Skip to Content

Een kerstkrans knutselen met peuters

Een kerstkrans knutselen met peuters

Het wordt steeds vroeger donker, de gezelligheid van kerst komt steeds dichterbij! Om ons huis alvast van wat kerstversiering te voorzien, ging ik met mijn kinderen aan de slag met het knutselen van een mooie kerstkrans. In dit blog kun je lezen hoe je deze kerstkrans kunt knutselen, samen met je peuter.

Wat hebben we nodig voor deze kerstkrans?

Een kerstkrans knutselen met peuters - Mamaliefde

Voor het maken van een kerstkrans hebben we het volgende nodig:

  • Gekleurd knutselpapier: lichtgroen en donkergroen, wit en geel
  • Lijm
  • Kartonnen bordjes
  • Schaar
  • Pompoms

Aan de slag!

Als eerst knip je een gat in het kartonnen bordje. Je kunt gewoon de lijn van de binnenkant van het bord volgen en hem zo helemaal uitknippen. Het lichtgroene en donkergroene knutselpapier knip je, wanneer je met je peuter knutselt, zelf in de lengte in lange stroken.

Knutsel je deze kerstkrans met een kleuter, dan kan hij of zij de stroken zelf knippen. Per strook kan je kind er wat lijm op doen en om het kartonnen bordje heen vouwen. Zorg dat ze net over elkaar heen gaan zodat je het wit van het bordje niet meer ziet.

Hebben jullie alle stroken om het bordje heen gevouwen en zie je geen wit meer? Dan kun je een driehoekje knippen aan het einde van elk strookje. Daarna pak je de pompoms er bij, verspreid ze over de kerstkrans en je peuter kan ze vastplakken. Nu kan je kind aan het vouwen van het kaarsje beginnen. Deze vouw je van wit knutselpapier, om en om.

Dan kun je het vlammetje van de kaars uitknippen en op de kaars plakken. Plak nu het kaarsje in het midden van de kerstkrans. Een mooi lint er omheen om het op te hangen aan bijvoorbeeld de deur en klaar!

De krans staat super gezellig en het is ook nog eens leuk en leerzaam om dit samen met je kind te knutselen.

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb nog meer leuke knutselblogs gemaakt die je kunt vinden op mijn blog LindaSchrijft.nl.

Linda van Aken