Skip to Content

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties

Zeg eens eerlijk: ben jij wel eens in een vakantiepark geweest? Ja toch zeker! Vakantieparken zijn voor veel ouders met (jonge) kinderen een ideale plek voor een korte vakantie of weekendjeweg.

Waarom? Het is lekker dichtbij (geen lange ritten met kroost op achterbank) en in het park is naast  natuurlijk een gezellige bungalow alles voorhanden om zowel de kids als de ouders op en top te vermaken. Oh en vaak zijn de vakantieparken nog goed betaalbaar ook!

Nederland paradijs voor parkvakanties

Nederland mag zich toch wel een écht vakantiepark-land noemen met meer dan 300 vakantieparken binnen de landsgrenzen. Je kent ze ongetwijfeld: de Center Parcs en de parken van Landal die je eigenlijk overal (maar wel midden in de natuur!) in Nederland tegenkomt.

Er zijn legio kindvriendelijke vakantieparken en accommodaties verspreid over het hele land die garant staan voor een onbezorgde vakantie vol plezier. Maar waar dan naartoe te gaan?

Ons land kent een grote variatie aan steden en prachtige natuur. Van de veelzijdige Randstad, het pittoreske Apeldoorn of mooie Den Bosch tot de Drentse hei, de uitgestrekte Veluwe en Limburgse heuvels. En laten we onze kust niet vergeten! Voor gezinnen met jonge kinderen wordt Drenthe vaak als één van de meeste ideale bestemmingen gezien. Zijn je kids al wat groter, dan kies je er wellicht voor om wat dichter bij huis stoere attractieparken te bezoeken.

Kindvriendelijke parken

Maar welk vakantiepark is nu het allerleukste en meest kindvriendelijk? Dat hangt natuurlijk ook af van wat jij en je kinderen leuk vinden. Wil je liever wat meer rust en ruimte óf zoek je juist meer actie en avontuur?

Vakantieparken met een (subtropisch) zwembad, indoor speelparadijs en animatieprogramma worden door veel gezinnen zeker op prijs gesteld. Maar wellicht wil je kind graag leren surfen, ponyrijden of ben je zelf juist meer op zoek naar luxe en ontspanning? Het kan allemaal!

Parkvakanties, een échte vakantiepark-specialist, tipt in ieder geval de volgende zeven kindvriendelijke vakantieparken in Nederland.

Landal Het Land van Bartje, Drenthe

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Het Land van Bartje ligt midden in natuurgebied De Hondsrug. Samen eindeloos speelplezier beleven is hier het devies, vervelen is geen optie! Voor de allerkleinsten is er de Bollo Club, waar samen gespeeld en geknutseld wordt. Voor de grotere kids biedt Bartjes Kids Club, de airtrampoline, de speeltuin en het zwembad alle kans om heerlijk te ravotten.

Verken de prachtige omgeving eenvoudig op de fiets, met een huifkartocht of ponyrit. Zijn jullie sportief? Sla dan samen een balletje op de tennis- of midgetgolfbaan. En terwijl de kids lekker slapen, proost je ’s avonds op een geslaagde vakantiedag. Elke avond weer!

Vakantiepark Beekse Bergen, Noord-Brabant

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Avontuurlijk genieten met het hele gezin doe je in de Beekse Bergen. Het is een unieke ervaring om je van zo dichtbij te laten omringen door leeuwen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, neushoorns, pinguïns en ruim 1.400 andere wilde dieren. Plezier verzekerd en ook nog eens leerzaam voor de kinderen.

Neem samen een verfrissende duik in het Victoriameer of zet je safari al zwemmend voort in het overdekte junglebad. Na al het safarigeweld kunnen de kids stoom afblazen in Speelland, terwijl paps en mams genieten van een drankje. Slapen doe je in één van de gave vrijstaande “jungalows” ook helemaal in stijl. 

Lees ook: Safari resort Beekse Bergen

Landal De Lommerbergen, Limburg

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Subtropisch en bourgondisch smullen doe je in De Lommerbergen. Met een in- én outdoor speelplaats, waterparadijs, avontureneiland en kinderboerderij is het zowel binnen als buiten optimaal genieten. Het kidsarrangement met Bollo en Puk & Pelle, de kindervriendjes van het park, staat garant voor dolle pret.

