Skip to Content

9 Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

9 Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Kerstmis is een mooie tijd om samen te komen met vrienden en familie, en om lekker te eten. Natuurlijk moet er een speciale maaltijd op tafel komen, en dan zijn er vaak klassieke vleesgerechten die erg populair zijn. Of je nu kalkoen, varkensvlees, rundvlees of lam prepareert, er is vast wel een gerecht dat past bij de gelegenheid.

In dit artikel geven we je enkele ideeën voor populaire vleesgerechten die perfect zijn voor het kerstdiner, zodat je inspiratie op kunt doen voor het kerstdiner.

Carpaccio

9 Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner - Mamaliefde

Carpaccio is een gerecht dat oorspronkelijk uit Italië komt. Het is een populair voorgerecht of amuse-bouche. Carpaccio bestaat uit dun gesneden rauw vlees, waarbij traditioneel rundvlees wordt gebruikt.

Deze dunne plakjes vlees worden geserveerd met een dressing van olijfolie, citroensap, peper en parmezaanse kaas. Carpaccio is een fris en elegant gerecht, waarmee je zeker indruk zult maken op je gasten.

Vitello tonnato

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Dit gerecht is een Italiaanse klassieker en bestaat uit gepekeld kalfsvlees, tonijnmayonaise en een citroensaus. Het vlees wordt geserveerd met saus en is zeer geschikt als voorgerecht.

Kalkoen

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Kalkoen is niet alleen populair tijdens het kerstdiner, maar ook tijdens Thanksgiving. Er zijn veel verschillende manieren om kalkoen te maken, maar een meest populaire is met een vulling van cranberry en rozijnen met kaneel en wordt daarna in de oven gebakken.

De saus die bij dit gerecht geserveerd kan worden is een sinaasappelsaus, waardoor het geheel een frisse en fruitige smaak krijgt. Een heerlijk en verantwoord gerecht voor tijdens het kerstdiner.

Lees ook: Gevulde kalkoen recept en bijgerechten

Varkenshaas

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Varkenshaas is een mals en sappig stukje varkensvlees dat perfect geschikt is voor een feestelijke gelegenheid als Kerstmis. Deze medaillons worden gebakken in de oven en geserveerd met een saus van cranberrysap, rozijnen en appels.

De saus geeft het gerecht een zoete en frisse smaak, die perfect aansluit op het malse varkensvlees. Een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht voor tijdens het kerstdiner.

Lees ook; Varkenshaas recepten

Beef wellington

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Dit gerecht is een klassieker en bestaat uit rundvlees, gebakken champignons en een bladerdeegje. Het vlees wordt gekruid met tijm, rozemarijn en peper en gebakken in de oven. De champignons kunnen worden gekruid met wat look, zout en peper. Het bladerdeeg wordt rondom het vlees worden gevouwen, zodat het een mooie, ronde vorm krijgt.

Lees ook: Recept Beef Wellington

Rollade

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Rollade is een gerecht dat vooral in de herfst en winter erg populair is. Het is een gevulde en gekruide vleesrol, die in de oven wordt gebakken. Er zijn veel verschillende manieren om rollade te maken, maar een meest populaire is met een vulling van cranberrysaus en rozijnen. Het vlees wordt gekruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.

Lees ook: Rollade recepten

Beenham

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Beenham is een gerecht dat veel mensen tijdens het kerstdiner eten. Het is gekookt of gebakken ham, die geserveerd wordt met een saus van appel, kaneel en mosterd. Het vlees wordt gekruid met kruidnagel, peper en zout.

Lees ook: Beenham recept

Lamsbout met rozemarijn

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Lam is een heerlijk stukje vlees dat perfect geschikt is voor het kerstdiner. Lamsbout wordt gebakken in de oven en geserveerd met aardappelpuree, groenten en een jus. Deze jus wordt gemaakt van rozemarijn, wat het gerecht een kruidige en frisse smaak geeft. Een perfecte combinatie met het malse lam.

Lees ook: Lamsbout recepten

Dit gerecht is wat ingewikkelder om te maken, maar dan heb je ook wat. Een heerlijk en verantwoord gerecht voor tijdens het kerstdiner.

Rundstoofvlees in rode wijn

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner

Rundvlees is een andere klassieker tijdens het kerstdiner. Dit gerecht wordt gestoofd in rode wijn, waardoor het vlees mals en sappig blijft. Daarnaast krijgt het vlees door de wijn een mooie kleur. Gestoofd rundvlees kan worden geserveerd met aardappelpuree, groenten en een jus. Een klassiek en makkelijk gerecht dat altijd in de smaak valt.

Lees ook: Stoofvlees recepten

Linda van Aken