Skip to Content

Kerstcircus Winter Nederland

Kerstcircus Winter Nederland

De Kerstdagen en / of de kerstvakantie is ook een populaire tijd om met het hele gezin op stap te gaan. Je kan uit heel veel verschillende soorten kiezen, maar in deze tijd van het jaar is het wel fijn als dit overdekt is. Al een paar keer hebben wij een bezoek gebracht aan een kerstcircus en dat is voor jong en oud een aanrader.

Hieronder vind je een overzicht van de kerstcircussen 2022 in Nederland. Van grote shows met internationale acts, tot reizende circussen die met een speciale winter voorstelling komen. In grote verwarmde tenten of in ruime evenementenhallen. Je vind er altijd wel een in de buurt.

Kerstcircus 2022

Even lekker niet nadenken maar genieten, verbazen en lachen in een voorstelling. De verschillende acts zorgen voor een divers entertainment zodat iedereen geboeid blijft. Of het nu de spannende trapeze act is, de schattige hondjes of de clown waar iedereen om lacht.

Door het hele land heen vind je diverse wintercircussen, met ook een divers prijskaartje. Het duurste is het Wintercircus in Theater Carre, Amsterdam goedkoper ben je uit bij de meer lokale kerstcircussen. Via korting sites is het vaak ook mogelijk om kaartjes te scoren, al heb je dan niet altijd veel keuze qua zitplekken. Het loont dus om even te googlen.

Tip: Klik voor de exacte locaties, data en prijzen door.

Wereldkerstcircus Carré Amsterdam

Al jaren is het Wereldkerstcircus in Carré hét familie uitje voor tijdens de kerstvakantie en met bijna 60.000 bezoekers per jaar ook meteen het meest bezochte en succesvolste Kerstcircus van Nederland.

Het Wereldkerstcircus staat tijdens deze kerstdagen bol van wereldsensaties, wereldpremières en wereldrecords. Eén groot circusfestival dat men kan vergelijken met de grootste circusfestivals ter wereld in Monte Carlo en Parijs! Tijdens de voorstelling zijn enkel prijswinnende acts voor het eerst samen zien in een speciaal voor Carré samengesteld programma.

De terugkeer van het circus in Carré, waarvoor het in 1887 door Oscar Carré werd gebouwd, wordt groots. Zoals Oscar Carré het bij zijn eerste première noemde: “Met een glorieus programma van tientallen circussterren uit de hele wereld!”

Meer informatie vind je hier.

Groot Kerstcircus Den Haag – Malieveld

We are the world. Dat is de titel van de nieuwe show van Groot Kerstcircus Den Haag. Het mooiste kerstcircus van Nederland is van 24 december tot en met 8 januari te zien in de circustent op het Malieveld. De naam van de voorstelling is niet toevallig gekozen.

Het circus is een universele kunstvorm waarbij alle culturen en nationaliteiten samen één gemeenschappelijk doel nastreven. Dat doel is het creëren van een onvergetelijke voorstelling voor het hele gezin. Vier samen met ons de kracht van het circus en geniet van ruim twee uur spektakel.

Groot Kerstcircus Den Haag verenigt het allerbeste dat de internationale circuswereld te bieden heeft, in een weergaloos programma voor jong en oud. De muziek van de voorstelling bestaat uit iconische hits uit de jaren tachtig en negentig hetgeen de beleving extra bijzonder maakt.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Ahoy – Rotterdam

Het Kerstcircus in Rotterdam Ahoy kent een lange geschiedenis, dit jaar vindt het Kerstcircus namelijk al voor de 50ste keer plaats! Voor velen zijn de feestdagen niet compleet zonder een bezoek aan het circus.

Ieder jaar weten ze weer de meest verrassende en bijzondere circusartiesten naar Rotterdam Ahoy te halen. Van trapeze acts tot jongleurs en van acrobaten tot shows met honden. En of de circusartiesten nu uit Spanje, China of Brazilië komen, het is een familie die allemaal dezelfde circustaal spreken. Ze hebben samen maar één doel en dat is het hooggeëerde circuspubliek te vermaken en verbazen!

Wat het circus in Ahoy bijzonder maakt is het feit dat de artiesten nog altijd begeleid worden door een live orkest, dat zie je nog maar zelden bij het circus. Ook de traditionele spreekstalmeester is aanwezig in onze arena. Deze rol wordt al vele jaren met verve vertolkt door Sylvia Schuyer.

