De 25 beste kinder-/jeugdfilms op Netflix

Hoewel we alweer een aantal mooie zomerse dagen achter de rug hebben, zullen er heus nog wel een aantal volgen waarop het regent. Zulke dagen zijn bij uitstek geschikt om lekker op de bank een filmpje te kijken. Het liefst met het hele gezin, lekker knus tegen elkaar aan, voorzien van wat lekkers op tafel. Ik deel de 25 beste kinder- en jeugdfilms op Netflix met jullie!

Lees ook: De leukste netflix series voor kinderen
Lees ook: De leukste kinderfilms en series op Netflix voor jongens
Lees ook: Leuke griezelfilms geschikt voor kinderen; voor Halloween

Lilo & Stitch (2002)


Lilo is een bijzonder 5-jarig meisje uit Hawaï: ze heeft een aparte kijk op het leven, en het allerliefste wat ze doet, is het verzorgen van dieren. Ondertussen hebben buitenaardse wezens op een ver weg gelegen planeet de gevaarlijkste crimineel die op de planeet rondloopt op weten te pakken. Ze zenden hem met een raket naar een gevangenisplaneet.

Kijkwijzer: Vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Winnie de Poeh (2011)


In het Honderd Bunder Bos beleven Winnie the Pooh en zijn maatjes weer de grootste avonturen. Eeyore is zijn staart kwijt en Owl stuurt de hele club er op uit om Christopher Robin te redden van een verzonnen boosdoener. Daarnaast wordt het een heel drukke dag voor een beer die alleen maar wat honing wilde vinden.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Lees ook: Janneman Robinson & Poeh film bioscoop recensie

Anastasia (1997)


De enige overlevende van de Romanovfamilie, Anastasia, neemt contact op met Dimitri en Vladimir. Met hen gaat ze op zoek naar haar familie in Parijs, terwijl Rasputin achter haar aan zit met het doel haar te vermoorden.
Kijkwijzer: Vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Ducktales: Het Geheim van de Wonderlamp (1990)


Oom Dagobert en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak zijn op zoek naar de legendarische schat van Collie Baba. Wanneer ze die eindelijk gevonden hebben, neemt de gemene tovenaar Merlock hen alles af. Met behulp van een oude olielamp en de daarin woonachtige vriendelijke geest zetten ze de achtervolging in.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Achtste groepers huilen niet (2012)


De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep acht en is helemaal wild van voetbal. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uitziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een bijzonder plan.
Kijkwijzer: Vanaf 9 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Oorlogsgeheimen (2014)


Zomer 1943. Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. Tuurs ouders (Loek Peters en Eva Duijvestein) gaan bij het verzet en ook zijn grote broer (Nils Verkooijen) doet geheimzinnig. Lambert’s familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, een meisje uit het westen, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keuze drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.
Kijkwijzer: Vanaf 6 jaar, bevat geweld en grof taalgebruik en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Minoes (2001)


Journalist Tibbe staat op het punt om ontslagen te worden, maar de hoofdredacteur geeft hem nog een kans. Dan maakt hij kennis met het raadselachtige vrouwtje Minoes. Zij is, naar zeggen, vroeger een kat geweest, en ze gedraagt zich inderdaad nogal katachtig: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten praten. In ruil voor onderdak levert ze Tibbe nieuws via haar kattenpersdienst. Eindelijk heeft Tibbe succes als journalist, totdat hij meneer Ellemeet, de directeur van de deodorantfabriek, ontmaskert als zwendelaar.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Mees Kees (2012)


Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en supergrappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is. Gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spiderman en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Al bloeit Tobias door de aanwezigheid van Mees Kees op, Kees merkt dat er iets met Tobias is. Hij heeft nooit brood mee bijvoorbeeld. Dat komt omdat zijn vader dood is en zijn moeder de hele dag in bed ligt. Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets…
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Dummie de Mummie (2014)


Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? In het geval van Goos en zijn vader Klaas loopt hun idee om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is uit op een heel stoer avontuur. Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld.

Snuf de Hond in oorlogstijd (2008)


Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij “Vredehoeve”. Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert hem te ontdooien. Om een maatje te hebben heeft hij een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Samen beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

De schippers van de Kameleon (2003)


Hielke (Koen van der Donk) en Sietse (Jos van der Donk) zijn een tweeling die in het dorp Lenten wonen, dat gelegen is aan een meer. De jongens kijken vaak verlangend naar alle boten die er varen, maar een eigen boot zit er niet in. Wanneer hun vader, smid Klinkhamer, een boot op de kop kan tikken, komt de droom van de twee jongens uit. De sloep heeft echter nog geen motor. Niet lang daarna wordt het dorp getroffen door een windhoos en rijdt de dokter met zijn auto in de sloot. Door oplettendheid van Sietse wordt de dokter van verdrinking gered. Als beloning geeft de dokter de tweeling een motor. Ze noemen hun nieuwe trots ‘De Kameleon’ en in hun speedboot vaart de tweeling allerlei avonturen tegemoet.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld en grof taalgebruik.

