Skip to Content

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman

Als je op zoek bent naar de ultieme kerstervaring, dan is een bezoek aan Santa Claus Village in Rovaniemi, Finland, een must. Dit dorp ligt op de Noordpoolcirkel en is de thuisbasis van de enige echte Kerstman. In dit artikel zullen we je meenemen op een virtuele tour door Santa Claus Village Rovaniemi en je alles vertellen over deze magische plek.

Over Santa Claus Village Rovaniemi

Santa Claus Village is een vakantiebestemming in Lapland, Finland. Het dorp ligt net buiten Rovaniemi en biedt een scala aan activiteiten en attracties voor het hele gezin. Een van de grootste trekpleisters van het dorp is natuurlijk de Kerstman zelf.

Het dorp werd geopend in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Finland. Het is het hele jaar door geopend en biedt bezoekers de mogelijkheid om de enige echte Kerstman te ontmoeten, te winkelen voor souvenirs en deel te nemen aan tal van winterse activiteiten.

Ontmoet de enige echte Kerstman

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman - Mamaliefde.nl

Een bezoek aan Santa Claus Village is niet compleet zonder een ontmoeting met de Kerstman. Bezoekers kunnen een persoonlijke ontmoeting met de Kerstman boeken en met hem praten over hun wensen en verlangens. Het is ook mogelijk om een foto met hem te maken en een officieel certificaat te ontvangen om te bewijzen dat je hem hebt ontmoet.

Naast de ontmoeting met de Kerstman is er ook een postkantoor waar je kerstkaarten kunt versturen met een officiële poststempel van de Kerstman. Dit is een leuke manier om vrienden en familie thuis te laten weten dat je de Kerstman hebt ontmoet.

Naast de persoonlijke ontmoeting met de Kerstman, kun je ook een bezoek brengen aan zijn kantoor. Hier kun je de Kerstman aan het werk zien terwijl hij brieven beantwoordt van kinderen van over de hele wereld. Het kantoor heeft ook een winkel waar je kerstcadeaus en souvenirs kunt kopen.

Kerstman postkantoor

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman - Mamaliefde.nl

Het Kerstman postkantoor is een unieke attractie in Santa Claus Village. Het postkantoor van de kerstman is het enige postkantoor ter wereld dat officieel post ontvangt gericht aan de kerstman. Elk jaar ontvangt het postkantoor duizenden brieven van kinderen van over de hele wereld. Het postkantoor biedt ook speciale kerstzegels en postkaarten aan die kunnen worden verstuurd als souvenirs.

Naast het sturen van brieven kunnen bezoekers ook een ontmoeting hebben met de kerstman in het postkantoor. Er is ook een cadeauwinkel waar u allerlei kerstcadeaus en souvenirs kunt kopen. Het postkantoor van de kerstman is een van de populairste toeristische attracties in Lapland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan.

Roosevelt huisje

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman - Mamaliefde.nl

Het “Roosevelt-huisje” of “Roosevelt Cabin” is een historisch gebouw in Rovaniemi, Lapland, Finland. Het huisje is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelde bij het verlenen van hulp aan Finland.

Het Roosevelt-huisje is gelegen in het centrum van Rovaniemi, aan de oever van de rivier de Kemijoki. Het huisje werd gebouwd in 1950 als onderdeel van de wederopbouw van de stad na de oorlog. Het werd speciaal gebouwd als een herinnering aan de hulp die de Verenigde Staten hadden geboden aan Finland.

Het Roosevelt-huisje is nu een museum dat open is voor het publiek. Het museum toont de geschiedenis van Rovaniemi en de relatie tussen Finland en de Verenigde Staten. Het huisje is een belangrijke toeristische attractie in Rovaniemi en wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen van over de hele wereld.

