Skip to Content

Waar kan je goedkoop LEGO kopen?

Waar kan je goedkoop LEGO kopen?

LEGO is een populaire speelgoedlijn en wordt door zowel kinderen en volwassenen over de hele wereld gewaardeerd. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om LEGO te vinden tegen een betaalbare prijs, al is dit natuurlijk ook afhankelijk van de set die je op het oog hebt. Gelukkig zijn er enkele plaatsen in Nederland waar je LEGO kunt vinden tegen een betaalbare prijs. Hieronder bespreken we enkele van de beste opties.

LEGO Store

Via de LEGO store kan je LEGO sets kopen voor de adviesprijs, als je geluk hebt heb je ook aanbiedingen. Het voordeel echter van LEGO kopen via de LEGO store (online of fysiek in de winkel) is dat je vaste klant kan worden en daardoor VIP-voordelen hebt. Zo kan je sommige sets waarvan de verwachting is dat ze snel zijn uitverkocht net iets eerder kopen.

Ook kan je sparen voor LEGO punten, hier betaal je niets extra’s voor. Dit spaar je door zowel door het kopen van LEGO sets, of soms het invullen van een enquête. Met deze LEGO punten krijg je vervolgens korting of kan je gratis LEGO kopen. Daarnaast hebben ze vaak acties waarbij je een extra gratis set krijgt bij een aankoop van een bepaalde waarde. Het kan dus lonen om meerdere sets in een keer te kopen, in plaats van verspreidt ;-)

Ook interessant; In de fysieke LEGO stores (Amsterdam, Utrecht, Scheveningen en Leidschendam) hebben ze vaak ook een actie waarbij je een kleine set kan bouwen en dan de blokjes en instructie meekrijgt. Of een speurtocht waarbij je een minifigure in een van de vitrines moet zoeken en dan een minifigure (sleutelhanger) als beloning krijgt.

Overige winkels

Naast de LEGO stores zijn er ook andere winkels waar LEGO verkocht wordt, vaak zijn dit de nieuwe sets. Maar soms ook restanten die worden opgekocht en goedkoop aangeboden om zo weer ruimte te maken. LEGO kan je onder andere kopen bij

Intertoys

Van het eerste LEGO DUPLO setje voor kleuters om kennis te maken met de wereld van LEGO tot de meest uitgebreide Star Wars Millennium Falcon bouwset voor volwassenen: in de Intertoys LEGO shop kun je voor elke bouwer de perfecte LEGO bouwset kopen. Kies uit prachtige sets van populaire LEGO merkseries als LEGO City, Friends, Technic, Super Mario en DUPLO. Voor die ene onvindbare, zeldzame set kun je bovendien terecht in onze coole Hard To Find categorie.

Ook vind je regelmatig aanbiedingen op het gebied van LEGO bij Intertoys. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van 20% korting op één van de LEGO series of 50% korting op geselecteerde LEGO sets. Of er worden mooie bundels samengesteld die bestaat uit twee LEGO artikelen die met korting af te rekenen zijn als ze samen worden gekocht. Een derde populaire actie bij Intertoys is het bieden van een gratis artikel bij een bestelling. Dit gratis artikel bestaat vaak uit een klein bouwsetje bij één van de series van LEGO. Deze gratis setjes zijn erg populair, omdat deze los niet te koop zijn en beperkt zijn qua oplage.

ToyChamp

Ontdek bij ToyChamp dan de nieuwste en coolste LEGO® producten aan de scherpste prijzen. Je vindt de grootste LEGO® collectie bij ToyChamp! Bestel je LEGO® speelgoed direct online of bezoek één van onze winkels in de buurt.

