Skip to Content

The Christmas Show; Doornroosje en de Kerstprins recensie

The Christmas Show; Doornroosje en de Kerstprins recensie

Het is onderhand een traditie geworden; het spektakel van The Christmas Show aan het einde van het jaar. Een indrukwekkende voorstelling waar een groot aantal Nederlanders aan meewerken.

Ieder jaar staat er een ander sprookje centraal wat als rode draad door de avond heen loopt. Dit jaar is dat het bekende verhaal van Doornroosje. Maar dan wel op een eigentijdse manier met de nodige verrassingen.

The Christmas Show

Doornroosje en de Kerstprins is een prachtig volwassen sprookje vol spanning, humor, zang én dans. Laat je betoveren tijdens deze familieshow vol magie en vier de start van de feestdagen in de Ziggo Dome. De afgelopen vier jaar streek de visuele spektakelshow vol dans en speciaal voor deze show gearrangeerde muziek neer in de Ziggo Dome.

Alle shows, waaraan veel bekende namen meewerkten, waren uitverkocht. Dit jaar is dus een jubileumjaar met de vijfde voorstelling. Jaarlijks ontvangt The Christmas Show 50.000 bezoekers. Voor veel gezinnen is de show inmiddels dan ook een kersttraditie geworden.

Het verhaal

Voor de jubileumeditie van The Christmas Show staat één van ‘s werelds meest geliefde sprookjes centraal. Dit jaar zal met indrukwekkende decors, muziek en kostuums het verhaal van ‘Doornroosje en de Kerstprins’ worden verteld. Het klassieke verhaal van de schone slaapster is speciaal voor The Christmas Show omgetoverd tot een kerstsprookje. Zal het Doornroosje lukken om na 100 jaar slaap met Kerst haar droomprins te vinden?

Lang geleden en hier ver vandaan, leven een koning en koningin. Hun grootste wens is het krijgen van een kindje. Jaren gaan voorbij totdat deze wens eindelijk uitkomt. De geboorte van de prinses wordt groots gevierd en het hele koninkrijk rukt uit. De koning is echter alleen één iemand vergeten…Fee Fataal is niet uitgenodigd!

Plots verschijnt zij toch en spreekt een vloek uit over de pasgeboren prinses Roosje. Voor zij zestien jaar wordt zal zij zich prikken en in een slaap vallen die honderd jaar duurt. Alleen echte liefde kan haar redden. Om haar te beschermen sturen haar ouders Roosje naar de veiligste plek op aarde; de Noordpool waar de Kerstman woont. Maar ooit zal zij terug moeten keren naar haar land om koningin te worden. Lukt het haar vóór die tijd de ware liefde te vinden?

De Cast

Ook dit jaar zijn er weer verschillende bekende namen, voor jong en oud die hun medewerking verlenen. Carlo Boszhard, één van de drijvende krachten achter ‘The Christmas Show’ samen met Maurice Wijnen, schrijft ieder jaar het script en vertolkt in de show ook de rol van verteller en zal de avond aan elkaar praten. Daarnaast schitteren in dé must see voor de hele familie ook Buddy Vedder als hulpje van de Kerstman.

De rol van prinses Doornroosje is weggelegd voor de internationaal bekende Celinde Schoenmaker en de prins wordt gespeeld door zanger Tim Douwsma. Daarnaast spelen Famke Louise, Ilse Warringa en Esmée van Kampen de drie feeën; Fee Fataal, Fee Formidabel en Fee Fresh. De rol van de koning en die van de Kerstman; want het blijft tenslotte een kerstshow, is weggelegd voor acteur Ger Otte.

lse Warringa: ”Toen Carlo Boszhard me vroeg voor de rol van de boze Fee Fataal in The Christmas Show, hoefde ik niet lang na te denken. Dat wordt natuurlijk feest! Erg leuk om eens zo’n komische rol te spelen in een enorm ‘theater’ als Ziggo Dome!”

Tim Douwsma vult aan: “Te gek dat ik eindelijk mag delen dat ik een rol ga spelen in The Christmas Show. Ik kan niet wachten om de rol van de prins met veel humor en zelfspot neer te zetten. Ziggo Dome wordt op 21 en 22 december de allerleukste kerstplek van Nederland!”

Famke Louise: ‘Ik heb veel zin om nog een keer met Carlo samen te werken! We hadden op de set van Derrière bij de TV Kantine zo’n leuke klik dat daar dit project is uitgerold. Ik wilde altijd al eens in een groots opgezette productie spelen en dat ik nu een te gekke fee uit één van mijn favoriete sprookjes mag zijn, is een droom die uitkomt. Ik vind het heel spannend om mijn eigen invulling aan Fee Fresh te geven, want ik laat mijn gekke en serieuze kant zien in deze rol.’

Algemene informatie

Op 21 en 22 december kun je tijdens de kerstvakantie genieten van deze show in de Ziggo Dome; in totaal zijn er vijf shows op verschillende tijdstippen.

The Christmas Show is een samenwerking van RTL en Medialane.

Lees ook: Scrooge Live keert terug in Dordrecht

Meer informatie vind je hier
Linda van Aken