Skip to Content

Capfun de Sprookjescamping review in Rheeze met kinderen

Capfun de Sprookjescamping review in Rheeze met kinderen

Dag als het mag.

De Sprookjescamping Vechtstreek ligt in de omgeving van Dalfsen, Ommen en Hardenberg. In deze schitterende regio in Nederland kwam ik vroeger al met mijn ouders, later ook ieder jaar met scoutingkampen en met de kinderen hebben we hier bij de boer gelogeerd. O

mdat de hiel erg warm was, waren we al een dagje naar de waterspeeltuin van de Sprookjescamping geweest. Dat was een groot succes en het bleef kriebelen om hier een keer terug te komen en de camping echt te ontdekken.

Dit voorjaar werd ik uitgenodigd om een ​​weekend te komen en afgelopen weekend was het zo ver.

Sprookjescamping De Vechtstreek

Aangezien onze dochter over een paar weken vijf wordt en dus nog (net) niet leerplichtig is, zijn we vrijdag na de lunch op pad gegaan. Zodat we op tijd op de camping aan zouden komen en de kinderen nog heerlijk konden spelen terwijl ik rustig zou kunnen uitpakken. Helaas liep dat vanwege enorme bestanden iets minder en gedaan we er bijna twee keer zo lang over. De kinderen en ik hadden het dus helemaal gehad.

Gelukkig ging het inchecken heel vlot, het is duidelijk aangegeven waar de parkeerplaats is. We hoefden niet te wachten maar werden meteen geholpen, geen ellenlange verhalen maar kort en volledig een welkom, sleutels en een informatieboekje met allerlei handige informatie. Vijf minuten later zaten we dus weer in de auto om door te rijden naar onze caravan. De auto mocht naast de caravan geparkeerd worden.

Meer informatie vind je hier .

Capfun de Sprookjescamping review in Rheeze met kinderen - Mamaliefde

De kinderen hadden bij de ingang al de enorme speeltuin gezien en wilden spelen, gelukkig heeft ieder veld ook een eigen speeltuintje met schommels, glijbanen in een soort zandverstuiving met heel veel schepjes en emmertjes etc. Terwijl ik de auto ging uitpakken (gelukkig viel het best mee voor een weekend) kon ik de kinderen zo goed in de gaten houden terwijl zij hun energie kwijt konden. Ten minste, nadat ze één van de bedden in het driedubbele stapelbed hadden geclaimd ;-)

Faciliteiten

De Sprookjescamping is eigenlijk een klein resort. Zo heb je een parkeerplaats waar je kort kan parkeren voor inchecken en uitchecken en aan de andere kant van de straat een grotere parkeerplaats voor bezoekers. Overdekt vind je de Sprokkelplaats met het theater en tafels waar geknutseld wordt en een ruimte voor baby’s om lekker te spelen. De kasteeltuin met een restaurant, een afhaalsnackbar, overdekte speeltuin met enorme tafels vol Duplo, en speelruimtes voor kinderen tot vier jaar en van vier tot tien jaar, diverse toestellen, een winkel waar je heel betaalbaar boodschappen kan doen en tot slot een zwembad met vooral heel veel speeltoestellen. Het is hier ook heerlijk warm voor als het buiten toch nog iets te fris is.

Buiten heb je meerdere speeltuintjes, van grote klimtoestellen in de vorm van een piratenboot tot en met air trampolines en een aantal buiten zwembaden. Een groot zwembad voor de iets oudere kinderen, een brede glijbaan, een kleuterzwembad met speeltoestellen en een babybadje. Er staan stoelen rondom het zwembad en er is een soort van ligweide. Uitgezwommen? Dan kan je gewoon even in de speeltuin spelen.

Er staan een aantal grote gebouwen op het terrein met sanitaire voorzieningen, waar je het chemisch toilet kan legen en kan afwassen. Ook dit is volledig in thema ingericht, zo staat er een kikker bij de wasbakken.

De accommodatie

Op de sprookjescamping heb je diverse opties als het gaat om accommodatie. Je kan je eigen tent of caravan meenemen, er staan ​​toercaravans voor vier of vijf personen, je hebt stacaravans, speciale huisjes zoals de sprookjeskota’s en trekhutten.