Kruidvat

Bij Kruidvat kun je zowel in de winkel als online voor betaalbare LEGO artikelen! Vaak is dit een beperkt aanbod van oudere producten die aantrekkelijk worden geprijsd onder de LEGO vraagprijs. Het is dus wel even geluk hebben of jouw favoriete set / serie er tussen zit. Vaak is dit ideaal om LEGO te shoppen als cadeautje voor een kinderfeestje. Rondom de feestdagen hebben ze vaak interessante aanbiedingen zoals 2 sets kopen plus 1 gratis, of tweede halve prijs en 20, 25 of 30% extra korting.

LIDL

Rondom de feestdagen heeft de LIDL vaak ook LEGO in het assortiment van de winkels beschikbaar, de rest van het jaar is er ook een beperkt aanbod online. Vaak ligt deze prijs onder de normale vraagprijs, of wordt er zelfs tot 50% extra korting gegeven. Met de feestdagen is er vaak ook een algemene speelgoed aanbieding waarbij je 2 voor 1 speelgoed betaald en dit ook geldt voor LEGO sets, of items zoals opberghoofden of displays.

Action

Zelfs bij de Action vind je soms LEGO sets, vaak zijn dit oudere en wat kleinere speelsets die verkocht worden om de voorraad op te maken. Wel is het even opletten, want er worden ook regelmatig alternatieve brick-merken verkocht.

Online Webshops

Een van de beste manieren om LEGO goedkoop te vinden, is door online te winkelen en prijzen te vergelijken. Er zijn meerdere webshops in Nederland die LEGO verkopen, en waar je regelmatig terecht kan voor aanbiedingen en kortingen. Sommige van deze webshops zijn:

Bol.com

Bol.com is een van de grootste webshops in Nederland en verkoopt regelmatig LEGO-sets tegen een betaalbare prijs. Je kunt ook profiteren van regelmatige aanbiedingen die worden aangeboden.

Amazon.nl

Amazon is een andere grote internationale webshop die LEGO verkoopt. Je kunt hier regelmatig goedkope sets vinden, en Amazon heeft vaak snelle en gemakkelijke verzending.

Intertoys

Intertoys heeft ook een webshop die zich specifiek richt op speelgoed, waaronder LEGO. Je kunt hier regelmatig LEGO-sets vinden tegen een aantrekkelijke prijs, en Intertoys biedt ook regelmatig kortingscodes en speciale aanbiedingen.

Gespecialiseerde LEGO webshops

Daarnaast heb je een aantal kleinschalige webshops die LEGO mogen verkopen. Hier kan je vaak ook terecht voor als je een specifiek blokje zoekt om een set compleet te maken of voor als je zelf een moc aan het ontwerpen bent.

Brickwatch

Het vinden van de beste prijs voor een Lego set kan een uitdaging zijn, aangezien de de prijzen regelmatig fluctueren tussen winkels en van tijd tot tijd. Gelukkig is er een website waarop je heel eenvoudig de prijzen kan vergelijken; namelijk Brickwatch.

Brickwatch is een online platform dat speciaal is ontwikkeld om consumenten te helpen bij het vergelijken van de prijzen van Lego sets. Het biedt real-time prijsinformatie over duizenden Lego sets en maakt het gemakkelijk om de goedkoopste prijs te vinden (en daarbij rekening houdend met de verzendkosten)

Het gebruik van Brickwatch is eenvoudig. Gebruikers kunnen gericht zoeken naar een specifieke set of door de beschikbare sets bladeren om een idee te krijgen van de prijzen op dat moment. Vervolgens staat er onderaan een overzicht van de verschillende aanbieders en wat op dat moment de prijs is. Zo zie je in 1 oogopslag waar je het beste uit bent en hoef je niet meer diverse webshops af te gaan.

Mocht je geen haast hebben, dan kan het ook lonen om je aan te melden voor de brickwatch optie; die houdt de prijzen van de set in de gaten en stuurt automatisch een mailtje als de prijzen veranderen en dus ergens in de aanbieding is. Ideaal als je op zoek bent naar net die ene set en met een beetje geluk koop je die vervolgens onder de officiële LEGO vraagprijs.