Arctic Circle

Santa Claus Village Rovaniemi; Op bezoek bij de enige echte kerstman - Mamaliefde.nl

Santa Claus Village ligt op de Arctic Circle, de breedtegraad die de noordelijke grens van de zogenaamde ‘midzomernachtzon’ en de ‘poolnacht’ markeert. Er is een speciale lijn op de grond gemarkeerd die aangeeft waar de Arctic Circle loopt en je kunt hier een foto van maken als herinnering aan je bezoek aan deze bijzondere plek.

De poolcirkel of Arctic Circle is een denkbeeldige lijn rond de aarde die op ongeveer 66,5 graden noorderbreedte ligt. Dit is de breedtegraad waar de zon tijdens de winterzonnewende niet opkomt en tijdens de zomerzonnewende niet ondergaat. Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland in Finland, ligt op de poolcirkel en is daarmee een van de meest noordelijke steden ter wereld.

In Rovaniemi vind je ook het Arctic Circle Centre, waar je meer kunt leren over de poolcirkel en zijn geschiedenis. Er zijn verschillende tentoonstellingen en interactieve displays die laten zien hoe mensen in deze regio leven en overleven. Er is ook een souvenirwinkel waar je leuke souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen.

SantaPark

Naast Santa Claus Village ligt SantaPark, een themapark dat zich richt op het kerstseizoen en winteractiviteiten. Het park heeft verschillende attracties, waaronder de Elf School, een postkantoor, een sleeënbaan en een ijsgrot. SantaPark is vooral populair bij gezinnen met kinderen en biedt een geweldige manier om nog meer in de kerstsfeer te komen.

Winterse activiteiten

Santa Claus Village biedt tal van winterse activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Een van de populairste activiteiten is een huskytocht. Je kunt op een slee stappen die door husky’s wordt voortgetrokken en genieten van de prachtige besneeuwde omgeving.

Een andere populaire activiteit is een tocht met een rendierslee. Je kunt je laten voorttrekken door deze prachtige dieren en genieten van het landschap terwijl je warm ingepakt bent onder de deken.

Voor de meer avontuurlijke bezoekers is er ook de mogelijkheid om een sneeuwscootertocht te maken. Dit is een geweldige manier om de besneeuwde wildernis van Lapland te verkennen.

Ice Bar

In Santa Claus Village is in de winter ook een Ice Bar te vinden, waar alles gemaakt is van ijs, zelfs de glazen waar je uit drinkt. Dit is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl je omringd bent door prachtige ijsbeelden.

Winkelen en eten

Santa Claus Village heeft tal van winkels waar je kerstcadeaus en souvenirs kunt kopen. Er zijn winkels die kerstversieringen, speelgoed en kleding verkopen. Er is ook een grote souvenirwinkel waar je terecht kunt voor typische Finse souvenirs.

Als je honger hebt gekregen van alle activiteiten, dan zijn er tal van eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een warme maaltijd of een hapje. Er zijn restaurants die traditionele Finse gerechten serveren, maar er zijn ook internationale restaurants te vinden. Vergeet niet om de lokale specialiteit, rendier, te proeven.

Hoe er te komen

Santa Claus Village is gemakkelijk te bereiken vanuit Rovaniemi. Het dorp ligt op slechts acht kilometer afstand van de luchthaven van Rovaniemi en er zijn regelmatig bussen die het dorp verbinden met de stad.

Als je van plan bent om met de auto te komen, dan kun je het beste een GPS gebruiken om het dorp te vinden. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar in het dorp.

Santa Claus Village

Santa Claus Village in Rovaniemi is een magische plek waar je de ultieme kerstervaring kunt beleven. Ontmoet de enige echte Kerstman, geniet van winterse activiteiten zoals een huskytocht of rendiersleetocht, koop kerstcadeaus en souvenirs in de vele winkels en geniet van heerlijk eten in de restaurants.

Het dorp heeft ook andere attracties, waaronder de Arctic Circle en een ijsbar. Santa Claus Village is gemakkelijk te bereiken vanuit Rovaniemi en is het hele jaar door geopend. Het is een bestemming die zeker op de bucketlist moet staan van iedereen die van Kerstmis houdt en een onvergetelijke vakantie wil beleven.

Linda van Aken