bloemen hebben bloemblaadjes die je kunt verstellen, zodat je op een leuke manier allerlei verschillende boeketten kunt maken.

Haal de stengels uit elkaar en combineer ze om de hoogte en vorm van de bloemen aan te passen.

Deze set maakt deel uit van de LEGO Botanische Collectie voor volwassenen en bevat een aantal onderdelen die zijn gemaakt van plantaardig kunststof dat is vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet.

LEGO Creator Expert Bonsaiboompje (10281)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Laat je creativiteit de vrije loop en stort je op de kunstvorm bonsai met dit prachtige LEGO® Bonsaiboompje. Met dit praktische project breng je tijdens het bouwen wat rust en kalmte in je dag.

Volg de wisseling van de seizoenen en vervang de roze bloesem door groene bladeren. Geef je fantasie de ruimte en creëer een unieke bloeiende boom, compleet met pot en standaard.

Het LEGO Bonsaiboompje wordt geleverd met een rechthoekige pot en een LEGO standaard met houten lateffect: met recht een bijzondere blikvanger voor in huis of op kantoor. Deze set prikkelt vast en zeker ieders verbeelding met zijn schoonheid, of het nu een verjaardagscadeau voor een dierbare is of een traktatie voor jezelf.

De set maakt deel uit van de LEGO Botanische Collectie voor volwassenen en bevat bladelementen die zijn gemaakt van plantaardigkunststof dat is vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet.

De set bevat verwisselbare onderdelen, zodat je het bonsaiboompje een andere look kunt geven met klassieke groene bladeren of lenteachtige roze kersenbloesem. Je kunt beide sets met bladeren helemaal op je eigen manier rangschikken voor een unieke blikvanger. Volg de seizoenen en verwissel de kleuren voor een opvallend object voor in huis of op kantoor.

Bekijk het grappige kikkerontwerp dat schuilgaat achter elk roze bloemetje. Dankzij de rechthoekige pot en de LEGO® standaard met houten lateffect is het heel eenvoudig om het elegante boompje een mooie plek te geven.

LEGO Creator Expert Paradijsvogelplant (10289)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Bouw deze prachtige LEGO® Paradijsvogelplant en laat iedereen je liefde voor groen zien. De set is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een kleurrijke, onderhoudsvrije plant die volop in bloei staat en een echte eyecatcher is.

Een prachtig eerbetoon aan een van de opvallendste planten ter wereld. Doordat je de bloemen en bladeren kunt bewegen, kun je er je eigen unieke pronkstuk van maken. Zet de plant in een zacht briesje en zie hoe het model net als een echte plant heen en weer wiegt.

Doordat je de plant geen water hoeft te geven is dit niet alleen een topcadeau voor plantenliefhebbers, maar ook voor iedereen zonder groene vingers. Je kunt de bloemen en bladeren verstellen en zo je eigen unieke paradijsvogelplant samenstellen.

Met verrassende LEGO elementen: heb je de paarse LEGO zwaardjes al gezien die de meeldraden van de bloem voorstellen?

LEGO Vetplanten (10309)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Maak met deze set je eigen vetplanten; creëer 9 verschillende planten. Deze zijn geïnspireerd op echte vetplanten, voor elke plant is goed gekeken naar zijn echte tegenhanger. Bewonder de verschillende vormen, texturen en kleuren die samen een prachtig displaymodel vormen.

In deze set zitten ook verschillende LEGO elementen verborgen die zijn geïnspireerd op andere sets. Er zijn 3 boekjes met bouwinstructies voor de 9 plantensoorten, zodat je deze set samen met je vrienden of familie kunt bouwen

Ben je klaar, dan pas je eenvoudig je displaymodel aan door de planten bij elkaar, in kleine groepjes of los neer te zetten voor een persoonlijke touch in de woonkamer, op je werk of in je studentenkamer.

LEGO Orchidee (10311)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Geniet van een ontspannend bouwproject en maak een prachtige plant voor in huis met dit LEGO® Orchidee (10311) modelbouwproject voor volwassenen. Neem rustig de tijd en zet de gedetailleerde witte en roze bloemen en de vaas in elkaar.

Het model is geïnspireerd op een echte orchidee en heeft onderaan 5 bladeren en 2 luchtwortels voor een authentiek displaymodel.

Bouw de blauwe geribbelde vaas en vul deze met de bruine LEGO onderdelen: de schorsstukjes waar een echte orchidee in groeit.

Bijzonder is dat er op unieke manieren andere LEGO® onderdelen zitten verborgen die zijn geïnspireerd op andere sets, zoals schilden van minifiguren en dinosaurusstaarten voor de kelkbladeren en wortels.

Geef je eigen draai aan je orchidee door de stengels, bloemen, wortels en bladeren van het model aan te passen voor de perfecte look of bouw de stengels op andere manieren voor verrassende nieuwe combinaties.