Tweedehands LEGO kopen

Ook interessant kan het zijn om tweedehands LEGO te kopen, LEGO is duurzaam speelgoed dat super lang meegaat en niet zijn waarde verliest. Dit is LEGO wat door iemand anders is gekocht, maar toch weer wordt verkocht. Dit kan zowel gaan om nieuwe sets die nog in plastic zitten geseald als LEGO waar al mee is gespeeld maar nog wel compleet is met doos en instructie, of een LOT met diverse LEGO sets en blokjes door elkaar en niet bekend is of het compleet is.

Je kan hiervoor onder andere terecht bij kringloopwinkels; hier vind je LEGO dat door anderen is weggebracht omdat er niet meer mee wordt gespeeld of het huis opgeruimd wordt. Hiervoor moet je wel geluk hebben; aangezien LEGO heel populair is en dus prima een tweede (of meer) leven kan meegaan en dus sneller zelf verkocht worden.

Ook worden er regelmatig lokale beurzen georganiseerd in een buurthuis oid of kan je op de vrijmarkt op Koningsdag je ‘slag’ slaan door goedkoop LEGO te scoren. Wel is het verstandig om er dan vroeg bij te zijn, vaak is dit namelijk het eerste dat wordt verkocht.

Online zijn Marktplaats en Facebook marktplaats een aanrader om van LEGO sets waar niet meer naar wordt omgekeken te kopen. Er zijn zelfs speciale Facebook groepen waarin LEGO verkocht wordt. Vergelijk hierbij wel goed de prijzen tussen verschillende aanbieders, bekijk de foto’s en lees of de set compleet is of er nog wat mist. Check ook eerst de prijzen in online webshops, aangezien er soms ook commerciële verkopers tussen zitten die een hogere prijsvraag hebben dan op dat moment gangbaar is.

Catawiki

Catawiki is een online veilingplatform dat een groot aanbod aan LEGO-producten aanbiedt, zowel nieuw als tweedehands. Het bijzondere aan Catawiki is dat het producten aanbiedt die niet gemakkelijk te vinden zijn in reguliere winkels, waaronder zeldzame en limited edition sets.

Bovendien kun je via Catawiki bieden op producten, wat een leuke manier is om te strijden om jouw favoriete LEGO-set tegen een betaalbare prijs. Het is echter wel belangrijk om op te letten dat sommige sets via de veiling hoger in prijs kunnen uitvallen dan de originele vraagprijs, zeker als het gaat om populaire sets die zijn uitverkocht. Maar als je op zoek bent naar iets speciaals of uniek om een verzameling compleet te maken, is Catawiki een geweldige plek om te zoeken.

Acties en aanbiedingen

Regelmatig bieden winkels, webshops en andere verkooppunten zoals de Kruidvat of de LIDL acties en aanbiedingen aan voor LEGO. Het kan interessant zijn om op de hoogte te blijven van deze acties en aanbiedingen, om zo er snel bij te zijn als deze ingaan. Hier zijn enkele manieren om op de hoogte te blijven van deze acties en aanbiedingen:

  • Nieuwsbrieven en aanbiedingen: Veel webshops bieden nieuwsbrieven en aanbiedingen aan, waarin ze hun klanten informeren over aankomende acties en aanbiedingen.
  • Sociale media: Veel winkels en webshops delen acties en aanbiedingen op sociale media, zoals Facebook, Twitter en Instagram.
  • Folder aanbiedingen: Veel winkels bieden acties en aanbiedingen aan via hun folder, die regelmatig wordt uitgebracht en huis-aan-huis bezorgd.

Oftewel, het is zeker nog mogelijk om LEGO voor een aantrekkelijke prijs te kopen, denk bijvoorbeeld aan webshops tot outlets en tweedehandswinkels. Het is verstandig om op de hoogte te blijven van acties en aanbiedingen, en om snel te reageren als er een deal beschikbaar is. Happy LEGO shopping!

Linda van Aken