Skip to Content

Pizzarette gril review; en ervaringen / recepten

Pizzarette gril review; en ervaringen / recepten

De kinderen vinden pizza’s erg lekker, als het aan hun ligt eten we het het liefste iedere avond. Zo af en toe vind ik het niet erg, helemaal niet als we het zelf maken. Dan kan je tenslotte zelf bepalen wat er op de pizza gaat en dat is bij ons thuis vaak lekker veel groenten.

Vorig jaar hebben we buiten op de BBQ pizza’s gebakken Met Sinterklaas hebben de kleuters en onderbouw op school zelf pizza’s gebakken in een tafeloven, ik mocht daarbij helpen dus zag hoe gemakkelijk dit ging. Met Kerst had ik bijna zelf een pizza-oven gekocht, alleen de ruimte die het inneemt hield me tegen.

Toen ik echter gevraagd werd of ik de pizzarette wilde testen twijfelde ik geen moment, ik wist zeker dat de kinderen dit fantastisch zouden zijn. Gezellig aan tafel samen ‘koken’ maar dan weer eens wat anders dan een kaasfondue of gourmetstel. Wat het extra bijzonder maakte is dat je dan ook met de handjes mag eten. In principe heb je geen bestek nodig.

De pizzarette Grill

Pizzarette gril review; en ervaringen / recepten - Mamaliefde

Met de pizzarette Grill combineer je het beste van het live cooken aan tafel. Van grillen, gourmetten en pizza’s bakken; het kan nu allemaal tegelijk. Voor iedereen wat dus; of je nu graag vlees eet, liever groenten hebt of een lekkere pizza wilt bakken voor de kinderen.

De pizzarette bestaat uit twee delen; aan de onderkant de oven en aan de bovenkant een grill. Waarin de pizzarette verschilt van andere gourmetstellen is dat er zowel boven als onderin een verwarmingselement zit. Hierdoor wordt ook de onderkant van de pizza goed doorbakken.

Pizza’s maken

Voor het maken van pizza’s heb je de volgende basisingrediënten nodig;

 • Bladerdeeg / pizzadeeg
 • Tomatensaus; deze heb ik gemaakt van tomatenpuree en Italiaanse kruiden of arrabiata kruiden voor een extra spicy saus
 • Geraspte kaas
 • Oregano

Je steekt met de ronde cirkel de bodems uit het deeg zodat ze perfect in het pannetje of op een spatel passen. Vervolgens beleg je de pizza met ingrediënten naar keuze. Beginnende met de tomatensaus, dan het vlees / groenten en tot slot kaas en oregano.

Pizzarette gril review; en ervaringen / recepten - Mamaliefde

Verder heb ik het vooral aangevuld met heel veel groenten die je klein kan snijden. Heb je geen zin in veel werk, dan kan je ook voorgesneden soepgroenten gebruiken. Naast groenten heb ik vleeswaren gebruikt, dit is tenslotte al fijn gesneden zodat je geen bergen krijgt op je pizza en het ook niet zo lang duurt voor hij gaar is. Wat geschikt is voor op de pizza is;

 • Salami / snijworst
 • Kipfilet
 • Ananas
 • Champignons
 • Paprika
 • Tomaat
 • Ui & bosui
 • Julienne gesneden soepgroenten
 • Gerookte kipfilet
 • Snijworst
 • spekjes
 • Basilicum

Ook zalm, garnalen, rode ui, shoarma doet het erg goed op een pizza.

Ingrediënten zoals spekjes en ui hoef je niet eerst meer even voor te bakken, maar kan je aan tafel eerst even in een pannetje bakken en daarna verwerken in je pizza. Scheelt weer in de voorbereidingstijd.

Let op: Als je pizzadeeg gebruikt rijst dit meer dan bladerdeeg, waardoor als je de pizza te vol laadt, hij tegen het verwarmingselement aankomt en aanbrandt.

Tip tegen ‘verveling’

Kinderen vinden het vaak helemaal niet fijn om lang aan tafel te zitten, wat ook als je pizza’s gaat bakken het geval is. Althans, ze mogen natuurlijk eerst zelf hun pizza’s beleggen, daar gaat stiekem al wat tijd in zitten, maar vervolgens moeten ze toch wachten tot de pizza gaar is.

Het voordeel is dat er bovenop de pizzarette een gril zit waar je ook vlees en groenten kan bakken, maar je wil ook voorkomen dat je al vol zit voor de eerste pizza uit de oven komt. Ik had het echter bij gehaktballen gehouden die je alleen hoeft op te warmen, aangezien je met een paar mini pizza’s ook al snel vol zit.

Als je het bladerdeeg hebt uitgestoken houdt je deeg over. Dit kan je weggooien, maar is eigenlijk zonde. In plaats daarvan heb ik daarvan balletjes gemaakt en aan de kinderen gegeven terwijl ze aan tafel zaten. Om mee te ‘kleien’, in het begin werden dat vooral slangetjes en balletjes. Maar op het einde werden er zelfs nestjes en vogeltjes van gemaakt die in de pizarette gingen. Helaas was het pizzadeeg wel een beetje gerezen zodat er een zwarte streep op zat, maar ze vond het toch erg lekker.

Daarom had ik in wat bakjes ook komkommer en cherrytomaatjes, zodat ze toch konden snoepen. Ik heb nog even getwijfeld over een salade, maar dat past hier echt niet bij. Eventueel kan je wel nog stokbroodjes snijden en bovenop de grill neerleggen met een beetje olie en kaas. Heel geschikt ook als voorgerechtje.

Recepten voor de pizzarette

Naast pizza’s kan je met een beetje creativiteit nog veel meer maken in de pizarette. Zelfs toetjes. Denk bijvoorbeeld aan;

 • Gegrilde ananas; lekker zoet met een soort geglazuurd laagje van de gril
 • Chocoladepizza; een calzone pizza gevuld met chocolade zoals m&m’s of andere chocolade die heerlijk smelt in de oven
 • Appeltaart; vul de bladerdeegbodem in een pannetje met fijn gesneden appel, een klein handje rozijntjes en eventueel wat kaneel (en suiker). Met wat restjes bladerdeeg kan je er een mooi patroon op maken en dan in de grill.

Om eerlijk te zijn moesten we in het begin wel even wennen, en zagen de eerste pizza’s er een beetje misvormd uit omdat we ze van de spatels hadden gehaald. Toen we dat niet meer deden ging het een stuk beter en was het erg lekker. Ook afgekoeld was het nog prima. Ideaal dus om ook de laatste pizza’s te bakken en bijvoorbeeld de volgende dag mee te geven in de lunchtrommel.

Groenten en saus die je overhoudt kan je prima de volgende dag gebruiken voor in een pastasaus. Extra tomaatje, paprika en wortel erbij, pasta koken, vlees bakken en klaar.

Meer informatie vind je hier.

Hebben jullie al eens aan tafel pizza’s gebakken?

Linda van Aken