LEGO Icons Wildbloemen boeket (10313)

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

Bloemen krijgen is altijd leuk en dit LEGO Icons Wilde bloemen boeket (10313) geeft een creatieve draai aan een tijdloos cadeau. Dit is de opvolger van het succesvolle LEGO flower Bouqet 10280.

Deze set maakt deel uit van de revolutionaire LEGO Botanical Collection en bevat een aantal onderdelen die zijn gemaakt van plantaardige kunststof die is vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet.

Het wilde bloemen boeket met 16 bloemen is volledig gemaakt van verfijnde LEGO onderdelen en bevat 8 soorten wilde bloemen met verstelbare stelen. De bloemen zijn geïnspireerd op korenbloemen, lavendel, schijnpapaver, fluitenkruid, ledervarens, gerbera’s, ridderspoor en lupines.

Eenmaal voltooid, kunnen deze LEGO bloemen worden neergezet in een mooie vaas en vormen ze een echte blikvanger die elke ruimte zal opfleuren.

LEGO Icons Dried Flower Centrepiece (10314 )

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

Een tweede nieuwe set in de LEGO Icons serie is deze set met gedroogde bloemen voor volwassenen. Dit is een prachtige centerpiece in herfstkleuren met onder andere een gerbera en een roos.

Deze set kan je zowel op tafel neerzetten als bloemstuk, of aan de wand hangen. De bloemen kunnen los van elkaar gebouwd worden, zodat er meerdere personen tegelijkertijd aan kunnen bouwen.

Deze set maakt deel uit van de LEGO Botanical Collection voor volwassenen en bevat een aantal onderdelen die zijn gemaakt van plantaardige kunststof die is vervaardigd uit duurzaam geteeld suikerriet.

De bouwset met kunstbloemen is een uniek cadeau-idee voor liefhebbers van planten en de natuur, voor hun verjaardag of voor een andere speciale gelegenheid.

LEGO Floral Art (31207)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Met deze LEGO Art Bloemkunst (31207) set kun je jouw botanische creativiteit de vrije loop laten. Combineer opvallende kleuren met verschillende ontwerpmogelijkheden.

Je kunt jouw fantasie ook tot bloei laten komen met je eigen motief. Geniet van de mooie bloemen en ervaar volop rust en ontspanning terwijl je elk onderdeel op zijn plaats klikt.

Open de doos en ontdek alle creatieve opties. Kies de bloemen en de kleurvarianten. Zet alles in elkaar en laat jouw kunstwerk vol trots zien. Maak het helemaal af met een witte omlijsting van LEGO stenen en hang vol trots het aan de muur of zet het op een plank.

Betreed een creatieve zone en maak kennis met LEGO sets voor volwassenen. Ontspan je en bouw gedetailleerde siervoorwerpen die een ode brengen aan de wereld van kunst, natuur, entertainment, reizen, gamen, sport, wetenschap, technologie, motorsport en geschiedenis.

LEGO rozen (40460)

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

Vier een bijzondere gelegenheid met deze LEGO® Rozen (40460). Ze zijn het ideale cadeau voor Valentijn, Moederdag of om iemand te laten weten hoeveel je om hem of haar geeft.

En ze zorgen voor een ware kleurenpracht in elke ruimte wanneer je ze in een vaas zet. Deze eenvoudig in elkaar te zetten set bevat 2 rode bloemen, groene bladeren en in lengte verstelbare stelen.

LEGO tulpen (40461)

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

Vier de lente of een andere bijzondere gelegenheid met deze LEGO® Tulpen (40461). Ze zijn het ideale cadeau voor Moederdag of om iemand te laten weten hoeveel je om diegene geeft.

De eenvoudig in elkaar te zetten set bevat 3 bloemen – 1 witte, 1 paarse en 1 gele – met lichtgroene bladeren die symbool staan voor het frisse nieuwe leven in de lente. Dankzij de in lengte verstelbare stelen passen ze in de meeste vazen.

LEGO zonnebloemen (40524)

LEGO Botanical; bloemen en planten

Zonnebloemen zorgen altijd en overal voor een vrolijke, positieve sfeer. Nu kun je je eigen versie bouwen van deze geliefde bloem met de fleurige LEGO® Zonnebloemen (40524) bouwset.

Maak een opvallend tafereel van zonnebloemen of creëer een gemengd boeket in combinatie met andere sets. Ook geweldig als cadeau voor Moederdag of een ander moment waarop je een familielid of geliefde wilt verrassen.

LEGO narcissen (40646)

LEGO Botanical sets - LEGOliefde.nl

Fleur je dag op met deze 4 decoratieve LEGO® Narcissen (40646). Bouw de 2 gele en 2 witte bloemen en zet ze neer in je eigen vaas (niet inbegrepen).

Dankzij de aanpasbare bladeren is het eenvoudig om je blikvanger aan te passen. Deze set is ook een mooi cadeau voor Valentijnsdag of een andere gelegenheid. Je kunt de narcissen combineren met andere LEGO bloemensets.

Linda van Aken