Het is alweer zeven jaar geleden dat ik in april een reisje maakte naar Kroatië naar de zogenaamde Kroatische bloemenriviera rondom de Kvarnerbocht (noorden Adriatische kust). Ik was onder de indruk van de natuur en de onbedorvenheid door het toerisme en had deze bestemming dan ook op mijn lijstje staan om terug te gaan met kinderen. Toen ik gevraagd werd om hier voor de blog heen te gaan zei ik ook direct ja. Want een vakantie naar Kroatië met kinderen; absoluut een aanrader.

Lees ook: Rondreis Europa met kinderen en gezin; wel of niet roadtrip al dan niet met baby? 
Lees ook: Kindvriendelijke vakantiebestemmingen Istrië

Camping vakantie appartement Istrië Kroatië met twee peuters - Mamaliefde.nl

Heenreis Kroatië met kinderen

Vorige week heb je al kunnen lezen over onze ervaringen in Venetië en de Venetiaanse Riviera vanaf daar is Istrië binnen twee / drie uurtjes rijden. Hierbij maakten we een stop in Triëst wat nog net in Italië ligt. Istrië is een schiereiland in het Noorden van Kroatië. Gemiddeld zo’n 1400 km, oftewel 14 uur rijden (zonder pauzes) of 4 uur vliegen. Hierbij heb je een vignet nodig voor in Oostenrijk en in Slovenië. Deze kan je vooraf aanschaffen of vlak voor de grens.

We hadden gerekend op lange wachttijden bij de grensovergang, nog een beetje nasleep van de vluchtelingen, maar dat viel enorm mee. Bij de Sloveense grens konden we gewoon doorrijden en bij de Kroatische grens keken ze er niet eens naar… Dit was zeven jaar geleden wel anders, toen hebben we hier lang stil gestaan. We hebben hier wel even geparkeerd om euro’s om te wisselen in kuna’s. Voor het stukje vanaf de Italiaanse grens tot aan de Kroatische grens ben je zo’n twintig minuten bezig. We wilden hier tanken, maar kwamen slechts één tankstation tegen die we al snel gepasseerd hadden. Het was hier erg mooi om te rijden door de bergen.

In Kroatië hebben we gekozen voor de tolweg die min of meer parallel loopt aan de kustlijn. Dit reist een stuk sneller, al kun je er ook voor kiezen om deze te ontwijken.

Lees ook: Citytrip Dubrovnik; Tips en bezienswaardigheden voor romantisch weekend weg

Vakantie in Istrië