Terwijl de kinderen zich vermaken met leeftijdgenoten, geniet jij van een ontspannen moment in de whirlpool, een potje jeu-de-boule of welverdiend wijntje op het terras. Dit park is tevens een goede uitvalsbasis voor de in de buurt liggende speel- en attractieparken Klein Zwitserland en Toverland.

Center Parcs Het Heijderbos, Limburg

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Jungle-activiteiten, uitwaaien in het rustgevende Nationaal Park De Maasduinen en ontsnappen uit de Escape Room zijn voorbeelden van ingrediënten die een verblijf in dit avontuurlijke familiepark tot een onvergetelijke ervaring maken.

De Center Parcs Academy biedt een gevarieerd programma van sport en fun. Denk aan golf, basketbal, indoor boogschieten, bowling, expeditie Jungle Doom en bumper cars (botsauto’s).

Verleg grenzen met je kids en vergeet uiteraard niet samen een duik te nemen in het subtropisch zwemparadijs. De allersnelste wildwaterbaan in de Aqua Mundo zal je nog lang bij blijven!

Lees ook: Uitje; zwemmen in subtropsisch zwembad Aqua Mundo

Landal Rabbit Hill, Gelderland

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Centraal op de Veluwe word je in dit ruim opgezette familiepark elke ochtend verwelkomd door rondhuppelende konijnen. Of je nu van actie of rust houdt, je vindt het hier beide. Fiets en wandel samen door de prachtige natuur, vergezel de boswachter op een excursie, neem een duik in het zwembad en laat de kids je uitdagen tijdens een potje bowlen.

Ga samen op avontuur, ontdek de dierenweide en doe mee met de vele activiteiten. Het Fun & Entertainment-team bezorgt de kids een onvergetelijke vakantie en ontzorgt jou in het bedenken van bezigheden voor de kleintjes als je het even niet meer weet.

Efteling Bosrijk, Noord-Brabant

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Onder de rook van pretpark De Efteling is het in vakantiepark Bosrijk, als vanzelfsprekend, betoverend genieten. Diverse Sprookjesbos-bewoners zorgen ervoor dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Zo leest Klaas Vaak bijvoorbeeld voor het slapen gaan een verhaaltje voor.

Overdag ga je voor waterfun naar de waterspeelplaats in het Badhuys, waar ook een speciaal bad aanwezig is voor baby’s en peuters. In de speeltuin is volop ruimte om lekker te stoeien. En voor vrolijk sit-back-and-relax-entertainment ga je samen naar het theater.

Vanuit je comfortabele huisje loop je in enkele minuten naar de Efteling. De entree is bij de prijs ingebrepen!

Hof van Saksen, Drenthe

7x De meest kindvriendelijke vakantieparken van Nederland volgens Parkvakanties - Mamaliefde

Dit exclusieve stijlvolle boerderijenresort in de prachtige Drentse omgeving laat jong en oud buitengewoon genieten. De 107 meter lange wildwaterbaan en onderwaterscooterclinic zorgen voor waterpret met een hoofdletter W, terwijl de allerkleinsten zich ondertussen vermaken in het muzikale peuterbad met waterstralen.

Het indoor speelparadijs verhoogt eveneens het adrenalineniveau voor jou en je kind met uitdagende touwladders en een klimtoren in spiraalvorm.

Wil je nog meer spanning en sensatie? Spring er dan op los in de Bounz arena. Moe en voldaan loungen doe je samen in de hang-out arena, waar je onderuit gezakt kan genieten van een film. Het Hof van Saksen is een park wat vooral mensen die van luxe houden zal aanspreken.

Ben jij toevallig al in één van de bovenstaande parken geweest? Of heb je wellicht een goede aanvulling? Laat het weten in een reactie.

Op Parkvakanties kun je bovendien jouw eigen parkervaring delen (je maakt kans op een vakantiecheque van € 100!) of de ervaringen van andere parkgangers lezen.

Lees ook

Redactie Mamaliefde