Skip to Content

Bevrijdingsdag met kinderen; activiteiten en uitjes

Bevrijdingsdag met kinderen; activiteiten en uitjes

Twee nationale feestdagen, achter elkaar, maar zo groot in contrast.

De tweede dag, een dag van opluchting, en feest. De dag waarop we vieren dat de bezetting door de Duitsers verleden tijd is. Wist je dat dit in andere Europese landen 8 mei is. De dag waarop Duitsland capituleerde?

Ook al is vijf mei een nationale feestdag, niet iedereen is vrij. In eerste instantie een keer in de vijf jaar. Maar nu is het vooral afhankelijk van je CAO.

Fokke & Sukke: Bevrijdingsdag - mamaliefde

Bevrijdingsdag

Hoe dan ook, Bevrijdingsdag moet gevierd worden. Gevierd met grote festivals. Verspreidt over het hele land worden er achttien festivals georganiseerd. Met bekende Nederlandse artiesten die als “ambassadeur van de vrijheid” met helikopter van festival naar festival reizen.

Eindigend in Amsterdam, met het grote festival waar ook de Koning bij aanwezig is. De dag begint met vuur, het bevrijdingsvuur. Aangestoken door de minister-president, waarmee het startsein wordt gegeven voor alle festiviteiten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar zelf nooit zoveel mee heb gedaan. Die grote festivals zijn gewoon niets voor mij. Lijkt me heel gezellig hoor, maar ik hou niet zo van die grote mensenmassa’s.

Koninginnedag zit op het randje. Daarom een aantal plaatjes, ter inspiratie, omdat plaatjes soms meer zeggen dan woorden.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)