Skip to Content

HiPP Junior Combiotik 4 review & ervaringen recepten

HiPP Junior Combiotik 4 review & ervaringen recepten

De gezondheid van je kind is natuurlijk het belangrijkste wat er is; al tijdens de zwangerschap en ook daarna doe je als moeder altijd wat in jouw ogen het beste is voor je kind om hem of haar zo’n optimale start van de wereld mogelijk te geven. Hipp deelt die mening.

Boost Bite voor ondersteuning in de winter

HiPP Junior Combiotik 4 review & ervaringen recepten - Mamaliefde

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zelf merk ik dat ik in de winter altijd wat minder energie heb en moet opletten met wat ik eet en of daar wel genoeg voedingsstoffen in zitten. Ook kinderen hebben daar ‘last’ van. Zo is er in de winter veel minder vitamine D dat door het zonlicht wordt aangemaakt.

Ook calcium is belangrijk voor de ontwikkeling. Als je kind tussen de één en drie jaar oud is, maakt het een belangrijke fase door in zijn ontwikkeling. En dan wil je natuurlijk alles doen om dat te ondersteunen!

Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om je kind te ondersteunen; niet alleen in de winter maar het hele jaar door. Een daarvan is HiPP Junior Combiotik 4; dit is geschikt voor kinderen vanaf 24 maanden en ondersteunt ze in hun ontwikkeling.

In een studie door Howard et al werd al in 2013 geconstateerd dat de daling van de vitamine D-waarden van peuters in de winter kon worden voorkomen met HiPP Junior Combiotik 4.

Vitamine D-waarden zouden zelfs tijdens de winter kunnen worden verhoogd, wat niet mogelijk bleek te zijn met magere koemelk, waarmee de melkvoeding werd getest en die een zeer laag vitamine D-gehalte heeft.

Je kan dit heel eenvoudig toevoegen aan de maaltijd of snack van je kindje, een echte Boost Bite dus! Hieronder een aantal voorbeelden van gerechten waar je dit prima aan kunt toevoegen!

Meer informatie vind je hier.

Pasta met zalm en spinazie

Op een gegeven moment komen de kinderen in de ‘ik lust geen groen’-fase. Heel opvallend is dat ze in deze periode deze pasta met spinazie juist wel lekker vinden! Je kookt de pasta, bakt de zalm en maakt een ‘sausje’ van de spinazie die ik laat slinken (of in deelblokjes koop). Dan voeg ik een 200 ml crème fraîche toe.

En eigenlijk is het dan al klaar; supersimpel, en de kinderen smullen er van! Ook lekker met wat gebakken hamblokjes of spekjes.

Gado Gado

HiPP Junior Combiotik 4 review & ervaringen recepten - Mamaliefde

Dit heerlijke recept combineert de smaak van pinda(kaas) met lekkere knapperige groenten. Voor een lekkere bite en zodat de kinderen de groenten uit het vuistje kunnen eten is het vaak het lekkerste als de groenten zoals sperziebonen, sojabonen, kikkererwten, worteltjes, tauge, sugar snaps, komkommer en paprika worden gestoomd.

Vervolgens maak je zelf je eigen pindasaus; dit doe je door een pot pindakaas te verwarmen, en vervolgens aan te lengen met een scheut melk zodat het vloeibaarder wordt en een volle smaak krijgt, een scheutje ketjap en wat ketchup (voor jezelf lekker met wat chilisaus).

Hier voeg je ook een schepje HiPP Junior Combiotik 4 aan toe. Dit roer je goed door elkaar totdat het gaat borrelen, laat het niet koken. Lekker om te serveren met rijst en een gekookt eitje!

Bloemkoolpannenkoekjes

Dit recept is geïnspireerd op een gerecht uit het kinderkookboek ‘Koken met Nijntje’. Dit is zeker een groot succes want welk kind wil er nu geen pannenkoeken eten? De basis hiervan is een pannenkoek, maar dan daaraan toegevoegd gemalen bloemkool (ook bloemkoolrijst kun je hiervoor gebruiken).

Hierdoor worden de pannenkoekjes een stuk voedzamer en gezonder. Door ook HiPP Junior Combiotik 4 toe te voegen weet je zeker dat je kind alle vitaminen binnenkrijgt. Voor jezelf is het lekker om wat zout / peper toe te voegen.

Als de pannenkoeken een beetje droog zijn gebakken is het superlekker om ze te combineren met een dip.

Fritatta / omelet

Ei is ook heel populair bij veel kinderen; een omelet of een uitgebreide fritatta zal dan ook hoge ogen scoren. Hiervoor kluts je een aantal eieren met een vork door elkaar. Zelf doe ik er vaak ook een scheutje melk doorheen zodat het een stuk luchtiger wordt.

Vervolgens voeg je naar smaak extra ingrediënten toe. Denk bijvoorbeeld aan fijngesneden ui, paprika, champignons, prei, bosui, hamblokjes etc. Vervolgens even bakken in de pan aan beide kanten.

Nadat je hem hebt omgedraaid wat geraspte kaas eroverheen strooien en klaar is je omelet. Voor een fritatta bak je ook wat voorgekookte aardappelschijfjes mee zodat er een vullende maaltijd ontstaat.

Mini quiche

Welk kind houdt er nu niet van taart? Deze hartige taartjes zullen dan ook hoge ogen scoren bij je kind! Deze maak je van bladerdeeg en vul je met een mengsel van ei, melk en crème fraîche. Aan dit mengsel voeg je een schepje Combiotik toe.

Je kan de vulling heel basic houden, maar er ook ingrediënten aan toevoegen zoals broccoli en zalm, prei en ham of wat dacht je van zongedroogde tomaten en salami.

Snackgroenten uit het handje met dip

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit; maar die van mij weten alle gezonde dingetjes uit een maaltijd te plukken. Want stel je voor dat daar iets roods, groen, oranje, geel of wat voor kleur dan ook in zit…

Hoe klein je het ook hebt gesneden om dat onmogelijk te maken; de kinderen zien het als een uitdaging. Tenzij ik ze snackgroenten aanreik; deze zet ik gewoon op tafel en voor je het weet is het schaaltje leeg.

Het enige wat ik doe is de komkommer, paprika of worteltjes snijden en snoeptomaatjes in een schaaltje presenteren. Een dip erbij vinden ze helemaal een feest en is een kleine moeite.

Smoothie

HiPP Junior Combiotik 4 review & ervaringen recepten - Mamaliefde

Niet alleen eten, maar ook van drinken kan een feestje gemaakt worden en is ook nog eens gezond. Je kunt een smoothie maken op basis van water, maar ook op basis van melk (ook kokosmelk, amandelmelk of yoghurt).

In de blender maal je verschillende soorten groenten zoals spinazie voor een groene smoothie, aardbeien of frambozen in combinatie met citroensap en rode bietjes voor een zoete roze smoothie, worteltjes, banaan en sinaasappelsap voor en oranje smoothie of mango / appel met sinaasappelsap.

Redactie Mamaliefde