Ook al probeer ik er op te letten spelen we in de herfst en winter minder buiten. Toch zitten de kinderen vol energie die er uit moet. Een dagje binnenspeeltuin kan dan fijn zijn. Maar soms is gewoon even vijf minuten bewegen thuis ook genoeg.
Ik was dus erg nieuwsgierig naar of en hoe dit thuis zou bevallen. Want ja, mijn kinderen springen graag. Op bed of de bank terwijl ze weten dat ik dat niet altijd wil hebben. Maar het springkasteel dat ze voor haar verjaardag heeft gehad was na vijf minuten niet meer interessant. Tijd voor de test.
Springen maar!
Bij thuiskomst heb ik samen met manlief gelijk het matras uit de doos gehaald. Het matras is niet zwaar, maar zuigt zich vol met lucht en blijft daardoor ‘plakken’ aan de doos.
Als de een de doos vasthoudt kan de ander het matras er uit trekken. Ik had hem in het midden van de woonkamer neergelegd zodat hij lekker zou opvallen als de kinderen thuis kwamen van school en peuterspeelzaal.
Op de eerste reacties hoefde ik echter niet te wachten. Zoonlief herkende hem gelijk en sprong er gelijk op. Gelijk een succes dus. Ook dochterlief was er een paar uur later groot fan van. Nu is hij groot genoeg dat ze er met zijn tweeën naast elkaar op kunnen springen.
Omdat het werkt met veren heb je dus ook geen last van een versterking van de energie zoals je bij een trampoline hebt zodat je er snel vanaf kan vallen.
Op een gegeven moment verschoof hij richting de tv. Iets meer richting een hoek van de kamer en wat minder in het midden van de kamer. Normaal is tv kijken een zeer passieve activiteit.
Ik merk dat met het matras op de grond voor de tv, ze niet alleen maar apathisch aan het kijken zijn, het voordeel nu is dat ze dus niet gaan hangen maar ook al zijn ze gefocused op het beeld ze toch in beweging blijven. Of dat nu springen is, of huppelen, rennen, dansen of laten neerploffen.
Waar je het springmatras nog meer voor kan gebruiken?
Nu is het een groot succes als springmatras en om de grove motoriek te stimuleren, maar het matras is voor veel meer geschikt.
Zo is de bovenkant lekker zacht dus kan je er ook prima op liggen. Ideaal als je moe bent van al dat gespring. Dekentje erbij en lekker rusten maar, met een boekje of gewoon even helemaal niets.
Om op te spelen; op het matras zit je net iets hoger dus kunnen ze hun benen naar beneden laten hangen terwijl ze op het matras spelen. De oppervlakte is vrij stevig, dus je kan er gewoon dingen op neerzetten zonder dat ze omvallen. Ook als de kinderen op de grond zitten, ligt het speelgoed net iets hoger en heb je dus eigenlijk een soort minitafeltje.
Om te dansen; op school kijken ze regelmatig youtube filmpjes met dansjes. Sindsdien zoek ik dat thuis ook wel eens op, en dat is altijd een groot succes. Dan gaan ze op het matras staan zodat ze daar mee kunnen dansen en springen. Vanwege de springveren is het natuurlijk extra veerkrachtig en danst dus veel fijner dan op de grond.
Als bank; heel soms mogen ze aan de salontafel (kleine tafel) eten. Daar heb ik een paar kinderstoeltjes bij. Maar als je het springmatras aanschuift heb je een soort bank waar ze op kunnen zitten.
Zoonlief oefent soms graag voor stuntman. Tijdens dat soort buien is hij zeer geschikt als landingsplek.
En valkussen om pijnlijke blessures te voorkomen. Of dat nu is om van de bank af te springen, of over de speelplank heen te lopen.
Naast stunt oefeningen wordt het ook gebruikt als een soort gymmatje waarop koprollen en andere kunstjes geoefend kunnen worden. Liever hierop dan op de bank wat daarvoor regelmatig ook met dat doel (mis)gebruikt werd.
Het springmatras op zich is al een grote hit, maar ook in combinatie met ander speelgoed. Zoals de glijbaan, maar ook met een balansbord is dit een groot succes. Voeg nog wat extra elementen zoals een kruiptunnel en wat stoelen toe en je eigen indoor hindernisbaan is klaar.
Het matras is dus een groot succes en wordt meerdere keren per dag gebruikt.
Over het springmatras
Het springmatras is in twee kleurencombinaties te koop; Ciel en Java. Wij kregen Ciel mee, die is iets lichter en blauwiger terwijl Java wat donkerder en grijziger is. Het springmatras is voorzien van veren waardoor hij zo veerkrachtig is, meer nog dan de bank en het bed. Dus al snel zullen de kinderen hier hun voorkeur voor hebben.
De bovenkant van het matras is gemaakt van weefstof en dus lekker zacht, de vulling naast de veren is van schuimstof en de onderkant is van antislip turnmat materiaal zodat hij niet gaat schuiven als je kind er op aan het springen is. De zijkanten zijn gemaakt van imitatieleer.
Aan de onderkant van het matras zit een blinde rits zodat je de hoes kan loshalen en op 40 graden kan wassen.
Het matras is vrij zacht en niet hoog zodat je kind zich niet snel zal bezeren of er vanaf vallen zoals bij een trampoline. Naast het feit dat je kind zijn energie kwijt kan, versterkt het ook nog eens de spieren, botten en het evenwichtsgevoel. Het springmatras past makkelijk onder het bed, of zet je rechtop zodat het weinig ruimte in neemt.
Wil je kind springen, dan leg je het plat op de grond en klaar. Geen opblazen of wat dan ook. Officieel is het matras geschikt voor kinderen tot 40 kg (ongeveer 11/12 jaar) maar mama kon het niet laten er ook een keer op te springen om te kijken hoe de veerkracht is (en daar is het ook bij gebleven).
- iPad nodig voor de kinderen? De voordelen en nadelen van 3 aankoopopties - 5 November 2024
- De perfecte uitgaansoutfit voor elke gelegenheid - 4 November 2024
- 4 tips voor moeders die slecht slapen - 3 November 2024