Skip to Content

Hartje vouwen van geld

Hartje vouwen van geld

Als je een verjaardag hebt is de kans aanwezig dat de jarige om geld vraagt in plaats van een fysiek cadeau. Wil je er toch iets leuks van maken, als alternatief op de standaard envelop met geld kan je daar ook een klein kunstwerkje van maken. Een van de meest geliefde en populaire creatieve technieken is het vouwen van geld in de vorm van hartjes.

Lees ook: Geld vouwen; 20 makkelijke voorbeelden met oa bloem, hartje en vlinder

Geld hartje vouwen

Geldhartjes vouwen is niet alleen een charmante manier om je cadeau te presenteren, maar het heeft ook een diepere betekenis. Het hart staat symbool voor liefde, genegenheid en zorgzaamheid. Door geld in de vorm van een hart te vouwen, geef je niet alleen een monetair cadeau, maar druk je ook je liefde en waardering uit voor de ontvanger.

Geld hart vouwen

Laten we beginnen met de basisbeginselen van het vouwen van geldhartjes. Zelfs als je nog nooit eerder geld hebt gevouwen, zijn deze eenvoudige stappen een geweldige introductie tot deze creatieve kunstvorm.

Benodigdheden

  • Een biljet van de gewenste waarde.
  • Een vlak, schoon oppervlak om op te werken.

Stap voor stap uitleg

Hartje vouwen van geld - Mamaliefde

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat het geldbiljet schoon en kreukvrij is. Plaats het biljet met de afbeelding naar beneden op het werkoppervlak.

Stap 2: Vouw in de helft

Vouw het biljet in de lengte in de helft. Lijn de randen nauwkeurig uit om een scherpe vouw te krijgen. Hierdoor ontstaat een langwerpige rechthoekige vorm.

Stap 3: Draai het biljet

Draai het gevouwen biljet om, zodat de gevouwen zijde naar boven wijst.

Stap 4: Vouw de hoeken

Vouw de bovenste hoeken van het biljet naar beneden en naar het midden toe. Zorg ervoor dat de bovenkant van de driehoekige vorm een beetje lijkt op een hart.

Stap 5: Maak het af

Vouw de onderste punt van het biljet naar boven en steek deze in de twee vouwen die je zojuist hebt gemaakt. Druk voorzichtig aan om het hart te vormen.

En voilà! Je hebt je eerste geldhartje gevouwen. Dit is een eenvoudige maar doeltreffende manier om een persoonlijke toets toe te voegen aan je financiële geschenken.

Geldhartjes met meerdere biljetten

Als je een groter geschenk wilt maken of gewoon wat meer diepte aan je creatie wilt toevoegen, kun je meerdere biljetten combineren om een samengesteld geldhart te maken.

Benodigdheden

  • Twee of meer biljetten van dezelfde of verschillende waarde.
  • Een vlak, schoon oppervlak om op te werken.

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat alle geldbiljetten schoon en kreukvrij zijn. Plaats ze met de afbeeldingen naar beneden op het werkoppervlak.

Stap 2: Vouw door de helft

Vouw elk biljet afzonderlijk in de lengte in de helft. Lijn de randen nauwkeurig uit om scherpe vouwen te krijgen.

Stap 3: Stapel de biljetten

Leg de gevouwen biljetten boven op elkaar met de gevouwen zijden aan dezelfde kant.

Stap 4: Vouw de hoeken

Volg dezelfde stappen als hierboven beschreven om de bovenste hoeken van de gestapelde biljetten naar beneden te vouwen en naar het midden toe. Je zou nu een stapel biljetten moeten hebben die lijken op een hartvormige waaier.

Stap 5: Maak het af

Vouw de onderste punt van de stapel biljetten naar boven en steek deze in de twee vouwen die je zojuist hebt gemaakt. Druk voorzichtig aan om het samengestelde geldhart te vormen.

Met deze techniek kun je een indrukwekkend geldhart creëren dat zowel visueel aantrekkelijk als symbolisch betekenisvol is. Experimenteer met verschillende denominaties en kleuren van biljetten om je geschenk nog persoonlijker te maken.

Linda van Aken