Het Kerstcircus in Ahoy is een geweldig circus met topkwaliteit circusartiesten van nu, optredend in een klassieke setting, traditioneel en nostalgisch. Het is een belevenis voor jong en oud. Met een heerlijke roze suikerspin of een lekker pannenkoek in ons restaurant, maak je van je bezoek aan het Kerstcircus echt een feestje! En ter gelegenheid van de jubileumeditie zijn er ook nog leuke attracties voor de kinderen buiten de piste.

Meer informatie vind je hier.

Great Christmas Circus – Beverwijk

De ultieme familieshow voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie. Het Great Christmas Circus behoort tot de grootste kerstcircussen in Nederland en was voorheen bekend als het Kerstcircus Utrecht. Bekroonde acts komen uit alle delen van de wereld exclusief naar Beverwijk voor deze show. Geniet van humor, spektakel en sensatie en bestel direct tickets! Het Great Christmas Circus is van 17 december tot en met 8 januari te zien in een immense theatertent op P5 van De Bazaar in Beverwijk.

Meer informatie vind je hier.

Internationale Kerstwintercircus Eindhoven

In 2022 vieren we 50 jaar Internationale Kerstwintercircus! De Hertog Jan Zaal ondergaat wederom een bijzondere metamorfose tot echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: voor de 50e editie halen we de beste en mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. En ook dit jaar ontbreekt spreekstalmeester Arjan Smit niet.

Kom op tijd of blijf nog even hangen, want buiten de piste is er nog van alles te beleven. Gezellige kraampjes waar je lekker kunt eten, kinderen kunnen zelf de circusartiest uithangen en op de Grote Foyer kun je een ritje maken in de draaimolen.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Haarlem

Het Kerstcircus Haarlem is al bijna 30 jaar het allergrootste en niet meer weg te denken winterevenement in Kennemerland en wijde omgeving. Het kerstgevoel begint pas echt als je naar het kerstcircus in Haarlem bent geweest. Het zit, bij wijze van spreken, in het DNA van alle inwoners!

In het Reinaldapark worden aankomende winter maar liefst 35 voorstellingen gegeven. Speciaal voor dit jaar wist de organisatie niemand minder dan de internationaal befaamde illusionist HANS KLOK te contracteren, die vanwege de pandemie uit Las Vegas is teruggekeerd. Naast een aanzienlijke bijdrage in de spectaculaire show zal hij tevens een deel van de presentatie op zich nemen.

Voor de totaalbeleving zal er bij Kerstcircus Haarlem ook dit jaar weer een prachtige overdekte kinderboerderij te zien zijn, die gratis is te bezoeken. Daarnaast draait een kinderattractie weer vrolijk zijn rondjes in de sfeervol aangeklede foyertent waar zich ook de restauratie (horeca) en circusshop bevinden.

Meer informatie vind je hier.

Noord-Hollands Wintercircus Alkmaar

In het recreatiegebied ‘Park van Luna’, op de rand van Heerhugowaard en Alkmaar, verrijst in december weer een kleurrijk rood-blauw tentencomplex. Met als regisseur Tony Wilson (voormalig spreekstalmeester Wereldkerstcircus Carré), een geweldige samenstelling van artiesten, is er een gedegen basis om een top show te presenteren.

De vaste en trouwe bezoekers van het ‘Noord-Hollands Wintercircus’ staan dit jaar enkele grote verrassingen te wachten. Daar waar de intieme sfeer wordt behouden komt er een circusprogramma waar nog lang over zal worden nagepraat. Dankzij de grotere ruimte en de daardoor beschikbare hoogte tot in de nok van de tent kan het adrenalinegehalte worden opgevoerd.

En net als bij de overige Duursma-circusproducties komt er natuurlijk ook een mooie kinderboerderij te staan die dagelijks gratis toegankelijk is.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Enschede

Bij aankomst in het Volkspark ervaart iedereen, al bij het naderen van de grote ‘chapiteau’, een gezond stukje spanning. Eenmaal binnen valt te genieten van vele extra’s waaronder de gratis kinderboerderij in de voortent omringd door diverse foodtrucks met tal van lekkernijen.

Maar ook het warme ontvangst in de sfeervolle foyertent, met een gezellige oudhollandse kinderattractie en volop versnaperingen in de restauratie, staan borg voor een unieke totaalbeleving. Kortom, het zal u ook deze tweede editie aan niets ontbreken.