Wij sliepen in een toercaravan die degelijk is ingericht; je hebt een toilet (dat scheelt weer lopen ‘s nachts), tweepersoonsbed en een stapelbed. Er is een zithoek, complete keuken en vrij veel opbergruimte. In de voortent staat een televisie en een tuintafel met stoelen die je ook buiten kan zetten. Er zijn ook standaard kinderstoelen en krukjes aanwezig als je met jonge kinderen bent. In de caravan kan het wel vrij snel warm worden, en zelfs als je alle raampjes open zet (en horren naar beneden) koelt het niet snel af. De voortent kan je makkelijk luchten door de flappen open te ritsen. In de caravan is er stromend water aanwezig, je moet echter wel zelf met een gieter het reservoir vullen bij de tapkraan op het veld. Toen ik wilde gaan afwassen zat ik opeens zonder …

De caravans staan ​​rond het veld opgesteld, het voordeel daarvan is dat je zo zicht hebt op het speeltuintje in het midden. Naast een speeltuintje liggen er op de meeste plaatsen ook wat zandspeelgoed zoals emmertjes en schepjes zodat kinderen zich prima vermaken. Het nadeel is dat je niet heel veel privacy hebt. Ieder veld heeft ook een andere naam, binnen een bepaalde categorie. Zodat je kinderen geen nummer of iets dergelijks onthouden te onthouden maar alleen de naam van het veld waar ze verblijven.

In de avond wilden de kinderen niet slapen, althans duurde het zelfs. Ook al was het al wat later en hadden we nog geen kleine avondwandeling gemaakt door het bos. Natuurlijk is het zelfs in een nieuw bed en het opmaken, maar we zaten helemaal achteraan tegen het bos waar nog tot na twaalf uur ‘s avonds een bosspel gaande was en er hard gekletst werd. Ook de tweede nacht was er (weliswaar heel zacht en dof) muziek te horen van een staats camping. Gelukkig sliepen ze toen wel redelijk op tijd.

Animatieprogramma

Normaal gaan we in het voorseizoen op vakantie en dan is er vaak geen animatieprogramma. Dat is hier wel anders. Er is zelfs een vrij uitgebreid programma voor verschillende leeftijdsgroepen. Het hele jaar door, doordeweeks voor kinderen onder de vier jaar. Dat gaat de hele dag door, en de kinderen vinden het natuurlijk heel leuk om hele deel te nemen. Het is ook een vrij divers programma met spel, water en educatieve elementen. Een programma onderdeel is ook echt helemaal uitgewerkt. Het is niet alleen knutselen, maar compleet met een introductie verhaaltje, de sprookjesfiguren bewonderen de knutsels, er wordt gezongen voor een jarige, na afloop wordt er nog niet eens gedanst het is gewoon een klein feestje. Dat geldt ook voor sportfit op zondagochtend; ik had tien minuten een soort ochtendgymnastiek verwacht maar het was bijna een uur lang bewegen en spelletjes doen. Van opwarmen, dansen, hardlopen, wandelen, zakdoekje leggen, parcours en nog meer. Met muziek erbij. Alles wordt afgesloten met de ‘kikkersprong’ waarbij er doei ouwekoei wordt geroepen.

Wat ik geweldig vind is dat je het animatieteam niet alleen bij de programma-onderdelen tegenkomt, maar ook tussendoor. Zo was er ook iemand bij de airtrampoline, en toen dochterlief binnen wilde spelen was daar ook iemand om samen met haar met Duplo te bouwen. Dat geldt ook voor de sprookjesfiguren, zij lopen ook rond op de camping. Om voor te lezen, op de foto te gaan of bijvoorbeeld samen tanden te poetsen.

Sprookjestheater

Terwijl ik bezig was om de bedden op te maken hoorden we een luide muziek. In de informatiemap zat een kopie van het uitgebreide animatieprogramma. Een blik vertelde dat het tijd was voor het Sprookjestheater in de Sprokkelplaats. We liepen achter de stoet aan naar de voorkant van het terrein. Dat was nog geen wandeling vanaf het achterste veld. Bij de ingang van het theater stond twee karakters die bij veel kinderen bekend waren. De kinderen waren wel even nieuwsgierig en gingen voor een high five. Daarna namen we plaats in de ruimte. Er is een enorme kuil waar alle kinderen op de grond kunnen zitten. Als het heel druk is kunnen de jongste kinderen op de voorste blauwe matten plaatsnemen en de rest daarachter. Voor de ouders staan ​​er langs de rand bankjes en is er zitruimte op de traptreden.

