Skip to Content

Waarom is geitenmelk gezonder?

Waarom is geitenmelk gezonder?

Het kiezen van de juiste voeding voor een pasgeboren baby is één van de eerste en meest cruciale beslissingen die ouders nemen. Moedermelk wordt beschouwd als de ideale bron van voedingsstoffen, toch zijn er situaties waarin het nodig is om over te stappen op flesvoeding. Waarbij er steeds vaker wordt gekozen voor geitenmelk baby in plaats van zuigelingenvoeding op basis van koemelk. Dit heeft verschillende redenen.

Voedingsrijk en smaak

Babyvoeding op basis van geitenmelk heeft verschillende voedingsvoordelen ten opzichte van koemelk, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor ouders. De geitenmelk, waarmee de producten van Kabrita worden gemaakt, heeft een hoge kwaliteit en is mild van smaak.

Net als alle andere flesvoedingen die beschikbaar zijn bevat Kabrita Opvolgmelk & Peutermelk de benodigde mineralen en vitamines; zoals vitamine C en D. De normale werking van het immuunsysteem van je kleintje wordt ondersteund door vitamine C & D*.

*Zoals voorgeschreven door de wetgeving voor alle opvolgmelk.

Voedingsstoffen

Alle opvolgmelk en peutermelk moet voldoen aan wettelijk verplichte hoeveelheid voedingsstoffen. Geitenmelk is goedgekeurd als basis voor babyvoeding.

In termen van vitamines en mineralen verschilt geitenmelk niet significant van koemelk. Beide bevatten vergelijkbare hoeveelheden calcium, magnesium, fosfor en zink. Het lagere jodiumgehalte in geitenmelk is een opmerkelijk verschil, maar over het algemeen zijn de voedingswaarden vergelijkbaar.

Met Kabrita flesvoeding baby op basis van geitenmelk krijgt je kindje de voedingsstoffen (bijvoorbeeld ijzer, calcium) die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen. Daarnaast bevatten de opvolgmelk en peutermelk van Kabrita vitamines, mineralen en koolhydraten die jouw kleintje nodig heeft om normaal te groeien. 

Essentiële vetzuren

Een ander opvallend verschil tussen geitenmelk en koemelk is het gehalte aan essentiële vetzuren. Geitenmelk bevat twee keer zoveel alfa-linoleenzuur (ALA) en linolzuur, wat gunstig is voor hart- en vaatgezondheid. Hoewel lijnzaad- en zonnebloemolie hogere concentraties bevatten, kan geitenmelk een waardevolle bron zijn van deze essentiële vetzuren.

Milieubewuste keuze

Naast de gezondheidsvoordelen is er ook een groeiend bewustzijn onder ouders over de impact van hun keuzes op het milieu. De productie van koemelk heeft een aanzienlijke ecologische voetafdruk vanwege de vereiste landbouwgrond, water en de uitstoot van broeikasgassen. Geitenmelk heeft daarentegen minder land en water nodig en produceert minder broeikasgassen.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)