Met natuurlijk als hoogtepunt de fantastische circusshow waarvoor inmiddels een keur aan internationale topartiesten is gecontracteerd. Enschede biedt u dit jaar een aantal wereldacts, bekend van onder andere het ‘Internationale Circusfestival van Monte Carlo’ en ‘Cirque d’Hiver’ in Parijs.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Oss

Kerstcircus Oss komt voor de eerste keer naar de Rusheuvel in Oss en brengt een fantastische show met internationaal bekende circusartiesten. Kerstcircus Oss is een van de vijf spectaculaire circusproducties van de Duursma Groep Events. Zoals gezegd kent de show een rijke selectie van meer dan 12 acts met internationale topartiesten. Traditioneel, virtuoos, grappig en verbazingwekkend.

Naast een circusvoorstelling is er een gezellige foyer met uitgebreide horeca en foodtrucks. Een kinderattractie draait gezellig zijn rondjes in de foyertent en in de voortent staat voor de allerkleinsten een complete kinderboerderij opgesteld die dagelijks gratis toegankelijk is.

Meer informatie vind je hier.

Circus Renz Kerstcircus Maastricht

Circus Renz presenteert met trots voor jong en oud een grandioze en traditierijke kerstcircus in Maastricht. Dit jaar zijn ze er weer in geslaagd om een fantastisch programma neer te zetten.

Artiesten vanuit de hele wereld komen speciaal (alleen voor kerst) naar Maastricht. Paarden mogen natuurlijk niet ontbreken bij het traditionele kerst circus. Ook is er ruimte voor jonge en talentvolle artiesten, sensationele jongleurs, luchtacrobatiek, trapezewerkers c lownerie en bijzondere dieren.

Het circusprogramma wordt gepresenteerd in een heerlijk verwarmde tent. Het circus gaat met zijn tijd mee en biedt het publiek, zowel op de loge als op de tribune, een aangenaam zicht en zit comfort.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Renz Berlin, Emmen

Geniet van het prachtige Groot Winter Kerstcircus van Circus Renz Berlin. in Emmen! Van 22 december 2022 t/m 8 januari 2023 is het circus te bewonderen op het Stadionplein Emmen.

Meer informatie vind je hier.

Circus Bossle Kerstcircus Drachten

De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met hun succesvolle familiecircus door heel Nederland en strijkt traditiegetrouw tijdens de feestdagen elk jaar weer neer op het Kyriat Onoplein in Drachten. Natuurlijk ontbreken ook de optredens van de dieren niet. Zo passeren onder andere paarden, honden, lama’s en zelfs kamelen de revue.

Wie de heerlijk verwarmde circustent betreedt, zal denken dat de tijd er heeft stil gestaan. Het publiek waant zich in een nostalgische wereld vol rood pluche, klatergoud en natuurlijk kerstsferen. Circus Bossle is vintage, kitsch, kneuterig, kunstig en daardoor vrolijk en gezellig. Het circus zoekt interactie met het publiek in een ongedwongen huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker, jong of oud, zich thuis en betrokken voelt.

Meer informatie vind je hier.

Wintercircus Palasso – Den Bosch

Wintercircus Pallasso het allerleukste en sfeervolste kerst en winter event van het jaar strijkt vanaf 16 December 2022 tm 1 januari 2023 neer voor een serie bruisende theater voorstellingen vol beleving op P2 bij het Sportiom exclusief in ’s-Hertogenbosch: The Magical Winter Edition!

Kom naar de Brabantse provinciehoofdstad ’s-Hertogenbosch voor het enige echte Brabants wintercircus Pallasso en geniet van de bourgondische gastvrijheid, die kenmerkende circussfeer en alles wat daarbij hoort én van een keur aan nationale en internationale artiesten. Treedt binnen in de wondere wereld van ‘Het Circus’: een beleving die zijn weerga niet kent.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Bolalou Zoetermeer

Circus Bolalou organiseert voor het eerst “Kerstcircus Zoetermeer”. Op het terrein aan de Boerhaavelaan worden er meerdere voorstellingen gegeven in kerstsferen. Geniet van 120 minuten een klassiek circus in een modern jasje met acrobatiek in de lucht, een doldwaze clown, maar ook van spectaculaire balanceeracts en natuurlijk niet te vergeten de échte Kerstman.

Voor en tijdens de show kunt u genieten van heerlijke versnaperingen en souvenirs shoppen. Het circus geeft dagelijks voorstellingen vanaf donderdag 22 december tot en met zondag 8 januari. Komt het zien in de verwarmde circustent aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer.

Meer informatie vind je hier.

Dordt Wintercircus Royal

Van 22 december 2022 tot en met 01 januari 2023 keert het ‘Dordts Wintercircus Royal’ terug naar Dordrecht. Spanning, sensatie en humor aan de Laan van Europa in Dordrecht! Geniet in 120 minuten van topartiesten van over de hele wereld. Extra bijzonder: in voorstelling schitteren maar liefst vier prijswinnaars van het Internationaal Circusfestival van Monte Carlo!

