Skip to Content

Kerstavond: Hoe te vieren en wat te doen

Kerstavond: Hoe te vieren en wat te doen

Kerstavond is een magische tijd van het jaar, een tijd waarin families en vrienden samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap en te vieren wat het belangrijkst is in het leven.

Of je nu een groot feest of een intieme bijeenkomst plant, er zijn talloze manieren om Kerstavond te vieren. In dit artikel zullen we enkele tips en ideeën delen over hoe je Kerstavond kunt vieren en wat je kunt doen om er een onvergetelijke avond van te maken.

Bereid Je Huis Voor op Kerstavond

Voordat de gasten arriveren, is het belangrijk om je huis klaar te maken voor Kerstavond. Begin met het decoreren van je huis met kerstversieringen en lichten om de feestelijke sfeer te creëren. Zet ook wat kaarsen aan om een warme en gezellige sfeer te creëren. Als je een kerstboom hebt, versier deze dan met lichtjes en ornamenten om een mooie, feestelijke blikvanger te creëren.

Bak Kerst Lekkernijen

Niets zegt Kerstmis zoals een assortiment aan lekkernijen en hapjes. Bak wat koekjes, brownies, of een kersttaart om te delen met vrienden en familie. Het bakken van koekjes is ook een geweldige activiteit om samen met kinderen te doen en kan een leuke manier zijn om hen te betrekken bij de voorbereidingen voor Kerstavond.

Geniet van Een Heerlijke Kerstmaaltijd

Een belangrijk onderdeel van Kerstavond is de maaltijd. Of je nu gaat voor een klassieke kerstmaaltijd of iets unieks en anders, het belangrijkste is om tijd te besteden met de mensen van wie je houdt en te genieten van heerlijk eten. Plan van tevoren wat je wilt bereiden en maak een boodschappenlijstje om ervoor te zorgen dat je alle benodigde ingrediënten in huis hebt.

Speel Kerstspelletjes

Kerstavond is een geweldige gelegenheid om samen spelletjes te spelen. Er zijn talloze kerstspellen die je kunt spelen, zoals kerstbingo, kersttrivia, en kerstkaartspellen. Of je nu kiest voor een competitief spel of iets meer ontspannends, het spelen van spelletjes kan een geweldige manier zijn om de avond door te brengen en te genieten van elkaars gezelschap.

Kijk Een Kerstfilm

Het kijken van een kerstfilm is een andere leuke manier om Kerstavond door te brengen. Kies een film die iedereen leuk vindt en maak het gezellig met wat popcorn, kerstkoekjes en warme chocolademelk. Een paar goede kerstfilms om te kijken zijn “Home Alone,” “Love Actually,” en “Elf.”

Doe Een Actie Voor Een Goed Doel

Kerstavond is ook een tijd om te denken aan degenen die het minder goed hebben. Overweeg om een donatie te doen aan een goed doel of om deel te nemen aan een vrijwilligersactiviteit voor een goed doel. Dit kan een geweldige manier zijn om de ware geest van Kerstmis te ervaren en om iets positiefs bij te dragen aan de samenleving.

Maak Kerstversieringen

Een andere leuke activiteit om samen te doen op Kerstavond is het maken van kerstversieringen. Maak samen met familie of vrienden kerstkransen, papieren sneeuwvlokken of maak kerstballen van klei. Dit kan een leuke manier zijn om herinneringen te maken en samen creatief te zijn.

Vertel Kerstverhalen

Kerstavond is een perfecte gelegenheid om Kerstverhalen te vertellen. Verzamel verhalen van Kerstmis uit je familiegeschiedenis of deel kerstverhalen van over de hele wereld. Of maak er een spel van en laat iedereen een kerstverhaal vertellen en laat anderen raden of het verhaal waar is of niet.

Zing Kerstliedjes

Een andere leuke activiteit om samen te doen op Kerstavond is het zingen van kerstliedjes. Kies een aantal van je favoriete kerstliedjes uit en zing ze samen met familie of vrienden. Dit kan een leuke manier zijn om in de feeststemming te komen en samen te genieten van de muziek.

Maak een Kerstfoto

Maak van Kerstavond een blijvende herinnering door een familiefoto te maken. Kies een plek in huis of buiten in de buurt die geschikt is voor de foto en zorg ervoor dat iedereen klaarstaat met zijn of haar mooiste kerstkleding. Dit kan een leuke manier zijn om herinneringen te maken en om later terug te kijken op deze speciale avond.

Naar de kerk

Bij veel gelovigen zal de kerstnachtdienst mooie herinneringen oproepen. Want midden in de nacht naar de kerk gaan, waar alles mooi verlicht is, vol vreugde gezongen wordt en de banken uitpuilen: dat is toch echt wel anders dan een gewone kerkdienst op zondagmorgen.

Hier is het sinds een aantal jaar ook de gewoonte om daarna nog met elkaar Glühwein of warme Chocomel te drinken. Een heerlijk, warm begin voor de kerstdagen. Natuurlijk ben je ook als niet-gelovige gewoon welkom om dit feest mee te maken en mag ook jij horen dat Jezus geboren is voor ons.

Kortom, Kerstavond biedt talloze mogelijkheden om te vieren en te genieten met de mensen van wie je houdt. Of je nu kiest voor een intieme bijeenkomst of een groot feest, er zijn talloze manieren om deze avond onvergetelijk te maken.

Of het nu gaat om het bakken van kerstlekkernijen, het spelen van kerstspelletjes of het vertellen van kerstverhalen, de sleutel is om tijd door te brengen met familie en vrienden en te genieten van elkaars gezelschap. En vergeet niet, het belangrijkste is om te genieten van de feestelijke sfeer en de magie van Kerstmis te delen met de mensen om je heen.

Linda van Aken