Skip to Content

LEGO meesterbouwer in 5 minuten review

LEGO meesterbouwer in 5 minuten review

Kan jouw kind ook geen genoeg krijgen van LEGO en is het blij dat er weer een nieuw seizoen van Lego Masters op tv te zien is? Dan is dit boek LEGO meesterbouwer in 5 minuten absoluut een musthave. Dit boek staat garant voor heel veel speelplezier, voor de kinderen, maar stiekem is het zelf ook wel erg leuk om hiermee aan de slag te gaan. ;-)

LEGO Meesterbouwer in 5 minuten

In LEGO Meesterbouwer in 5 minuten ontdek je meer dan 100 toffe ideeën voor de leukste LEGO® bouwwerken, spelletjes, puzzels en uitdagingen. Met de 50 LEGO-steentjes in de bewaardoos kun je alle spannende avonturen uit het boek zelf beleven. Elk verhaal kan binnen 5 minuten gespeeld worden. Dit boek is in het Nederlands geschreven en wordt uitgegeven door Billy Bones, een Nederlandse uitgever. De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar en ouder.

Het boek bestaat uit een aantal thema’s; waterwereld, de wilde stad, hoog in de wolken en avontuur in de ruimte. Bij ieder thema vind je een aantal bouwvoorbeelden, maar ook suggesties, opdrachten of spelletjes.

De bouwvoorbeelden inspireren je om zelf creatief aan de slag te gaan met de steentjes zodat jij je fantasie de vrije loop kan laten. Deze kun je alleen doen of samen met iemand. Ook staat er een stukje verhaal bij, zodat je met het bouwwerk ook ‘op avontuur’ kan.

Inclusief steentjes

Toen de bibliotheek nog open was hebben we al een paar keer boeken gehaald met bouwinstructies om thuis mee aan de slag te gaan. Alleen bleek het ene boek toch niet heel duidelijk qua uitleg, of had het alleen voorbeelden van wat je kon maken en had een ander boek wel een fijne uitleg, maar was het een uitdaging om maar net die steentjes te hebben die je nodig hebt.

Met dit boek is dat in ieder geval geen probleem. Het boek wordt namelijk geleverd met een set van 50 LEGO-steentjes waarmee je direct aan de slag kan! Alle bouwwerken die in het boek staan kun je hiermee maken, dus geen gedoe met uitzoeken. Je kind kan zó aan de slag!

Onze ervaringen

Toen het pakketje binnenkwam zei ik dat zoonlief hem mocht openmaken. Hij zit echt helemaal in de LEGO-fase en heeft een paar maanden geleden nog een LEGO-kinderfeestje gehad. En nu met LEGO Masters op tv wil hij het liefste later ook ‘Brickmaster’ worden. Toen hij dit boek uit de verpakking haalde was hij dan ook erg enthousiast. Het boek heeft een soft cover en voelt als een luxe dik magazine waar je doorheen kan bladeren.

Onze zoon zit in groep 3 en kon heel goed de kleine blokken met tekst zelf lezen. Daarnaast zijn de afbeeldingen erg duidelijk, dus ook als je kind nog niet kan lezen (of geen zin heeft) gaat dit prima. Overal staat ook bij welke steentjes je daarvoor nodig hebt. Het zijn kleine bouwwerken die je binnen 5 minuten kan maken, dus ook ideaal als je kind een korte concentratieboog heeft. Je kan ook je bouwwerk weer afbreken en een volgende maken.

Naast de bouwwerken zitten er ook allemaal uitdagingen bij; zoals een spelletje waarbij je een hert in evenwicht moet opbouwen, een gezicht maken met alleen maar platte steentjes, een zo lang mogelijk vliegtuig waarbij je alle steentjes gebruikt of bouwen door iedere keer een steentje van een bepaalde kleur te pakken.

Het voordeel hiervan is dat kinderen gestimuleerd worden om ook echt hun fantasie te gebruiken en zelf na te denken over wat ze ermee kunnen maken in plaats van eenvoudig de beschrijving te volgen.

Een ander voordeel is dat doordat er ook ‘bijzondere’ steentjes tussen zitten je kind leert wat je daarmee kan. Denk aan vleugeltjes maken, of oogjes aan de zijkant etc. Het zijn een beperkt aantal steentjes dus je moet ook improviseren en creatief zijn met de steentjes die je hebt.

Zo word je de ene keer op weg geholpen en volg je een beschrijving en daarna staat er als suggestie om een vriendje te ontwerpen met de steentjes die nog over zijn. Ook ervaar je zo dat steentjes voor verschillende functies gebruikt kunnen worden.

Niet alleen onze zoon, maar ook zijn zus was blij met dit boek en vond het vooral leuk om vogelhuisjes te bouwen. Eerst volgens de beschrijving, maar al snel liet ze dit los en maakte ze haar eigen creaties. En zelf vond ik het ook erg leuk om een aantal bouwwerken te maken.

Het enige ‘nadeel’; de stukjes apart houden van de rest van de LEGO-voorraad zodat je dit niet iedere keer hoeft uit te zoeken ;-)

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)