Kameleon 2 (2005)


Sietse en Hielke worden geconfronteerd met een laffe en zeer laaghartige streek van twee jongens uit de stad. Ze hebben Marieke, een Vlaams meisje, bijna laten verdrinken. Ze was al erg ziek. Ze dreigt dood te gaan als er niet snel ‘dure’ medische hulp komt. De jongens zetten de aanval in op twee fronten. Ze gaan achter de daders aan en zamelen tegelijkertijd geld in.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Wiplala (2014)


De film vertelt het verhaal over een klein mannetje genaamd Wiplala (Geza Weisz), dat bij toeval in het keukenkastje gevonden wordt door het negenjarige zoontje van de familie Blom. Wanneer hij per ongeluk het hele gezin net zo klein tovert als hijzelf, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een heel grote wereld.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat grof taalgebruik en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Apenstreken (2015)


De ondeugende Wim wil graag naar school maar moet met de andere weeskinderen in de fabriek werken van de gemene weeshuis directrice Delphine, die hem wijsgemaakt heeft dat hij 12 is, terwijl hij 10 is. Als Wim ontsnapt komt hij samen met een brutale aap terecht op het platteland. Wim en aap gaan in het geheim bij Jet wonen op de boerderij. Jet en haar vrienden helpen Wim zodat hij stiekem naar school kan. Ondertussen zoekt iedereen naar Wim, hij moet uit de handen blijven van de gemene directrice en zelfs de politie!
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Mees Kees op kamp (2013)


Mees Kees op Kamp is de opvolger van de succesvolste familiefilm van een jaar eerder: Mees Kees. In Mees Kees op Kamp, gebaseerd op het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens het kamp met de hele klas. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten, krijgt Mees Kees de taak om alles in goede banen te leiden. Maar of dat helemaal goed gaat…
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Mees Kees op de planken (2014)


De klas van Mees Kees (Willem Voogd) gaat een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, iets dat er toch een beetje op lijkt… Hij komt met een echte “Mees Kees”-oplossing. Maar wanneer de oude juf terugkomt en Dreus er achter komt dat Mees Kees alles op z’n kop heeft gezet, moet Mees Kees naar de kleuters en lijkt alles mis te gaan voor Tobias, Sep en de rest van de klas…
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Storm: Letters van Vuur (2017)

<.center>
‘Storm’ speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 9 jaar, bevat grof taalgebruik en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Snuf de hond en de jacht op vliegende Volckert (2008)


Tom en Mirjam horen van Bouke de legende van een spookachtige verschijning ‘Vliegende Volckert’ die vroeger iedereen in het dorp lastig viel. Samen met Snuf gaan Tom en Mirjam op onderzoek uit. Vlakbij het moeras komen ze jachtopziener Grevendonk tegen die zegt in de val te zijn gelokt door een spook. Als er in het dorp meerdere onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden komen de dorpelingen in actie en gaan onder leiding van agent Bantvink het moeras in. Daar komen ze voor een nare verrassing te staan. De dorpelingen zijn van mening dat het spook ‘Vliegende Volckert’ echt bestaat. In het dorp ontmoet Tom een oude bekende die denkt samen met Snuf het mysterie op te lossen, maar zullen ze erachter komen wie de echte Vliegende Volckert is?
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 9 jaar en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Dolfje Weerwolfje (2011)


Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Hij worstelt met zichzelf omdat het onbevangen wolfje ’s nachts tot heel andere dingen in staat is dan de verlegen jongen overdag. Zal het hem lukken zichzelf te accepteren zoals hij is? Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

The BFG (2016)


Wanneer het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sophie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeed ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen…
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Pete’s Dragon (2016)


Al jaren maakt Houtsnijder Meneer Meacham kinderen blij met zijn verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie die samen beweert te leven met een gigantische, groene draak genaamd Elliott. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van Meneer Meacham. Daarom gaat Grace samen met haar vriendin Natalie op zoek naar de waarheid. Een zoektocht die resulteert in wonderlijke vriendschappen.
Kijkwijzer: Geschikt vanaf 6 jaar, bevat geweld en kan af en toe wat spannend (eng) zijn.

Poeh’s Lollifanten Film (2005)


In het woud van Pooh, Piglet, Tigger en Roo gebeuren rare dingen. Pooh denkt te begrijpen wat er aan de hand is. Er lopen aparte wezentjes rond: de Heffalumps. Niemand weet of zij kwaad in de zin hebben of dat ze juist heel lief zijn.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

De Boefjes (1994)


Als Alfalfa verliefd wordt op de negenjarige Darla, begint hij te twijfelen aan zijn toewijding tot de ‘He-man Woman Haters Club’. Na een rechtszaak wordt hij veroordeeld om Darla en alle andere meisjes te vergeten. Alfalfa heeft hier moeite mee, mede omdat een nieuw rijkeluiskind zijn plaats in wil nemen. Daarnaast heeft de bende geldproblemen omdat ze een nieuw clubhuis willen bouwen.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden.

Garfield (2004)


Garfields baasje Jon zet Garfields perfecte leventje op zijn kop als hij de domme hond Odie in huis haalt. Garfield heeft vanaf dat moment slechts één levensdoel: Odie uit zijn huis en zijn leven. Wanneer Odie echter ontvoerd wordt door een hondentrainer heeft Garfield toch wel medelijden met hem en komt in actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Twinsters (2015)

In deze film maak je kennis met de Amerikaanse actrice Samantha, die woont in Los Angeles en de Franse student ontwerpster Anaïs, die in Londen woont. Ze kennen elkaar niet, maar op 21 februari 2013 krijgt Samantha een Facebookbericht van Anaïs. Vrienden haar hadden namelijk een Samantha zien opduiken in een YouTube-filmpje en waren verbaasd hoeveel deze twee meisjes op elkaar leken. Als beiden ook nog eens op dezelfde dag geboren zijn, bestaat de mogelijkheid dat ze tweelingzussen zijn.
Kijkwijzer: Vanaf 6 jaar, bevat geweld en grof taalgebruik.

Welke film(s) wil jij graag kijken?

Amanda

Amanda

Blogger & Eigenaar at KiDDoWz
33 jaar - Trotse moeder van 2 boys ('09 en '16) - Vriendin van de allerleukste - Fulltime blogger - Levensgenieter - Duizendpoot
Amanda

Latest posts by Amanda (see all)

Summary
Review Date
Reviewed Item
Leuke kinderfilms op Netflix Nederlands gesproken
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top