Skip to Content

Recept; Hartige bladerdeeg kerstbomen

Recept; Hartige bladerdeeg kerstbomen

Ben je op zoek naar een geschikt gezond hapje van Kerstmis dat je heel snel kan maken, maar er heel sfeervol uitziet? Dan zijn deze kerstboompjes gemaakt van bladerdeeg een absolute aanrader. Ze zijn ook zeer geschikt voor het kerstdiner op school.

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • Ei
  • Spekreepjes
  • Olijfje

Bereidingswijze

Van de bladerdeeg snij je lange reepjes, deze ‘beleg’ je vervolgens met lange reepjes spek (denk bijvoorbeeld aan katenspek). Eventueel kan het helpen om eerst met wat ei het bladerdeeg te bestrijken zodat het wat beter blijft plakken.

De bladerdeeg vouw je vervolgens als een soort harmonica op, maar dan zodat de eindjes steeds korter worden. Vervolgens prik je de sateprikker er doorheen en vouw je het een beetje uit zodat je de vorm van een kerstboom krijgt.

Vervolgens bak je ze af in ongeveer 12 minuten op 200 graden in de oven, totdat ze goudbruin gekleurd zijn.

Om de kerstboom helemaal af te maken, prik je een olijf aan de bovenkant van de kerstboom.

Linda van Aken