Hanna de Heldhaftige stelde zich voor aan de nieuwe kinderen, toen viel me op hoeveel gezinnen hier terugkomen. Dat is op zich een goed teken, want als het niet bevalt kom je niet terug natuurlijk ;-) Daarna was er een korte voorstelling van een klein half uurtje waarbij Hanna op avontuur ging en piraat wilde worden. Toevallig is dat één van de thema’s waar ze de laatste tijd veel mee bezig zijn, dus dat maakte natuurlijk heel veel indruk. Het was echt een leuke show, met een simpel verhaal dat goed aansloot op de beleefwereld van de kinderen, goede spelers en het decor en verlichting zag er ook heel professioneel uit. Enig puntje was dat bij sommige liedjes het volume vrij zacht was en ze niet goed te verstaan ​​waren. Na afloop van de voorstelling kan je naast het theater met de sprookjesfiguren op de foto,

In het weekend is er een knuffeltheater . Dan mogen ook de knuffels mee en moet je je dansschoentje niet vergeten, want na afloop wordt er heerlijk gedanst. Het valt wel op dat er na het theater veel kinderen weggaan, ook als het druk is. Zodat er alle ruimte is om te dansen. De sprookjesfiguren blijven hierbij niet alleen op het toneel staan ​​maar nemen ook plaats tussen de kinderen. Zelfs zoonlief die er in eerste instantie niets van moest hebben en buiten wilde spelen kwam na twee liedjes ook mee dansen omdat het toch wel heel aanstekelijk is.

Stickers verzamelen

Op deze camping hebben ze een speciaal systeem waarbij je stickers kunnen verzamelen om in een verzamelboek te plakken die je in de campingshop kan kopen. Die stickers krijg je bij aankopen boven bepaalde kindergerechten. Net zoals de ruimtevaartstickers dus. Het is een zeer populair systeem. Bij het inchecken krijg je al een pakje met drie stickers zodat je kunt beginnen. Onder de kinderen is er een heel actief ruilsysteem met de stickers. Aangezien we zelf maar een weekend waren, hebben we niet veel mee gedaan.

De kinderen hebben het geweldig en hebben het enorm naar hun zin gehad. Wat dat betreft is de camping wel geslaagd in hun opzet. Ze hadden zich ook prima een dag kunnen vermaken met het spelen in het speeltuintje terwijl je zelf met een boek voor de caravan zit. Maar de sprookjesfiguren ook geweldig, zo had zoonlief het de hele tijd over ‘zijn elfje’ en wilde niet naar de caravan maar het liefste bij haar blijven. Het is dan ook prima te doen als je alleen met kinderen komt. Mijn man moest helaas toch werken, en ik baalde wel even toen ik de caravan niet direct open kreeg om de tank bij te vullen. De hele camping is veilig, schoon en goed onderhouden. Wat dat betreft is het echt een feestje. En dat gaat nog niet door als je weggaat. Wil bij vertrek mag je een cadeautje uitzoeken uit de schatkist.

Meer informatie vind je hier .

Uitjes in de omgeving

 

Normaal als we ergens heen gaan, proberen we ook een dagje op uit te gaan om iets van de omgeving te zien. Dat is hier niet nodig; je vindt hier alles. Van het zwembad, binnen en buiten vermaak, natuur met bos en strand, restaurants en meer. Het is dus geschikt voor een vakantie van een week (of langer), een weekend of een dag. Nu waren oma en opa van Texel toevallig ook in de buurt van een camping dus wilden we daar zelfs langs gaan. Dat was zelfs goed passen en meten.

Als je langere tijd doorbrengt op de camping, zo sprak ik ouders die hier een maand lang ieder weekend waren of ieder jaar één of meerdere. Dan zal dat toch wel iets anders zijn. En ook dan is er meer dan genoeg afleiding in de omgeving.

Zo ligt op loopafstand recreatiegebied de Oldemeyer met een zandstrand waar heerlijk gespeeld en gezwommen kan worden. Vanaf de camping loopje dit in nog geen vijf minuten, wij deden het als avondwandeling en dat was een groot succes. Ook liggen er meerdere heuvels en zandvelden zoals zandverstuiving ‘De Rheezerbelten’ in de omgeving waar je heerlijk kan spelen en rondwandelen met je kind.

Op iets grotere afstand zijn onder andere de volgende uitstapjes een aanrader;

Doei Ouwekoei

Meer informatie vind je hier .

Linda van Aken