Skip to Content

Film kerstverhaal voor kinderen

Film kerstverhaal voor kinderen

Op zoek naar een film met het kerstverhaal, maar dan op een net iets andere manier gebracht? Van korte filmpjes op youtube tot wat langere films die geschikt zijn voor kinderen. Hieronder vind je een selectie!

Koekeloere – Kerstverhaal

Aflevering van Koekeloere met Moffel en Piertje over het Kerstverhaal uit 1999.

Kerstverhaal Nijntje

De content is geblokkeerd voor insluiten maar het filmpje vind je hier.

Voor de jongste kinderen is dit kerstverhaal van Nijntje een aanrader. Al in 1963 heeft Dick Bruna zijn eigen versie van het kerstverhaal geschreven en getekend. Het boek is nog steeds geliefd bij jong en oud.

In circa 8 minuten wordt het hele Kerstverhaal voorgelezen. Vooral voor kleine kinderen is dit heel geschikt, leuk om af te sluiten met het lied: ‘Stille nacht of: ‘Jezus is geboren’.

In dit filmpje zie je geanimeerde tekeningen uit het boek en hoor je Dick Bruna zelf het verhaal ‘kerstmis’ voorlezen. Vanwege de viering van 50 jaar Dick Bruna’s ”kerstmis’ is er een speciale jubileumeditie van het boek gemaakt. Deze vind je hier.

Kerstverhaal in LEGO

Ook een aanrader is dit kerstverhaal verteld met legofiguurtjes. Hoe speels wil je het hebben? Natuurlijk kunnen de kinderen het verhaal daarna ook zelf naspelen met figuurtjes.

Bethlemian Rhapsody

Een gezongen variant van het kerstverhaal op de muziek van Bohemian Rhapsody, niet alleen leuk voor de kinderen om te kijken ;-) Deze variant met Muppets is wel Engels gezongen en ondertiteld, er is ook een Nederlandse variant maar dat filmpje vind ik persoonlijk minder leuk.

Kerstverhaal in zand

De zandtovenaar heeft een aflevering gemaakt waarin hij met zand, tekst en muziek het verhaal vertelt van de geboorte van Jezus. Onze kinderen zijn altijd geboeid aan het kijken en luisteren naar hoe het verhaal zo tot leven komt.

Kerst met de Zandtovenaar

Een uitgebreide variant op het kerstverhaal van de zandtovenaar, maar dan met diverse artiesten. Op een manier gebracht die lijkt op the Passion met Pasen, maar dan geschikt voor kinderen.

Het Kerstverhaal – Kinderbijbelverhalen

Het kerstverhaal wordt voorgelezen in het Nederlands met in beeld diverse afbeeldingen die bij het verhaal horen, een soort gefilmd prentenboek dus.

Kerstverhaal – De geboorte van Jezus

Een tekenfilm met het kerstverhaal met Nederlandse tekst. Als Maria in het stadje Nazareth van een engel de boodschap krijgt dat zij een kindje zal krijgen, schrikt zij enorm. Het is niet zo maar een kind, maar de Zoon van God, die de wereld zal redden.

Maria twijfelt echter niet aan Gods plan en stemt toe. Samen met Jozef, haar verloofde, reist de hoogzwangere Maria vanwege een volkstelling naar Bethlehem, waar ze noodgedwongen in een schamele stal bevalt van het kindje Jezus. Hoe loopt dit af?

Kerstverhaal

Ook dit is een animatie film over het kerstverhaal zoals dat in de Bijbel staat beschreven. Het is op een leuke, eigentijdse manier weer gegeven. In eerste instantie bedoeld voor kinderen maar ook ouderen zullen het zeker waarderen.

Kerstverhaal – Helden uit de bijbel

Een zeer lange (drie kwartier durende) tekenfilm met het complete kerstverhaal in animatie. De teksten zijn Engels gesproken, maar Nederlands ondertiteld. Dit is dus vooral geschikt voor de wat oudere kinderen.

Betlehem – Geboorte van Jezus

Het kerstverhaal maar dan gefilmd met kleifiguurtjes die net echt lijken. De teksten zijn Engels gesproken, maar Nederlands ondertiteld.

Het Christus kind

Deze nieuwe verfilming met acteurs van het kerstverhaal brengt de heilige gebeurtenissen in de Bijbel rond de geboorte van Jezus prachtig in beeld. Er is geen gesproken tekst, het verhaal wordt ondersteund met muziek.

Reis met Jozef en Maria van Nazareth naar Bethlehem. Ervaar het ontzag van de herders op de vlakten van Judea. Voel de vreugde van de wijzen die knielen

Linda van Aken