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Salto Sander & Friends – Leeuwarden & Sneek

De shows worden gegeven in het rood-gele, verwarmde tentencomplex in Sneek . Al bij het betreden van de foyertent waant het publiek zich in de sprookjesachtige wereld van het Kerstcircus Sander & Friends. Tientallen kerstbomen, honderden lampjes en talrijke kerstdecoraties zorgen voor een warme wintersfeer.

Clown Sander en zijn Friends staan samen garant voor een 90 minuten durende show (plus pauze) voor jong en oud. Het Kerstcircus wordt ondersteund door een showverlichting en programmering van theaterkwaliteit. Dat samen met de verbluffende prestaties van de artiesten, maken de show van Kerstcircus Sander & Friends tot een unieke belevenis.

Meer informatie vind je hier.

Tilburgs Winter Wonder Circus

Laat je bij het Tilburgs Wintercircus betoveren door ’s werelds beste acrobaten, bijzondere luchtnummers, muzikale clowns en vertederende dieren. Het feeëriek verlichte tentencomplex op evenemententerrein het Laar met plaats voor bijna 1000 personen, is van 26 januari t/m 5 februari 2023 ‘the place to be’ voor Tilburg en omstreken!

Meer informatie vind je hier.

Wintercircus Apeldoorn

Wintercircus Apeldoorn brengt al 28 jaar lang de meest spraakmakende artiesten samen in een verwarmde en comfortabele circustent. Met meer dan 15.000 toeschouwers, van heel jong tot respectabel oud, is het festival uitgegroeid tot hét feest van het jaar in de ruime regio.

In 2022 kan je genieten van o.a. een spraakmakende jongleren, verbluffende illusies, indrukwekkende acrobatiek en hilarische clownerie. De artiesten komen uit heel Europa om jou te vermaken!

Meer informatie vind je hier.

Wintercircus Hilversum

Iedere kerstvakantie kunt u bij Wintercircus Hilversum weer genieten van een extra feestelijke circusvoorstelling met een internationale cast van prijswinnende top artiesten. Met elke editie groeiende bezoekersaantallen en meer families die traditiegetrouw terugkeren om tijdens de feestdagen betoverd te worden rondom onze circuspiste. Wintercircus Hilversum is uitgegroeid tot hét uitje tijdens de donkere winterdagen.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Nijmegen

Kerstcircus Nijmegen presenteert een gloednieuwe circusvoorstelling op de planken. Natuurlijk, zoals elk jaar, in échte gezellige kerstsfeer én in een heerlijk verwarmd gloednieuw tentencomplex. Bovendien met beter zicht, dankzij minder palen en masten dan ooit! De show duurt 120 minuten en wordt ondersteund door de modernste lichttechnieken.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Oosterhout

Dit jaar organiseren wij, Nationaal circus Barani, de 1e editie van het kerstcircus Oosterhout. Wij presenteren een verrassend programma met artiesten vanuit heel Europa. Bovendien is het dubbel feest want het is zowel het eerste kerstcircus na 3 jaar als ons 10-jarig jubileum dit jaar. De voorstellingen zijn te zien in onze verwarmde circustent op het Slotjesveld te Oosterhout van 23 december tot en met 8 januari.

Meer informatie vind je hier.

Limburgs Nieuwjaarscircus – Sittard-Geleen

Van 3 tot en met 8 januari 2023 is het Limburgs Nieuwjaarscircus weer geopend voor Sittard en haar bezoekers! Top-acts van wereldniveau worden samengebracht in een unieke voorstelling vol spanning, sensatie en betovering! Prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een hoog kwalitatief publiekscomfort en de klanken van een groot live-circusorkest maken het plaatje compleet.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Assen

Het gezelligste familiecircus van Drenthe Circus Saurus presenteert een sfeervolle show vol met doldwaze clowns, vliegensvlugge jongleurs, lenige acrobaten, levensgevaarlijke messenwerpers, spectaculaire vuurspuwers, veel dieren, natuurlijk de kerstman en zelfs een levensechte T-Rex.

Meer informatie vind je hier.

Kerstcircus Etten-Leur

De 7e editie van het KerstCircus Etten-Leur vindt plaats van 23 december 2022 tot en met 8 januari 2023 in het Etten-Leurse Brabantpark. Kom samen genieten, want wat hebben we dat persoonlijke contact gemist!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken