Skip to Content

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland

In de week voor de kerstvakantie besloot ik last minute op zoek te gaan naar een weekendje weg. Even een verandering van omgeving.

Na toch een paar uur zoeken en vergelijken; want aan de ene kant wilde ik luxe, aan de andere kant ook een open haard, een zwembad, een interessante omgeving, niet al te ver weg en natuurlijk ook nog een beetje leuk geprijsd ;-)

Zo kwam ik uiteindelijk uit bij Landal Port Greve; met een zespersoonshuisje compleet met bad en open haard, vlakbij het strand aan het Grevelingenmeer, compleet met zwembad met glijbaan, indoorspeeltuin en leuke uitstapjes in de omgeving.

Een combinatie van uitwaaien, vuurtje stoken, lekker zwemmen, spelen en lekker eten. Dus pakte ik de koffers in, deed ik boodschappen en vertrokken we na een tweede kerstdiner bij de scouting richting Zeeland.

Landal Port Greve

Vooraf had ik niet verwacht dat we er voor negen uur zouden zijn, en de receptie dus al gesloten zou zijn. Maar we hadden geluk en toch iets eerder dan verwacht dus konden bij de receptie inchecken.

Ik had dit vooraf doorgegeven en dan worden je sleutels afgegeven bij het restaurant zodat je toch je villa in kan. Je parkeert op het parkeerterrein tegenover de receptie. Daar kregen we het programma, de sleutels, plattegrond en pasjes voor het zwembad. Aan de sleutels zit een keyring die je nodig hebt voor de slagbomen, wij zaten aan de andere kant van de dijk ‘vlakbij’ het water. Omdat het Kerst was kregen we heel attent een kerstbal met daarin boterbabbelaars, een typische Zeeuwse lekkernij. In sommige ballen zat er ook een verrassing, zo zat er bij ons een bon in voor gratis Zeelandpassen.

De accomodatie

Op het park vind je diverse soorten appartementen; zoals direct aan het water met meerzicht, of in het centrum vlakbij de Plaza. Als je dat liever hebt zijn er villa’s van 2, 4, 6 of 8 personen. Luxe villa’s met een sauna, opgemaakte bedden en bezorgde broodjes of ‘standaard’ huisjes die ook modern zijn ingericht. 

We verbleven zelf in een zespersoonshuisje. Hiervan zijn er verschillende varianten en ook per ‘code’ kan de inrichting verschillen. Een groot deel van de huisjes en appartementen zijn privé-eigendom en de eigenaar bepaalt of het beschikbaar is voor verhuur. Daardoor kan het zijn dat de één over een ligbad beschikt en de ander over een open haard. Via voorkeuren kan je hier een voorkeur voor aangeven.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Fijn vond ik het dat de auto voor het huisje geparkeerd kon worden. Deze was ruim opgezet met een vrij grote achtertuin omgeven door coniferen zodat je veel privacy hebt. Ideaal in de zomer als het zonnetje schijnt en je lekker buiten kan spelen. Er is een fijne terrasset aanwezig zodat je ook buiten kan zitten. In de woonkamer was er een open haard, tv, twee banken, fauteuil, dressoir en een eethoek bij de keuken. Door de indeling stond het wel vrij ‘vol’ waardoor de ruimte klein leek en er weinig plaats was voor de kinderen om op de grond te spelen.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Bij de open haard hangt er een waarschuwingsbordje dat je vooraf de klep goed open moet zetten. Dit zodat de rook, en koolstofmonoxide het huis kan verlaten. Dit had ik gedaan, maar toch duurde het niet lang voordat het huis vol met rook stond. Ik twijfelde of hij dan misschien niet al open stond en ik hem dus juist dicht had gedaan, maar dat maakte geen verschil. De kinderen lagen ondertussen al op bed, dus ik heb alle ramen en deuren opengezet en het vuur zoveel mogelijk verspreid. Voor de zekerheid even de nooddienst gebeld, maar zij konden niet helpen terwijl de hele woonkamer vol met rook hing. Gelukkig lukte het me om de blokken naar buiten te verplaatsen op het terras, zodat het daar kon uitbranden. De volgende ochtend hier melding van gemaakt en niet veel later was er iemand van de technische dienst langsgekomen om hier naar te kijken. Blijkbaar had ik de klep toch niet helemaal goed opengezet en vond ik een briefje dat hij hem had geopend. Die middag voorzichtig een nieuwe poging gedaan en gelukkig ging het nu wel goed. Dus konden we marsmallows smelten en heb ik de hele avond genoten van een knapperend vuurtje terwijl ik op de bank zat. Eens een scout ;-)

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Op de begane grond is er een tweepersoonskamer “master bedroom” (zonder tv in ons geval) met daarnaast een badkamer met ligbad. De badkamer was wel erg lastig om warm te stoken, waardoor het bad in het begin erg koud was toen ik daar in ging. De rest van het huis had daar gelukkig geen last van. Boven vind je een tweede badkamer die ook erg ruim was met toilet, douche en wasbakken tussen twee slaapkamers in. Om het mezelf makkelijk te maken had ik vooraf een pakket met haardhout besteld zodat we een vuurtje konden stoken en gekozen voor bedden opmaken. Ideaal, want de kinderen waren moe en wilden graag naar bed! Ik had daarbij aangegeven in alle drie de kamers een bed opgemaakt te willen hebben, helaas was dat blijkbaar niet doorgekomen en waren er twee bedden in de master bedroom opgemaakt en één boven. Dus moest ik toch even schuiven. Wel heerlijk dat zij boven hun eigen ruimte hebben; het waren ook erg ruime slaapkamers zodat er veel ruimte was om te spelen en er waren grote kasten met veel opbergruimte voor kleding.

Strand Grevelingenmeer

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Doordat het park direct aan het Grevelingenmeer ligt heeft het park een eigen strand. Het is geen ruim strand, maar toch prima om even uit te waaien of zandkastelen bouwen. Het strand ligt tussen de meerzichtappartementen en het restaurant Jeanzz en de haven in. Er zijn meerdere tafeltjes met parasollen. Vanaf het strand kan je wandelen richting de haven of over de dijk richting Brouwershaven, dit is ook onderdeel van de fietspuntenroute in de omgeving.

Zwembad

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

De kinderen vinden het altijd fijn om te gaan zwemmen, dus dat is voor mij wel een puntje van overweging in de keuze. Je hebt een toegangspasje nodig om naar binnen te komen, dan kom je in de kleedruimte waar meerdere hokjes zijn. Zowel kleine als twee grotere familiehokken die ideaal zijn met baby’s of als je alleen met meerdere kinderen bent ;-) Voor de kluisjes heb je een muntstuk van 2 euro nodig. In het zwembad staan er rondom allemaal tafels met stoelen. Er zijn maar liefst drie baby-, peuter- en kleuterbadjes met verschillende hoogtes. In het peuterbadje is er een miniglijbaan en een aantal waterbubbels. Ook ligt er speelgoed om mee te spelen. Heel fijn is dat het kindergedeelte aan de ene kant is afgezet zodat je niet naar het diepe bad kan en aan de andere kant is er personeel om toe te zien (en te voorkomen dat je kleintje zomaar het diepe in rent ;-).

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Het diepe bad is ook echt heel diep met 1.80, ik kon daar zelf niet staan. Aan beide zijkanten vind je een bubbelbank en een glijbaan die lekker snel glijdt. Bij het kindergedeelte is er ook een hoge glijbaan. De kinderen vonden deze echt geweldig. Boven kon je uit verschillende opties kiezen voor de lichteffecten. Jonge kinderen moeten samen met ouders, dus dat betekende dat ik heel veel naar boven moest ;-) De glijbaan is niet heel snel dus prima te doen.

Fun & Entertainment

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Tijdens een verblijf op Landal Port Greve hoef je je niet te vervelen! Naast het zwembad is er nog veel meer te doen op het park; als de zon schijnt maar ook als het regent en koud is zoals toen wij er waren ;-) Zo vind je in het centrale gebouw een ballenbak en klimgedeelte. Geen enorm speelparadijs maar genoeg voor de kinderen om zich prima te vermaken terwijl jij op het terras een drankje drinkt!

Achter het klimkasteel vind je een game hal voor de wat oudere kinderen. Tegen betaling zijn hier verschillende spelletjes te spelen zoals airhockey maar je vind hier ook een korte bowlingbaan. Tieners zullen zich hier prima vermaken met hun leeftijdsgenootjes!

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Verspreid over het park vind je verschillende speeltuinen. Toen we naar het huisje reden zagen ze er al één vlakbij ons huis. Ook op de rest van het park zijn er speeltuinen waarvan de grootste met verschillende speeltoestellen bij het centrale gedeelte.

Iets wat mijn kinderen helemaal het einde vinden is een potje minigolf. Het is dat ze die niet gezien hebben, anders hadden ze daar zeker om gevraagd!

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Liever actief sporten? Dan is er een multi sport game court waar verschillende sporten gespeeld kunnen worden. Ook is er een jeu de boulesbaan. Altijd al eens willen boogschieten; er is een overdekte baan zodat je hier het hele jaar terecht kan. Natuurlijk is het ook mogelijk om fietsen te huren zodat je in de omgeving op ontdekking kan gaan.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Tot slot is er nog het entertainmentteam dat iedere dag meerdere activiteiten organiseert voor verschillende leeftijden. Van jong tot oud. Zo zijn er knutselactiviteiten (zowel betaald als onbetaald) in de Bollo Club waar jongere broertjes en zusjes ook heel goed kunnen spelen. Bingo was duidelijk een favoriete activiteit want die werd meerdere keren georganiseerd. Voor kinderen een familiebingo waarbij alle deelnemers een prijsje kregen, tot en met voor volwassenen in de avond en met Kerst stond er een Kerst Bingo op het programma. Op de dag van aankomst stond er ook een voorstelling op het programma. Zowel in de plaza als buiten is er een podium waar activiteiten georganiseerd worden en optredens kunnen plaatsvinden.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Natuurlijk mag Bollo ook niet ontbreken. Iedere dag kwam hij ‘s avonds even naar de plaza voor een high five en op de foto te gaan met de kinderen die dat wilden. Deed hij mee aan de Mini Disco en leest hij voor.

Tip: wil je niets missen van de activiteiten; download dan de Landal-app. Daar vind je alle activiteiten, tijden en locaties. Ook kan je zo eenvoudig reserveren bij het restaurant.

Eten & Drinken

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Ook voor een hapje en drankje is de Plaza de place-to-be. In het centrale gedeelte vind je diverse tafeltjes waar je kan zitten op het terras tijdens de activiteiten en wat kan eten of drinken terwijl je de kinderen in de gaten houdt. Wil je lekker makkelijk; dan kan je pizza’s of patat bestellen bij de snackbar en daar opeten, of meenemen naar je eigen villa.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Natuurlijk hebben we ook een bezoekje gebracht aan de brasserie, deze is het afgelopen jaar helemaal gerenoveerd en kan je heerlijk à la carte eten. Voor de kinderen is er een Bollobuffet waar ik groot fan van ben. Voor een klein bedrag kunnen ze hier eten wat ze willen. Zowel gerechtjes als poffertjes en pannenkoeken, maar ook gehaktballen, doppertjes en worteltjes, snackgroenten en fishnuggets hadden ze hier. De kinderen hebben hier heerlijk gegeten en gespeeld, mijn pizza was ook erg lekker. Al was er even verwarring over de pepperoni. Op de kaart staat het namelijk met twee p’s en is het een pittige salami waar ik zin in had. Het was me niet opgevallen dat er achter een v stond van vegetarisch stond tot hij geserveerd werd met paprika (peperoni). Wel heel netjes hebben ze hem meegenomen en kreeg ik hem terug met salami. Ik was blijkbaar niet de eerste met dat misverstand ;-)

Liever zelf koken; op het park is er een enorme vestiging aanwezig van de Plus waar je je boodschappen kan doen. Ik had vooraf al het een en ander meegenomen en doordat we ook veel op pad waren buiten het park ben ik daar zelf niet geweest.

Wat te doen in de omgeving?

Naast dat je je niet hoeft te vervelen op het park zelf is er in de omgeving ook veel om te doen en zien met kinderen. Zowel overdekt als buiten.

Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde
Sumnio Port Greve review; weekendje weg Zeeland - Mamaliefde

Tip: schaf bij de receptie de Zeelandpas aan. Hiervoor betaal je vier euro per persoon en krijg je korting op veel uitjes. Alleen al als je gaat eten bij de Brasserie mogen kinderen gratis mee-eten (bij betaling van 2 volwassenen dus had ik daar zelf helaas niets aan) en heb je het geld er al weer uit.

Linda van Aken