Skip to Content

Dierentuinen in Nederland die open zijn in de winter

Dierentuinen in Nederland die open zijn in de winter

Veel mensen denken dat dierentuinen alleen leuk zijn om te bezoeken in de zomer, wanneer het weer warmer is en de dieren actiever zijn. Maar er zijn veel dierentuinen in Nederland die het hele jaar door open zijn en ook in de winter een bezoek waard zijn. In dit artikel zullen we enkele van deze dierentuinen bespreken, inclusief hun winterse activiteiten en bezienswaardigheden.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een van de grootste dierentuinen in Nederland en is het hele jaar door geopend. In de wintermaanden biedt de dierentuin een aantal bijzondere activiteiten, zoals de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers de kans krijgen om de ijsberen van dichtbij te zien terwijl ze spelen en zwemmen in het ijskoude water.

Andere winterse activiteiten zijn de zeeleeuwenshow en de pinguïnpresentatie. Diergaarde Blijdorp heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd Biotopia, waar kinderen kunnen spelen en leren over de natuur.

Meer informatie vind je hier.

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek biedt bezoekers de mogelijkheid om een ​​safari te maken en wilde dieren te zien, zoals giraffen, neushoorns en leeuwen. Het park is het hele jaar door geopend en biedt ook winterse activiteiten, zoals de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers meer kunnen leren over de ijsberen en hun leefomgeving. Andere winterse activiteiten zijn de roofvogelshow en de zeeleeuwenshow. Het park heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd Speelland Beekse Bergen, waar kinderen kunnen spelen en plezier hebben.

Meer informatie vind je hier.

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is het hele jaar door geopend en biedt verschillende winterse activiteiten. Een daarvan is de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers meer te weten kunnen komen over deze fascinerende dieren.

Andere winterse activiteiten zijn de zeeleeuwenshow en de speurtocht ‘Winterdieren’, waarbij kinderen op zoek gaan naar dieren die zich goed kunnen aanpassen aan de kou. Het park heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd DinoBos, waar kinderen kunnen spelen en leren over dinosaurussen.

Lees ook: Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort

Meer informatie vind je hier.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark in Rhenen biedt het hele jaar door een leuke en educatieve ervaring voor het hele gezin. In de wintermaanden biedt het park verschillende activiteiten, zoals de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers meer kunnen leren over deze prachtige dieren en hun leefomgeving. Andere winterse activiteiten zijn de zeeleeuwenshow en de roofvogelshow. Het park heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd RavotAapia, waar kinderen kunnen spelen en leren over de natuur.

Meer informatie vind je hier.

Artis

Artis in Amsterdam is een van de oudste dierentuinen van Nederland en is het hele jaar door geopend. Het park biedt verschillende winterse activiteiten, waaronder de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers meer te weten komen over deze prachtige dieren en hun leefomgeving.

Andere winterse activiteiten zijn de zeeleeuwenshow en de vogelshow, waarbij bezoekers de kans krijgen om verschillende vogelsoorten van dichtbij te bekijken. Artis heeft ook een overdekte speeltuin, Micropia, waar kinderen kunnen spelen en leren over micro-organismen.

Meer informatie vind je hier.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo in Arnhem biedt het hele jaar door een unieke ervaring voor het hele gezin. Het park heeft verschillende winterse activiteiten, waaronder de ijsberenpresentatie, waarbij bezoekers meer te weten kunnen komen over deze fascinerende dieren.

Andere winterse activiteiten zijn de vogelshow en de bushpresentatie, waarbij bezoekers de kans krijgen om verschillende diersoorten van dichtbij te bekijken. Het park heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd KidsJungle, waar kinderen kunnen spelen en leren over de natuur.

Meer informatie vind je hier.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen biedt bezoekers het hele jaar door een unieke ervaring met dieren en attracties. In de wintermaanden biedt het park verschillende winterse activiteiten, zoals de ijsberenpresentatie en de zeeleeuwenshow. Bezoekers kunnen ook genieten van de vogeldemonstratie en de bushpresentatie. Het park heeft ook een overdekte speeltuin, genaamd Animazia, waar kinderen kunnen spelen en leren over de natuur.

Meer informatie vind je hier.

In Nederland zijn er veel dierentuinen die het hele jaar door geopend zijn en ook in de winter een bezoek waard zijn. Deze dierentuinen bieden een unieke en educatieve ervaring voor het hele gezin, met verschillende winterse activiteiten en bezienswaardigheden.

Of het nu gaat om het bewonderen van ijsberen, het zien van wilde dieren tijdens een safari, of het spelen in een overdekte speeltuin, er is voor ieder wat wils. Dus waarom zou je wachten tot de zomer om een dierentuin te bezoeken? Plan een winterse dagtrip naar een van deze dierentuinen en geniet van een leuke en unieke ervaring met het hele gezin.

Linda van Aken