Skip to Content

Haal het beste uit je interieur met deze handige gereedschappen

Haal het beste uit je interieur met deze handige gereedschappen

Het perfectioneren van je woning zit hem in de details. Door bepaalde aanpassingen tijdens of direct na een verbouwing kun je jouw huis een professionele en strakke uitstraling geven. Hier bespreken we enkele gereedschappen die handig zijn om dit te bereiken.

Stucspaan

Met een stucspaan is het mogelijk om pleister aan te brengen en glad te strijken op wanden. Door de platte en brede kop is het mogelijk om de pleister goed en gelijkmatig te verdelen en waardoor je een gladde afwerking krijgt. Bij het aanbrengen van pleister is het dus altijd goed aan te raden om een stucspaan te gebruiken.

Wandschuurmachine

De wandschuurmachine is ideaal om grote oppervlakken te schuren. Denk hierbij aan muren of plafonds die je op een efficiënte manier wil schuren. Er zijn verschillende soorten wandschuurmachines dus wanneer je er één gaat gebruiken is het goed om online te zoeken naar wandschuurmachines kopen.

Zo heb je machines met een langwerpige kop waarmee je makkelijk een plafond kan schuren om het plafond glad te strijken. Daarnaast zijn er ook machines met een grote kop om makkelijk grote oppervlakken te schuren om op die manier oneffenheden en ruwheid te egaliseren.

Gipsplaatschaar en gipsplaatvijl

Om jouw gipsplaten compleet af te maken, is het verstandig om gebruik te maken van een schaar en vijl die specifiek voor gipsplaten bedoeld zijn. Een gipsplaatschaar is ontworpen om grote gipsplaten op maat te knippen. Met een professionele gipsplaatschaar is het mogelijk om zeer specifiek gipsplaten af te snijden zodat je met de juiste vormen en maten jouw wand of plafond van een gipsplaat kan voorzien.

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een gipsplaatvijl. Deze vijl is specifiek ontworpen om jouw gipsplaten fijn te schuren. Je kunt deze vijl gebruiken om kleine ongelijkheden op de gipsplaat weg te halen waardoor de gipsplaat een glad oppervlak is. Naast dat dit fijn is, ziet het er ook een stuk mooier en strakker uit om gebruik te maken van zowel een schaar als een vijl specifiek voor gipsplaten.

Kortom, om jouw huis helemaal af te maken is het belangrijk om deze focus al te hebben tijdens de verbouwing van je huis. Door oppervlakken glad te maken en ruwheid/oneffenheden te egaliseren, krijg je een veel mooiere uitstraling in jouw woning. Dit kan met onder andere een stucspaan, wandschuurmachine, gipsplaatschaar of -vijl.

Floortje