Skip to Content

Decemberstress? Doe jezelf óók iets cadeau!

Decemberstress? Doe jezelf óók iets cadeau!

Iedere vrouw met kinderen zal het beamen; december is een bijzondere periode maar óók heel druk. Zeker met jonge kinderen begint de chaos al vroeg, vaak al ver voor 1 december. Van de lampion die geknutseld moet worden met Sint Maarten, een kostuum voor Halloween tot verlanglijstjes voor de Goedheiligman. Het is allemaal leuk, maar ook vrij veel extra werk.

Vanaf 1 december is de chaos vaak echt compleet, eerst pakjesavond rond 5 december goed doorkomen, om vervolgens in volle vaart door te gaan met het optuigen van de Kerstboom en alle afsluitende schoolactiviteiten van het jaar. En van een kerstdiner voor de familie tot kerstkaarten en cadeautjes voor alle geliefden. Veel vrouwen zijn dan ook vooral bezig met anderen in december. Daarom is het juist in deze maand des te belangrijker om ook goed voor jezelf te zorgen. Een cadeau aan jezelf geven is dan ook in december een nóg beter idee dan in andere maanden, want van onze partners hoeven we dat over het algemeen niet te verwachten. Daarom hier de topcadeaus voor jezelf in deze maand. 

Lekker scrollen

Na een lange dag is er niets lekkerder dan even op de bank hangen en scrollen door je mobiele telefoon. Of dit nu is om de foto’s terug te kijken die je die dag hebt gemaakt, of om juist leuke kerstoutfits uit te zoeken voor je kroost.

Doe jezelf dan ook deze decembermaand de nieuwste iPhone cadeau. Deze is echt waanzinnig, van de schermkwaliteit tot de camera’s. Je decemberkiekjes zullen herinneringen worden die zijn weerga niet kennen. Ook zul je merken dat je voor je werk deze telefoon perfect kunt gebruiken, het besturingssysteem is supersnel en ook de batterij gaat heel lang mee. Een cadeau aan jezelf waar je niet alleen iedere dag, maar bijna íeder uur van gaat genieten.

Even op adem

Zoals hierboven ook al te lezen was is december leuk, maar is december ook véél. Doe jezelf daarom deze maand ook wat (extra) me-time cadeau. Het is aan jou wat voor jou écht me-time is maar een solobezoekje aan de bioscoop, de aanschaf (en het lezen van!) een leuk nieuw boek, tot een lekkere uitgebreide massage in de spa. Het is het deze maand allemaal meer dan waard.

Deze momenten van opladen gaan er waarschijnlijk voor zorgen dat jij later in de maand nog meer van de gezelligheid kunt genieten en ook een leukere moeder, partner en dochter kan zijn doordat je niet helemaal opgebrand aan tafel zit en het gevoel hebt alleen maar te ‘geven’ deze maand. Dus investeer wat tijd en aandacht aan jezelf, en ga voor me-time. Júist in deze hele drukke maand. Je zult je er zelf later dankbaar voor zijn.

Creatieve uitlaatklep

In de hectiek van december is het belangrijk om een moment te vinden voor je creatieve kant. Geef jezelf een cadeau dat je creativiteit stimuleert, zoals een schildersezel, een set hoogwaardige potloden of zelfs een online cursus in iets artistieks. Teken, schilder, of creëer iets dat puur voor jou is, en laat jezelf los in een wereld van expressie.

Wellness Retreat thuis

Als een spa-bezoek niet haalbaar is, creëer dan je eigen wellness retreat thuis. Investeer in luxe badoliën, geurkaarsen en een comfortabele badjas. Zet een rustgevend muziekje op en neem de tijd voor een ontspannend bad. Dit is een perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte en helemaal tot rust te komen.

Kookworkshop of foodie-ervaring

Verwen jezelf met een culinaire ervaring. Schrijf je in voor een kookworkshop waar je nieuwe vaardigheden kunt leren en heerlijke gerechten kunt bereiden (handig voor het kerstdiner). En als dat niet haalbaar is, reserveer dan een tafel bij dat ene restaurant waar je altijd al hebt willen eten. Geniet van een avondje uit, laat anderen voor je zorgen en proef de heerlijke smaken van het seizoen.

Kortom, make it a december to remember! Deze herinneringen leg je vast op een nieuwe telefoon, en probeer jezelf niet helemaal op te branden zodat je op de mooie momenten vol energie kan zijn. Alleen dan geniet je er echt van en is er in januari -wanneer de dagen toch weer wat minder gezellig zijn- niet het gevoel van; heb ik wel genoeg van alle gezelligheid genoten… Enjoy!

Linda van Aken