Skip to Content

Diamond paintings voorbeelden om te maken

Diamond paintings voorbeelden om te maken

Diamond painting is een fijne manier om heerlijk bezig te zijn op creatieve wijze. Het concept hiervan is te vergelijken met schilderen op nummers. Je werkt met een voorgedrukte print, vaak compleet met de accessoires die nodig zijn om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Het ontwerp bestaat uit een voorgedrukt zelfklevend blad voorzien van cijfers, letters of symbolen. De bedoeling is om de bijgevoegde steentjes, de diamonds, per kleursoort op de juiste plaats vast te leggen.

De kleurpatronen worden op deze manier stuk voor stuk gevormd en versieren daarmee het gehele canvas tot een fraaie afbeelding.

Creatief met steentjes

Diamond painting heeft, onder andere door zijn diverse aanbod van prints, ervoor gezorgd dat er de laatste jaren een brede groep liefhebbers voor deze vorm van vrijetijdsbesteding heeft gekozen.

Voor iedereen die op zoek is naar een creatieve uitdaging is dit een echte aanrader om binnenkort zelf eens te gaan proberen. Zeker voor mensen die een nieuwe hobby willen ontdekken waarbij ontspanning en rust voorop staan.

Deze prints, met de meegeleverde gekleurde steentjes, zijn niet alleen beschikbaar in de meest mooie kleuren. Ook de diamond paintings met een zwart-wit thema zijn een lust voor het oog.

Het maakt niet uit met welke kleurcombinatie je werkt. Alle steentjes geven een speciale sfeer waardoor de indruk wordt gewekt dat de afbeelding gaat leven.

Een uitdaging voor iedereen

Een diamond painting maken vraagt je om dezelfde vaardigheden te gebruiken die terug te vinden zijn bij legpuzzels of bij de wat meer creatievere hobby’s zoals schilderen en mozaïek.

Nauwkeurigheid, geduld en het gebruik maken van je fijne motoriek wordt hierbij van je gevraagd. Of je nu een moeder, vader of kind bent, er valt zoveel te halen uit het maken van een diamond painting.

Stel je voor hoe het is om vanuit het niets zomaar ineens op deze manier een foto of poster te creëren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een paar steentjes en wat vrije tijd.

Immers, elk steentje die je erbij legt, zorgt iedere keer voor meer kleur en vorm. Hierdoor verander je een saai leeg blad stap voor stap in een herkenbare foto met een geweldig eindresultaat.

Zeker in het begin is het daarom aan te raden om een onderwerp of kleurencombinatie te kiezen dat je aanspreekt. Of je liever kiest voor een dier, boot of landschap is helemaal afhankelijk van je eigen interesses.

Maar waar je ook voor gaat, je zult merken dat het complete creatieve proces van niets tot iets je versteld zal doen staan!

Het ruime aanbod of toch liever een persoonlijk tintje?

Een diamond painting kopen is vrij eenvoudig. In een korte tijd is er, door het succes van dit eenvoudige concept, een ruim aanbod in diverse winkels, warenhuizen of online te vinden.

Echter, wanneer je iets speciaals voor jezelf zoekt of juist aan iemand anders cadeau wilt geven is diamond painting ook een aanrader. Het is namelijk mogelijk om een diamond painting eigen foto te ontwerpen.

Het enige wat je hiervoor hoef te doen is je mooiste of dierbaarste foto uit te zoeken en deze laten afdrukken als diamond painting bij de winkel of website van je keuze. Het eindresultaat zal je versteld doen staan.

Niet alleen omdat het leuk is om te doen. Maar zeker ook omdat je op deze manier er een persoonlijk tintje aan kan geven waardoor iedere ouder, opa en oma en ook de kinderen er enthousiast mee aan het werk gaan.

Kortom, diamond painting is een echte aanrader voor iedereen die creatief bezig wilt zijn!

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)